Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΝΙΚΗ ΣΓΟΥΡΟΥ, “ΜΑΧΑΙΡΙΑ...

ΝΙΚΗ ΣΓΟΥΡΟΥ, “ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr

Δεν χρειαζόταν να συμβεί η δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ – Αγιά Σοφια από δολοφόνους Κροάτες νεοναζί για να αντιληφθεί το Πανελλήνιο, πως αυτή η κυβέρνηση (συνέχεια της προηγούμενης), είναι η χειρότερη, η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση των χρόνων της Μεταπολίτευσης για την Πατρίδα και το λαό της!

Άλλωστε ήταν το δεύτερο κρούσμα κατάρρευσης αυτής της κυβερνητικής μηχανής, σε διάστημα 40 ημερών, μετά το ολοκαύτωμα που υπέστη η Ελλάδα λόγω της ανυπαρξίας του κρατικού μηχανισμού!

Όμως το αίμα του Μιχάλη Κατσουρή, που έχασε άδικα τη ζωή του στη Νέα Φιλαδέλφεια, και έχει βάψει τα χέρια αυτής της κυβέρνησης , πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει την ελληνική κοινωνία!

Αφού είναι ανίκανοι να προστατέψουν την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων πολιτών! Και όπως πάντα έκαναν, σε τόσες καταστροφές, φταίνε π΄παντα οι άλλοι και όχι ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του! Φταίει μόνο η ΕΛΑΣ, που δεν εκτέλεσε τα καθήκοντά της!

Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίζει απρόσκοπτα τις διακοπές του στα Χανιά, μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους!

Αδέλφια δίδυμα ΒΒΒ (Βad Blue Boys) και “Τάγμα Αζόφ”…
Προφανώς, η εντολή ήταν σε κυβερνητικά Μέσα να περάσουν – έστω και αχνά – πως τα “καλόπαιδα” από την Κροατία δεν είναι νεοναζί!

Διαψεύδοντάς τους Ουκρανοί χούλιγκανς της ποδοσφαιρικής ομάδας Ντιναμό Κιέβου, οι οποίοι στήριξαν τους νεοναζί Κροάτες, θεωρώντας τους αδελφούς και ζητώντας την ελευθερία τους!

Νεοναζί Ουκρανούς του “Τάγματος Αζόφ”, που στις αρχές Απριλίου 2022 επέτρεψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, να κάνουν σόου στη Βουλή των Ελλήνων απευθυνόμενοι προς τους Έλληνες Βουλευτές! Μάλλον επειδή κατά την ελληνική κυβέρνηση “η Ελλάς βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας”!

Ωστόσο, διαρκής είναι η στήριξη των νεοναζιστικών μορφωμάτων οπαδών της Ντυναμό Ζάγκρεμπ (ΒΒΒ – Βad Blue Boys), προς το νεοναζιστκό μόρφωμα της Ουκρανίας, του Τάγματος Αζόφ δηλαδή!

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές διαρκείας…
Αλλά τι τα θες, τι τα γυρεύεις, όταν αυτή η κυβέρνηση δέχεται “βέλη” και από φιλοκυβερνητικό Τύπο, όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Καθημερινή” του δημοσιογραφικού Ομίλου Γιάννη Αλαφούζου (www.kathimerini.gr), πως:

«Νέα Φιλαδέλφεια: Το χαλασμένο τηλέφωνο της αστυνομίας – H διαταγή έμεινε αδιάβαστη. Διαταγή με την ένδειξη “κατεπείγον” εστάλη προς τις περιφερειακές υπηρεσίες με μεγάλη καθυστέρηση και δεν διαβάστηκε…»!

Όπως επίσης ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου, με ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε αιχμηρό σχόλιο κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια:

«Αυτό το rotation δεν φαίνεται να πήγε και πολύ καλά μέχρι τώρα. Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης βρίσκεται σε διακοπές διαρκείας»!

Δεν κρύβεται η επικινδυνότητα αυτής της ανίκανης κυβέρνησης…
Αλλά στο ίδιο μήκος κύματος επιθετικότητας κατά της κυβέρνησης και των οργάνων της, βρίσκονται όλα τα ΜΜΕ!

