Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚαλλιτεχνικάΞαναζεσταμένο το φεστιβάλ...

Ξαναζεσταμένο το φεστιβάλ τραγουδιού

thessalon3.bmpTo φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσ/νίκης,  χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και ποιο φτωχό, από καλά Ελληνικά τραγούδια, αλλά και από παρουσίες.

Στα τρία προηγούμενα φεστιβάλ τα τραγούδια που επιλέχθηκαν για τον διαγωνισμό, ήταν άχρωμα, άτονα, για να μην πω , τα χειρότερα του Ελληνικού πενταγράμμου, μια και είχαν στοιχεία ξένου ρεπερτορίου, και τα περισσότερα ήταν μπαλάντες, που σε κοίμιζαν.

Ελάχιστα ήταν αυτά που είχαν πράγματι Ελληνικό ρυθμό, με Ελληνικά μουσικά όργανα, όμως αυτά πέρασαν απαρατήρητα, και από τα τρία φεστιβάλ των τελευταίων χρόνων, που δεν άφησαν κανένα στίγμα και ενδιαφέρον στην πόλη μας.

Το εισιτήριο εισόδου των 10 Ευρώ θεωρείται ακριβό, για να δώσει ο Θεσσαλονικιός για ένα θέαμα που δεν τον εμπνέει. Αυτή είναι και μια από τις πολλές αιτίες που το φεστιβάλ δεν χαίρει της εκτίμησης του κοινού.

Το εισιτήριο θα έπρεπε να είναι συμβολικό 1-2 Ευρώ έτσι ώστε να το συμπεριλάβει μια οικογένεια στην έξοδο του την Κυριακή.

Από την άλλη πλευρά κάθε χρόνο ξοδεύονται πάνω από 5.000.000 Ευρώ από την κρατική τηλεόραση για ένα αμφιλεγόμενο φεστιβάλ, όπου όπως φάνηκε αντί να αναδειχθεί η Ελληνική κουλτούρα, προβάλλεται και ενισχύεται κυρίως το Αγγλοσαξονικό σε όλο το μεγαλείο (βλέπει Eurovision), με τραγούδια ραπ, μαπ, ροκ , ποπ και δεν συμμαζεύεται που ακούστηκαν τα τρία τελευταία χρόνια, και σε καμιά περίπτωση το καθαυτού Ελληνικό στοιχείο, ο Ελληνικός ρυθμός με τα μουσικά όργανα, όπως τον παλιό καλό καιρό, όπου αναδείχθηκαν τραγούδια διαχρονικά και με ερμηνευτές που σήμερα συμπληρώνουν 30-40 χρόνια καριέρας στο Ελληνικό πεντάγραμμο.

Όσο για το φετινό φεστιβάλ τραγουδιού δεν είδα, δεν άκουσα ενθουσιώδεις δηλώσεις και περιγραφές από τον πρόεδρο της επιτροπής. Μου φάνηκαν εντελώς τυπικές και αδιάφορες θα έλεγα. Μήπως γιατί τα φετινά τραγούδια από τα οποία τα 16 έπρεπε να επιλέξει η επιτροπή για τον διαγωνισμό ήταν το ένα χειρότερο από το άλλο;;;

Εδώ θα είμαστε και θα δούμε αν το ξαναζεσταμένο πάλαι ποτέ φεστιβάλ τραγουδιού έχει ακόμα μέλλον, ή τζάμπα πετούν λεφτά του Ελληνικού λαού.

Το βέβαιο είναι ότι κυρίως οι  Αθηναίοι υπάλληλοι της κρατικής τηλεόρασης, αλλά και οι καλεσμένοι στις φιέστες, του τύπου “event” που γίνονται κατά την διάρκεια του φεστιβάλ περνούν περίφημα. Άλλωστε η Θεσ/νίκη για την φιλοξενία της φημίζεται και αυτήν απολαμβάνουν κατά κόρον , μάλιστα τζαμπαντάν , μια και τα έξοδα καλύπτονται από τα κονδύλια του φεστιβάλ τραγουδιού.

Το θέμα είναι ότι πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι τα απολαμβάνουν μαζί με τους άρχοντες της Θεσ/νίκης.

 Για να δούμε, τι θα ακούσουμε  και πάλι !!!!!

Τα “16″ του 4ου Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσ/νίκης

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...