Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΙστορικάΟι Έλληνες τιμούμε...

Οι Έλληνες τιμούμε τη μνήμη των αθώων 1,5 εκατ. θυμάτων τη γενοκτονία των Αρμενίων…..

Γράφει ο Δημοσιογράφος Νίκος Βάνης

Οι Έλληνες τιμούμε τη μνήμη των αθώων 1,5 εκατ. θυμάτων τη γενοκτονία των Αρμενίων……

«Την 24η Απριλίου 1915 οι Νεότουρκοι ξεκίνησαν με τη συγκέντρωση όλης της αρμενικής ελίτ της Κωνσταντινούπολης, της θρησκευτικής ηγεσίας, τους πολιτικούς προϊσταμένους και τους εκτέλεσαν» δήλωσε το μέλος της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής Ντικράν Μπλετζιάν, σημειώνοντας ότι «συμβολικά» αυτή η μέρα έχει οριστεί ως η απαρχή της γενοκτονίας, ανεξαρτήτως εάν είχαν από πριν ξεκινήσει διώξεις:

Στην τραγική ιστορία των βιαιοτήτων, των εμπρησμών, των διώξεων, των πορειών θανάτου κατά του αρμενικού, αλλά και του ποντιακού στοιχείου και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, κατά την πρώτη και αρχές της δεύτερης δεκαετίας του 20ου αι.

«Σήμερα ερχόμαστε εδώ να δείξουμε ότι δεν ξεχνάμε και ότι μαχόμαστε μέχρι την οριστική λύση, που είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας από την Τουρκία.

«Η ιστορία της εθνικής τραγωδίας των Αρμενίων αποτελεί αδιάψευστη ιστορική πραγματικότητα, χαραγμένη βαθιά στη θύμηση, τη συνείδηση και το συναίσθημα όλων των Αρμενίων και των Ελλήνων» υπογραμμίζοντας ότι προκαλεί απογοήτευση το γεγονός ότι η αρμενική γενοκτονία δεν έχει αναγνωριστεί από όλα τα κράτη της διεθνούς κοινότητας και από την Τουρκία, από την οποία, όπως είπε, απαιτείται η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, αλλά και των Ποντίων.

«Μια επέτειο που οφείλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή στη σημερινή εποχή, καθώς η λήθη μπορεί να αποτελέσει τη χαραμάδα για την επανάληψη αποτρόπαιων πράξεων εναντίον ενός ολόκληρου λαού εναντίον της ίδιας της ανθρωπότητας»

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...