Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκλογέςΝόμος, ψήφος Απόδημων:...

Νόμος, ψήφος Απόδημων: Προσφυγή στον ‘Αρειο Πάγο

Αντιδράσεις γιά το νόμο-έκτρωμα που προσβάλει τον απόδημο Ελληνισμό

Αναμένουμε να υπογραφεί από την πρόεδρο Δημοκρατίας ο ανισυνταγματικός νόμος γιά ”άρση περιορισμών, ψήφος Απόδημων” και να δημοσιευτεί στην εφημερίδα Κυβερνήσεως, ώστε να ‘χει (και) νομική ισχύ. Αμέσως μετά θα ζητηθεί από τον ‘Αρειο Πάγο να κηρυχτεί αντισυνταγματικός (εκλέγειν και εκλέγεσθαι, επιστολική ψήφος, χώροι ψηφοφορίας κ.ά..).

Δικηγόρος σε ΗΠΑ και Ελλάδα και οι συνεργάτες του στην Αθήνα, ετοιμάζονται. Κι επειδή -αναμενόμενο- η ελεγχόμενη ”δικαιοσύνη” που στηρίζει το διεφθαρμένο καθεστώς, θα απορρίψει την προσφυγή, το επόμενο βήμα (εκεί ο στόχος) θα είναι ευρ. Δικαστήριο και όπου αλλού χρειαστεί.

Παράλληλα θα ενημερώσουμε κυβερνήσεις, πολιτικούς, ΜΜΕ των χωρών μας γιά την -αντισυνταγματική- απάτη της κυβέρνησης και της Βουλής, με ”βομβαρδισμό” καταγγελιών, ειδικά στις ΗΠΑ. Τα ωραία έρχονται, αρκετά με την υποτίμηση νοημοσύνης των απόδημων Ελλήνων από διεφθαρμένους κυβέρνησης, Βουλής, κομμάτων.

Ουδέποτε στην σύγχρονη ιστορία μας, κυβέρνηση και Βουλή Ελλάδας υποτίμησαν τόσο αισχρά την νοημοσύνη των απόδημων Ελλήνων και τους θεώρησαν ”ημέτερους” γιά να τους χρησιμοποιούν, γιά συμφέροντα κάθε μορφής. ‘Εγινε τώρα, με τον αντισυνταγματικό νόμο-έκτρωμα, που μας θεωρεί ‘Ελληνες πολίτες β’ κατηγορίας.

Σημ.: Δεν λέμε να ψηφίζουν και τα παιδιά των παιδιών των Ελλήνων εξωτερικού. Αλλά δεν γίνεται να κοροϊδεύουν πολιτικοί διεφθαρμένοι Ελλάδας, μέσω Βουλής, ειδικά όσους απόδημους ‘Ελληνες γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, μορφώθηκαν στην Ελλάδα (πολλοί υπηρέτησαν στον στρατό κλπ.)

…………

To ”θέατρο” στην Βουλή και η κοροϊδία
Τελείωσε το ”παραμύθι” περί «άρσης περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού» (έτσι ονομάστηκε το νομο-σχέδιο, που ψηφίστηκε κι έγινε νόμος, από την Βουλή του σάπιου κράτους, 25 Ιουλίου ’23). Και ΜΜΕ (υπηρέτες Μητσοτάκη), πολιτικοί κλπ, ”πανηγυρίζουν” νομίζοντας ότι κοροϊδεύουν τους Ομογενείς, ενώ ουσιαστικά αυτορεζιλεύονται κοροϊδεύοντας τα μούτρα τους, με πρώτη και καλύτερη την γραφική υπουργίνα, Ν. Κεραμέως.

Το ”καθεστώς Μητσοτάκη” πιστεύει ότι μπορεί να εξαπατεί και τους εκτός συνόρων ‘Ελληνες, με την ίδια ευκολία που εξαπατεί τους εντός συνόρων. Πιστεύει ότι βρήκε κορόϊδα ψηφοφόρους ανά την υφήλιο, γιά να διατηρήσουν -γιά χρόνια- το διεφθαρμένο καθεστώς.