Δείτε τη έγραψε επί παραδείγματι το διαδικτυακό πόρταλ www.thetoc.gr μεταξύ άλλων:

«…Στα διόδια της Ελευσίνας, ενώ η εκτιμώμενη ώρα διέλευσης του κομβόι των Κροατών χούλιγκαν από εκεί ήταν περίπου στις 19:30, βρίσκονταν εκεί μία ομάδα ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας – Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας), ένα περιπολικό της Τροχαίας και δύο αστυνομικοί με μοτοσυκλέτα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. ΟΠΚΕ και Τροχαίας αποχώρησαν λίγο μετά τις 18:00 καθώς είχε “εκλείψει ο κίνδυνος” διέλευσης των επικίνδυνων χούλιγκαν. Παραμένουν εκεί οι δύο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, οι οποίοι σύμφωνα με την δικογραφία: Την 22:00 ώρα, από εποχούμενη περιπολία της Υπηρεσίας μας, εντοπίσθηκαν να διέρχονται από τα διόδια της Ελευσίνας, 25 περίπου οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας εκδοθέν από Κροατικές αρχές, στα οποία επέβαιναν όπως αργότερα διαπιστώθηκε, οπαδοί της Dinamo Zagreb και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση (;;;) επί της Εθνικής Οδού…»!

Όμως διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα από το www.sport-fm.gr:

«Αγανάκτηση στην ΑΕΚ έχει προκληθεί για το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ: “Αλητεία που δίνει πάτημα στους Κροάτες”! Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες και όλα δείχνουν ότι θα γιγαντωθεί στις τάξεις όχι μόνο των οργανωμένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των απλών μελών δεν έχει προηγούμενο.

Έξαλλοι είναι άπαντες στην ΑΕΚ με το διαβιβαστικό της υποδιεύθυνσης της Αθλητικής Βίας, όσον αφορά στα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας.
Στην “Ένωση” βράζουν για το γεγονός ότι πάει να δημιουργηθεί η εικόνα “ραντεβού”, μέσω διατύπωσης που αναφέρει ότι υπήρχε προ-συνεννοημένη συγκέντρωση και των δικών της οπαδών με πρόφαση να δοθούν εισιτήρια…»!

Έλεος πια! Αυτή η κυβέρνηση, ομολογουμένως είναι πολύ επικίνδυνη!

Το “καθεστωτικό κράτος” Κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτεται…
Δυστυχώς όμως αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση έχει το πολιτικό άλλοθι των πρόσφατων εκλογών του Ιουνίου 2023! Όταν ο μισός ελληνικός πληθυσμός ψήφισε τη ΝΔ με 40+% και ο άλλος μισός – δυστυχώς – εξέφρασε την απέχθειά του και την οργή του διά της αποχής του από την κάλπη!

Όμως μπορεί να επανορθώσει το λάθος των επιλογών του ο ελληνικός λαός στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023!

Επί παραδείγματι στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδος, την Περιφέρεια Αττικής, όπου ψηφίζει ο μισός ελληνικός πληθυσμός, από πλευράς του κυβερνώντος κόμματος έχουμε ένα αλαλούμ, που έχει διχάσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές!

Και όπως διαβάζουμε στο ειδησεογραφικό πόρταλ του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου https://edolio5.blogspot.com/:

«Δεκάδες στελέχη της παράταξης Πατούλη που στο σύνολο τους ξεπερνούν το 70% έχουν πάρει “μήνυμα” ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Χαρδαλιά, αφού προηγούνται οι εκλεκτοί τόσο του ιδίου αλλά και της παρέας Μητσοτάκη, που ως γνωστόν, ο νυν περιφερειάρχης είχε διακόψει κάθε επαφή. Ήδη τα τηλεφωνήματα έχουν πάρει φωτιά και η γραμμή που έχει δοθεί από στελέχη του Πατούλη είναι να υποστηριχθεί ο Σγουρός. Παρά τις φωτογραφίες που διακινούνται από το Μέγαρο Μαξίμου και δείχνουν τον Πατούλη μαζί με τον Χαρδαλιά για επικοινωνιακούς λόγους τα μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν…»!

Ή όπως διαβάζουμε στο ειδησεογραφικό πόρταλ www.ieidiseis.gr:

«Πέρασαν ήδη πάνω από δέκα ημέρες από τότε που ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώθηκε ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, στη θέση του Γιώργου Πατούλη.

Και όμως, ο υποψήφιος περιφερειάρχης παραμένει ακόμα στη θέση του υφυπουργού Άμυνας!

