Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚέντρα διασκέδασηςΝυχτερινή Περαντζάδα στην...

Νυχτερινή Περαντζάδα στην διασκέδαση της Θεσσαλονίκης

sirtaki3.bmpΞεκινώντας την καθιερωμένη περαντζάδα μου από κέντρο σε κέντρο, τα οποία είναι διασκορπισμένα σε διάφορες περιοχές της πόλης,  κάποια είναι κλειστά στην λεωφόρο των μπουζουκιών (στην περιοχή Σφαγείων), όπως η “Πύλη Αξιού”, το “Fix”, το “Stage”, αλλά και αρκετά κέντρα ανοιχτά “Άστρα Live”, “Ορόσημο Live”, “Μαμούνια Live”, και κάποια άλλα από την άλλη μεριά της πόλης “Μούσες εν χορώ”, “Μπαρμπαρέλα”, “Χάραμα”, και άλλα 2-4 νυχτερινά κέντρα.

Παρά ταύτα, παρατήρησα πως το βράδυ της Παρασκευής δεν είδα κόσμο στους δρόμους. Και αυτό φάνηκε από το μεσημέρι, όπου η κίνηση στην αγορά την Παρασκευή ήταν πολύ χαλαρή, και αυτό με παραξένεψε.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή πρώτη στάση μου ήταν στο “Άστρα Live”, για να ακούσω και να μιλήσω με τον φίλο μου Δ. Χρυσοχοΐδη και τον Γ. Γιαννιά. 

Την Πέμπτη ο Νίκος Βέρτης διασκέδαζε με την παρέα του, απολαμβάνοντας τον Δ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος του έδωσε το μικρόφωνο, και έπιασαν τα ντουέτα. Ενώ το κοινό δεν σταματούσε να τους χειροκροτεί.

Μιλώντας με τον Νίκο Βέρτη με πληροφόρησε πως βρίσκεται στην αξιολόγηση των προτάσεων που δέχθηκε για εμφανίσεις τις ημέρες του Πάσχα σε κέντρο των Αθηνών. Η κίνηση και τις δύο ημέρες το “Άστρα Live” ήταν πολύ καλή, ιδιαίτερα την Παρασκευή.

Αποχαιρετώντας τους δύο καλλιτέχνες έφυγα προς το νυχτερινό κέντρο “Ορόσημο Live” όπου κάθισα και παρακολούθησα την αρχόντισσα του λαϊκού πενταγράμμου Κατερίνα Στανίση, να τα χώνει. Όπως επίσης και η Χαρά Βέρα που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις, με την φωνή της ξεχωρίζει, με τις ψιλές στην φωνή της, και το πολύ καλό ρεπερτόριο της, αρέσει στην Θεσσαλονίκη.

Ο δε Σότης Βολάνης τα έχωνε μεν, αλλά ήταν σε μαύρο χάλι δε. Σε κάθε τραπέζι είχε και από ένα ποτήρι που το κατέβαζε αβέρτα – κουβέρτα. Άκουσα να τραγουδά ακόμα και Ισπανικό τραγούδι, ΕΛΕΟΣ !!!

Ενώ τα τραγούδια του Σ. Γονίδη τα σκότωνε, όπως το “και με πιάσανε τα κλάματα” και πολλά άλλα. Μεγάλη καψούρα έχει με τον Σ. Γονίδη, και δεν ξεκολλά από τα τραγούδια του, μόνο που δεν τα ερμηνεύει σωστά.

Μεγάλη εντύπωση μου έκανε ο ήχος του μαγαζιού, ήταν πολύ καλός, σε σχέση με την προηγούμενη φορά, όταν εμφανιζόταν ο Ζαφείρης Μελάς, διορθώθηκε κατά πολύ. Φαίνεται πως ο επιχειρηματίας δεν πήρε αψήφιστα τις παρατηρήσεις που είχα κάνει για τον ήχο, άλλα έσπευσε και τον διορθώσει.

Το σέρβις με εντυπωσίασε, οι σερβιτόροι είναι πολύ σβέλτοι, προτού ακόμα έλθουν τα ποτά, τα ρέστα ( ξηροί καρποί, νερά, παγάκια) ήταν ήδη στο στα τραπέζια.