Μας λένε, δώσαμε την δυνατότητα στους Απόδημους να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους ”χωρίς περιορισμούς”. Σοβαρά ρε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;;; Μας δώσατε το… ”δικαίωμα”, που το έχουμε από γεννησιμιού μας;;; Συγχαρητήρια, είστε απίθανοι.

Να ψηφίζουμε oι απόδημοι ‘Ελληνες, που και γιατί; Και τι γίνεται με το δικαίωμα να ψηφιζόμαστε; Τι απόγινε το συνταγματικά κατοχυρωμένο ”εκλέγειν και εκλέγεσθαι”; Ούτε κουβέντα, ε;;; (φτηνοί μαυρογιαλούροι, με Κούλη αρχηγό).

Υποτίθεται ότι ο νόμος έγινε γιά να διευκολυνθούν απόδημοι ‘Ελληνες πολίτες να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους. Οι οποίοι, αν την ημέρα των εκλογών είναι στην Ελλάδα, ψηφίζουν στον νομό τους, όπως όλοι οι πολίτες, αφού ήδη είναι στους εκλογικούς καταλόγους.

Τι έγινε και με την επιστολική ψήφο που αναφέρεται στο Σύνταγμα και είναι στο σχετικό άρθρο γιά ψήφο Απόδημων;;; Ούτε κουβέντα, ε;;; (φτηνοί μαυρογιαλούροι, με Κούλη αρχηγό).

Μας λένε, με τον νέο (παλιό) νόμο που ψηφίστηκε από 208 βολεμένους, θα εγγραφείτε χωρίς περιορισμούς στους ”ειδικούς εκλογικούς καταλόγους” (μας θυμίζει ότι επί Χίτλερ υπήρχαν τέτοιοι ”κατάλογοι προγραφών”, με θύματα Εβραίους και λοιπούς μη ”ημέτερους”).

Μα αφού ήδη είμαστε στους εκλογικούς καταλόγους Ελλάδας. ‘Οχι, λένε, πρέπει να σας… εγκρίνουμε. Δηλ. οι υπηρεσίες του σάπιου διεφθαρμένου ψευτοκράτους, θα ”εγκρίνουν” αν είμαστε -που είμαστε- στους καταλόγους και θα ”αποφασίσουν”, αν είμαστε…’Ελληνες από γεννησιμιού μας, στα Δημοτολόγια γραμμένοι και στους εκλογικούς καταλόγους. (Ψυχίατροι υπάρχουν για τα μέλη της κυβέρνησης ή άντε και ότι βγει;).

Και αφού σας εγκρίνουμε, μας λένε, δηλ. αυτούς που θέλουμε να εγκρίνουμε, θα μπορείτε να ψηφίζετε σε προξενεία, πρεσβείες αλλά όχι γιά βουλευτές στον νομό σας, μόνο γιά κόμμα στο… Επικρατείας!!! Δηλ. θα γίνετε β’ κατηγορίας πολίτες, σε ρόλο ”χρήσιμου κομματικά ηλίθιου”.

Θα σας κάνουμε και την χάρη να έχουμε 3-4 ”ημέτερους καραγκιόζηδες” από Ομογένεια, ως βουλευτές Επικρατείας, έτσι γιά να σας γελοιοποιούμε συστηματικά. Μπορεί, ως απόδημοι ‘Ελληνες να είστε περίπου το 1/4 του συνόλου του ‘Εθνους, αριθμητικά, αλλά στην Βουλή των 300, τυπικά μόνο, με δικούς μας βολευτές, θα έχετε 3 θέσεις.