Κάνει τις συναντήσεις του, διαμορφώνει το ψηφοδέλτιό του, συγκροτεί το πρόγραμμά του, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα όλες τις ανέσεις και τα πλεονεκτήματα που του παρέχει η κυβερνητική του θέση στο Πεντάγωνο!

Αδιανόητα πράγματα – η στήλη ξανάχει θέσει το θέμα και δεν συγκινείται ούτε ο ίδιος, ούτε το Μαξίμου, ούτε καν οι υποψήφιοι αντίπαλοί του!

Έτσι όμως δεν διαμορφώνεται μια σύγχρονη πολιτεία!

ΥΓ: Λέτε με την παραίτηση Χαρδαλιά να έχουμε και κάποια άλλη καραμπόλα; Ή και περισσότερες; Στην κατάσταση που είναι η κυβέρνηση ποιος ξέρει; Ούτε καν ο πρωθυπουργός ακόμα!»!

Ψήφισε για τον τόπο σου, Όχι για το κόμμα σου…
Πώς μπορεί όμως να επανορθώσει το λάθος του ο ελληνικός λαός;

Μα ψηφίζοντας επιλογή που βρίσκεται απέναντι των καθεστωτικών επιλογών του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και ο οποίος θέλει να χειραγωγήσει όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Αττικής!

Έχει όμως άξια επιλογή ο ελληνικός λαός εναπόθεσης της ψήφου του στην κάλπη; Θα έλεγα πως ΝΑΙ!

Εδώ και 11/2 χρόνο ο Γιάννης Σγουρός έχει ανακοινώσει την ανεξάρτητη κάθοδο διεκδίκησης της Περιφέρειας Αττικής με την Παράταξη “Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση”, που πρόσφατα έκλεισε 20 χρόνια ύπαρξης στα αυτοδιοικητικά δρώμενα! Είτε ως διοίκηση, είτε ως αντιπολίτευση!

Που ως διοίκηση άφησε το 2014 στην Περιφέρεια ταμειακό πλεόνασμα 340/360 εκατομμυρίων ευρώ και σήμερα υπάρχει ταμειακό έλλειμα 160/170 εκατομμυρίων ευρώ! Δηλαδή σε 9 χρόνια!

Που ως διοίκηση εκτέλεσε σημαντικά έργα στην Αττική και άφησε αρκετά με την αποχώρησή του και τα οποία ακόμη “καρκινοβατούν” και δεν έχουν ολοκληρωθεί μετά από 9 χρόνια διοικήσεως Δούρου και Πατούλη!

Που έχει καταγγείλει ο Γιάννης Σγουρός επανειλημμένως – με αποδείξεις – τη διοίκηση Γιώργου Πατούλη για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με απ΄ ευθείας αναθέσεις έργων σε ημετέρους!

Ενώ λοιπόν στη ΝΔ έχει ξεσπάσει εσωκομματικός πόλεμος Μητσοτάκη/Χαρδαλιά – Πατούλη, το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού είναι πολυσυλλεκτικό, ενωτικό, ανεξάρτητο! Αποτελείται από υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες, που έχουν ως δόγμα τους:

«Ψήφισε για τον τόπο σου, Όχι για το κόμμα σου»!

Όμως ενώ το ΠΑΣΟΚ με μεγάλη καθυστέρηση ανακοίνωσε τη στήριξη στο Γιάννη Σγουρό, στο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς ψάχνονται ακόμη!

Μη βλέποντας, πως στηρίζοντας το Γιάννη Σγουρό, θα επέφεραν ένα πρώτο μεγάλο πολιτικό χτύπημα στο καθεστώς Μητσοτάκη!

Κερδίζοντας την Περιφέρεια της Αττικής, όχι από το Γιώργο Πατούλη, αλλά από τον εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Νίκο Χαρδαλιά!

Τον παλαιόθεν αποστάτη της ΝΔ, Νίκο Χαρδαλιά! Που οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν ξεχνούν τη διασπαστική τάση του Νίκου Χαρδαλιά προς το κόμμα τους!

Αυτή η πρώτη πολιτική ήττα του καθεστώτος Μητσοτάκη, θα ολοκληρωνόταν τον επόμενο χρόνο με τις ευρωεκλογές και θα δημιουργούσε πολιτικές εξελίξεις, ακόμη και εθνικές εκλογές!

Θα αντιληφθούν την πραγματικότητα εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, ή θα περιθωριοποιήσουν ακόμη τα ήδη πενιχρά ποσοστά τους;

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα “σύντροφοι”!!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...