Στην είσοδο για τον κάθε θαμώνα κόβεται εισιτήριο, ακόμα και σε μένα κόπηκε εισιτήριο, ενώ βρισκόμουν σε εντεταλμένη υπηρεσία, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Βλέποντας την πολλή θετική αλλαγή στο μαγαζί, και την κίνηση αν και ημέρα Παρασκευή να είναι γεμάτο, έφυγα ευχαριστημένος προς το νυχτερινό κέντρο “Μαμούνια Live”, όπου εμφανίζεται η Θελξάρα με τον Κ. Γαλανό.

Στην είσοδο με το καλωσόρισμα με έκοψαν εισιτήριο. Κάθισα σε τραπέζι, παραγγέλλοντας ένα νεράκι. Εκείνη την ώρα μπήκε και ένα ζευγάρι για να καθίσει σε τραπέζι.

Πρόσεξα πως η κυρία μπήκε στο σαλόνι με το παλτό στο χέρι, έτσι ώστε να μην φαίνεται ότι κρατούσε μια τσάντα που έμοιαζε με χαρτοφύλακα, ενώ στο άλλο χέρι κρατούσε το εισιτήριο εισόδου, όπως κα ο άνδρας της παρέας. Το ζεύγος παρήγγειλε μια φιάλη, και κάθισε αρκετή ώρα.

Παρακολουθούσα το ζευγάρι,καθώς  από την πρώτη στιγμή, είχα καταλάβει πως πρέπει να ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία, από το ΣΔΟΕ, ή, από τον επόπτη εργασίας. Ως δημοσιογράφος – ρεπόρτερ επί χρόνια στα νυχτερινά κέντρα, μου έκανα μπαμ από μακριά, ότι μόνο για διασκέδαση δεν είχε έλθει.

Σε κάποια φάση η γυναίκα βγήκε έξω από το σαλόνι, παίρνοντας τηλέφωνο τον παρτενέρ της που καθόταν ακόμα στο τραπέζι, λέγοντας του, “βγες λίγο έξω να σου πω για το σχέδιο που θα εφαρμόσουμε”. Ο άνδρας αμέσως σηκώθηκε από το τραπέζι και βγήκε έξω να βρει το ταίρι του. Εκεί τα είπαν για λίγα λεπτά, έπειτα μαζί μπήκαν ξανά μέσα και κάθισαν στο τραπέζι τους, σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Κατά τις πρωϊνές ώρες το ζεύγος ζήτησε τον λογαριασμό, και όταν έλαβε την απόδειξη, όπου η τιμή της φιάλης ήταν χρεωμένη με μειωμένη τιμή απ΄ αυτήν που αναφερόταν στον κατάλογο, δηλαδή από 100 Ευρώ, στην απόδειξη αναγραφόταν 60 Ευρώ, τότε φανερώθηκαν και ποιοι είναι.

Το θέμα με τις αποδείξεις και τις μειωμένες τιμές  που η ΣΔΟΕ το θεωρεί ώς  αθέμιτος ανταγωνισμός, ενω το κάνουν όλα τα μαγαζιά, στους φοιτητές,  ιδιαίτερα στους πελάτες , που είναι κάθε μέρα στα κέντρα τους.

Το ίδιο γίνεται και στα κέντρα των Αθηνών, όπου για παράδειγμα υπάρχει ένα κέντρο που χρεώνει 40 Ευρώ την φιάλη, από τα 120 Ευρώ που αναγράφεται στον κατάλογο. Αυτό τι σημαίνει;; Ότι κάνει φορολογική παράβαση;; Είναι φοροφυγάδας, και του κλείνει η κυβέρνηση για μέρες την επιχείρηση;;

Σε άλλα καταστήματα, όπως π.χ  πολυκατάστημα πολυεθνικών συμφερόντων Carrefour (και όχι μόνο) που έχουν προσφορές σε ένα προϊόν, δηλαδη το ένα πληρώνεις κα το δεύτερο το παίρνεις δωρεάν. Αυτό δεν είναι φορολογική παράβαση;;

Μ΄ αυτήν την λογική και αυστηρότητα (νάχαμε να λέγαμε) σφράγισαν νυχτερινό κέντρο στην Θεσσαλονίκη και αλλού, με αποτέλεσμα 75 εργαζόμενοι που δουλεύουν σε κάθε τέτοια επιχείρηση να μείνουν χωρίς μεροκάματο για ημέρες.

Ποιος βγαίνει ζημιωμένος με τέτοιες εφαρμογές;; Ερωτώ την κυβέρνηση, ο επιχειρηματίας, ή ο εργαζόμενος;; Χαμένος μόνο βγαίνει ο εργαζόμενος και το κράτος, καθώς  για όσες ημέρες κλείνει η επιχείρηση, δεν θα εισπράττει ΦΠΑ, φόρους από τα κέρδη, Δημοτικά τέλη, Ασφαλιστικά Ταμεία, και ούτω καθ΄ εξής.