Και θα ψηφίζετε σε πρεσβείες και προξενεία. Ναι και εσείς όλοι από νότια και κεντρική Αμερική, να πάτε στο… Χιούστον του Τέξας στις ΗΠΑ γιά να ψηφίσετε. Ενώ οι ΒορειοΗπειρώτες, πηγαίνετε στην… Σόφια Βουλγαρίας (έγινε στις εκλογές 2023).

Μα υποτίθεται ότι είμαστε εκτός συνόρων ‘Ελληνες που θα ψηφίζουμε. Καλά, στο σάπιο ψευτοκράτος με την Βουλή των ”λαμόγιων”, δεν γνωρίζετε ότι πρεσβείες και προξενεία είναι… ”ελληνική επικράτεια” οπουδήποτε στον κόσμο; ‘Αρα παραβιάζετε το Σύνταγμα και σε αυτό το θέμα. Αφού ο νόμος είναι γιά τους ψηφίζοντες εκτός… Επικρατείας. Μα τόσο αστείοι είστε στην Βουλή των βολεμένων;;;

Οι εντός ελληνικής Επικράτειας, ψηφίζουν χωρίς περιορισμούς, όπως όλοι οι πολίτες, δηλ. γιά βουλευτές κλπ νομού τους και όχι γενικά και αόριστα ”κόμμα, Επικρατείας”. Οι ψηφίζοντες σε πρεσβείες και προξενεία, ψηφίζουν σε… ελληνική Επικράτεια, σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις.

Το κωμικό στην υπόθεση είναι ότι βουλευτές, υπουργοί και ο απαίδευτος πρωθυπουργός, μας παρουσίασαν στην Βουλή (και στα ξεπουλημένα ΜΜΕ) την απάτη τους, ως μέγα επίτευγμα, ως τεράστια προσφορά στον απόδημο Ελληνισμό. Υπήρξαν και ”προεδρο-καραγκιόζηδες” της Ομογένειας (επιλογής του διαπλεκόμενου γ.γ. υπεξ, Χρυσουλάκη) που… χειροκρότησαν, άσχετα αν δεν κατάλαβαν τι αναφέρει ο νόμος.

Ενώ οι γραφικοί ψευτοαριστεροί ΣΥΡΙΖΑιοι, στα όρια της διάλυσης και γελοιότητας, μας κάνουν τεράστια χάρη, αφού μας ”δίνουν” -των Απόδημων- και ”4 έδρες στην Βουλή”. Τους ευχόμαστε ”με το καλό να πάτε στο 8%”.

Γιά τα υπόλοιπα κόμματα, που είναι εντυπωσιακά άσχετα με απόδημο Ελληνισμό, δεν χρειάζονται σχόλια.

Επίλογος
‘Αλλη μιά ωραία θεατρική παράσταση στην Βουλή, δόθηκε από το καθεστώς Μητσοτάκη. Νομίζοντας ότι θα εξαπατήσει τους Απόδημους, με την σύμπραξη γραφικών μικροκομμάτων. Αλλά έκανε λάθος. Μας πέρασε, τους Ομογενείς, άσχετους, ηλίθιους, ”δεδομένους διαματάρηδες της πλάκας”. Μοιραίο λάθος.

Νόμος γιά ”Ψήφο στους Απόδημους”. Η μεγαλύτερη κοροϊδία-απάτη εις βάρος του απόδημου Ελληνισμού. Δεν πειράζει, γιά εμάς είναι υπεράνω η Ελλάδα, η πατρίδα και όχι το σάπιο ψευτοκράτος, με το καθεστώς μιζοληπτών, της διεφθαρμένης κυβέρνησης.

Σημ.: Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, αποκάλεσε τον βουλευτή του Επικρατείας, υποτίθεται απόδημου Ελληνισμού, Χρ. Στυλιανίδη, «εκπρόσωπο του Ελληνισμού της Κύπρου». ‘Ετσι μάθαμε ότι οι Κύπριοι είναι… απόδημοι ‘Ελληνες!!!

( Γ. Λυκ. – 27 Ιουλίου ’23 )kalami.us

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...