Η φοροδιαφυγή κύριε Παπακωνσταντίνου – Στρος Καν, δεν πατάσσεται με το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Έτσι μόνο τους διώχνετε από την χώρα.

 Ήδη πάρα πολλοί επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων σκέπτονται σοβαρά να μεταφέρουν την διασκέδαση σε όμορες χώρες, Τουρκία, Βουλγαρία, ακόμα και στα Σκόπια τα οποία απέχουν μόλις 100 χιλιόμετρα. Μέσα σε μία ώρα οι λάτρεις των μπουζουκιών θα πάνε αναμφίβολα, να διασκεδάσουν.

Οι επιχειρηματίες που σκέπτονται να φύγουν, θα ρίξουν χρήμα στην χώρα που θα επιλέξουν για να φτιάξουν μαγαζιά , που όλοι θα τρίβουν τα μάτια, μια και δεν θα έχουν το ανελέητο κυνηγητό από την πολιτεία, που υπέστησαν τόσα χρόνια στην  Ελλάδα, καταλήγοντας ουκ ολίγες φορές στο αυτόφωρο λόγω ωραρίου. Ένα κυνηγητό εις βάρος τους που δεν λέει να τελειώσει, φτάνοντας έτσι τον κόμπο στο χτένι.

Το ίδιο αισθάνονται και οι πολίτες, που θα πάρουν τους πολιτικούς με τις πέτρες. Αυτά ακούω από τον κόσμο καθημερινά στα μαγαζιά που επισκέπτομαι. Είναι αγανακτισμένος και φωνάζει “δεν πάει άλλο”.

Τα τελευταία γεγονότα που βλέπουμε να διαδραματίζονται σε Αίγυπτο κα Τυνησία, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία πως θα έλθουν και στην χώρα μας, και τότε αλλοίμονο μας.

Το κυνήγι με τους επενδυτές – επιχειρηματίες δεν έγινε ούτε επί χούντας, και γίνεται σήμερα, που η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, για να υπάρξει δουλειά για όλους.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει χαμπάρι πως κυνηγώντας τους επιχειρηματίες, ουσιαστικά κυνηγά τους εργαζομένους , διότι ο επιχειρηματίας που έχει τα λεφτά και με αυτά που θα πάρει ώς πριμ από το ιδιο το κράτος που τους διώχνει, θα πάει σε άλλη χώρα, ο εργαζόμενος όμως θα μείνει άνεργος.

Ναι, λέμε στους ελέγχους και στα πρόστιμα, όπου αυτό επιβάλλεται, όχι όμως στο κλείσιμο μιας επιχείρησης.

Παρά ταύτα, σε γενικές γραμμές και παρά τα παράπονα , με τα παραπάνω γεγονότα, και την πάσης φύσεως τρομοκρατία από την κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε που μεταδίδουν καθημερινά, ο κόσμος βγαίνει και διασκεδάζει, ξεχνά τα προβλήματα, και την ανέχεια του, και τους γυρίζει την πλάτη.

Αυτό συνέβη και επί Γερμανική κατοχής, και τότε δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την διασκέδαση των Ελλήνων.

Διασκεδάστε, ξεδώστε, για να βρίσκεστε σε ισορροπία και καλή ψυχολογική κατάσταση!!!!!!!!!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Πούτιν ορκίστηκε για την 5η θητεία του και δήλωσε ανοιχτός για διάλογο με τη Δύση.

Το να κυβερνώ τη Ρωσία, μια χώρα 140 εκατομμυρίων ανθρώπων, αποτελεί «ένα ιερό καθήκον», δήλωσε o Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, αφότου ορκίστηκε για μια πέμπτη θητεία στην ηγεσία της χώρας του, επικεφαλής της οποίας είναι...

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ – ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2031.

Το Δικηγορικό Γραφείο Χρήστος Πέτκος και Συνεργάτες πέτυχε την αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής εναντίον δανειολήπτη. Το Δικαστήριο πιθανολόγησε, ότι η Ανακοπή που άσκησε ζευγάρι Δανειοληπτών είναι  βέβαιο ότι θα ευδοκιμήσει, διότι η απαίτηση της Τράπεζας έχει εν μέρει παραγραφεί. Οι...

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...