Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΝαταλί (στιχουργός)

Ναταλί (στιχουργός)

στην εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη. Έχω την τιμή φίλοι μου να συνομιλώ με μια δυναμική και πολύ ταλαντούχα γυναίκα, δημιουργό μεγάλων επιτυχιών του Γ. Πλούταρχου, Σ. Γονίδη, και πολλών άλλων καλλιτεχνών, την στιχουργό Ναταλί. Είναι γνωστή στο πανελλήνιο από τις επιτυχίες της και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι΄αυτό.

 

Ναταλί: Νίκο σ΄ ευχαριστώ για τα καλό σου λόγια. Για μένα είναι τιμή που με κάλεσες.

Ν. Βάνης: Ο κόσμος της Θεσ/νίκης παρ΄ όλο που γνωρίζει τις επιτυχίες σου που ερμήνευσαν και ερμηνεύουν ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Σταμάτης Γονίδης και άλλοι καλλιτέχνες, σαν άτομο και σαν προσωπικότητα δεν σε γνωρίζει.

Ναταλί: Δυστυχώς δεν ανεβαίνω συχνά στην Θεσ/νίκη και να πούμε και του στραβού το δίκιο επειδή είμαι ένα άτομο που στα επτά χρόνια δουλειάς με έχει βοηθήσει ο θεός να γράψω πολλές μεγάλες επιτυχίες, ως πρόσωπο δεν είμαι γνωστή, δεν έχω βγει προς τα έξω. Το Ναταλί είναι καλλιτεχνικό, δηλαδή δεν μπορούν να με βρουν ούτε καν σαν όνομα, γι΄αυτό είναι λίγο δύσκολο να με βρει ο κάθε καλλιτέχνης.

Ν. Βάνης: Ναταλί πόσο θα μείνεις στην Θεσ/νίκη;;

Ναταλί: Θα μείνω περίπου μια εβδομάδα. Η Θεσ/νίκη έχει ωραίους και φιλόξενους ανθρώπους, αυτό είναι βασικό, και δεν το λέω για να φανώ καλή, γιατί πολλές φορές γίνομαι λίγο πικρόχολη, τους τα λέω που και που τους ανθρώπους και ειδικά αυτούς που κινούνται στο χώρο μας, οι Θεσσαλονικείς όμως είναι υπέροχοι.

Ν. Βάνης: Ο κόσμος εδώ δεν αντιλαμβάνεται την αλήθεια και το ψέμα. Δεν δέχεται την κοροϊδία στην οποία αντιδρά κατάλληλα. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον καλλιτεχνικό χώρο, είδαμε σε πολλές περιπτώσεις πολλά νυχτερινά κέντρα να μην γεμίζουν από κόσμο.

Ναταλί: Αυτό Νίκο μου το λέω συνεχώς. Οι Θεσσαλονικείς ανέχονται να το πω έτσι, από τον καλύτερο μέχρι τον χειρότερο, αρκεί να μην είναι δήθεν, ο χειρότερος να μην είναι ο χειρότερος και ο καλύτερος να είναι καλύτερος.

Ν. Βάνης: Εγώ λέω Ναταλί ότι οι καλλιτέχνες θα πρέπει να δίνουν όλο τους τον εαυτό στην πίστα για να έχουν το κοινό κοντά τους. Αν αντίθετα είναι σε απόσταση με το κοινό, το ίδιο θα ισχύει και από μέρους του κοινού και στο τέλος ούτε δίσκους θα πουλούν, ούτε θα γεμίζουν τα νυχτερινά κέντα και οι επιχειρηματίες δεν θα πάρουν χρήματα για να πληρωθούν οι τραγουδιστές, οι μουσικοί, και όλοι όσοι δουλεύουν σ΄ αυτόν τον χώρο.

Ναταλί: Έτσι είναι όπως τα λες, όλα είναι μια αλυσίδα.

Ν. Βάνης: Ναταλί έχεις συνεργαστεί και με καλλιτέχνιδες;;;

Ναταλί: Έχω συνεργαστεί με την Α. Δημητρίου, την Α. Σαμίου, και την Κ. Γαρμπή. Στην Κ. Γαρμπή έχω γράψει το “Άνω κάτω” που είχε μεγάλη επιτυχία, στην Α. Σαμίου έγραψα ένα υπέροχο ζεϊμπέκικο με τίτλο “Στον δρόμο για το πουθενά”, και στην Α. Δημητρίου έχω γράψει το “Λείπεις” και το “Πάμε όπου θες καρδιά μου” σε δύο διαφορετικές δισκογραφίες. Όμως θα ήθελα να διευκρινίσω ότι οι στίχοι που γράφω νομίζω ότι χτυπούν ευθεία στην καρδιά και ταιριάζουν περισσότερο σε άνδρες καλλιτέχνες. Δηλαδή το γράψιμο το δικό μου πιστεύω ότι ταιριάζει σε άνδρες καλλιτέχνες γιατί είναι ερωτικό.

Ν. Βάνης: Ναταλί να πούμε ότι συνεργάζεσαι με όλες τις εταιρείες. Στο νέο όμως CD του σ. Γονίδη έχεις κάνει και την παραγωγή που κυκλοφόρησε από την Alpha Records, όπου εκεί συνεργάζεσαι με έναν καταπληκτικό άνθρωπο τον Γιώργο Οικονόμου.

Ναταλί : Όντως συνεργάζομαι με ένα υπέροχο και χρυσό άνθρωπο τον Γιώργο Οικονόμου. Είναι η κεντρική αρτηρία της Alpha χωρίς να θέλω να μειώσω τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά κάποιοι πάντα είναι πιο δυναμικοί πιο μπροστάρηδες. Ο Γιώργος με άλλα λόγια είναι γεννημένος γι΄ αυτήν την δουλειά.

Ν. Βάνης: Πως είδες την πόλη μας την Θεσ/νίκη;;

Ναταλί: Δεν μπορώ να πω ότι είδα κάτι διαφορετικό, είναι μια πόλη σαν όλες τις άλλες. Αυτό που την κάνει διαφορετική είναι οι άνθρωποι της. Στην Αθήνα για να το πω πιο απλά, είναι κάθε καρυδιάς καρύδι, έχουν μαζευτεί από παντού, αλλοδαποί και ημεδαποί. Εδώ στην Θεσ/νίκη οι άνθρωποι της είναι πιο ντόπιοι, πιο ντόμπροι, έχω λοιπόν μια ιδιαίτερη αδυναμία στον κόσμο σας. 

Νίκος Βάνης: Ναταλί πως ξεκίνησες την καριέρα σου ως στιχουργός;;

Ναταλί: Επειδή γνώριζα την πρώην σύζυγο Άννα του Σταμάτη Γονίδη, μέσω αυτής έγινε η επαφή μας και το ξεκίνημα μου ήταν ο Σταμάτης Γονίδης. Είμαι πνευματικό παιδί του Γονίδη εγώ.

Ν. Βάνης:  Έχεις κάνει μεγάλες επιτυχίες με τον Σ. Γονίδη, επίσης με τον Γ. Πλούταρχο, που με τα δικά σου τραγούδια καταξιώθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο κα βρίσκεται σήμερα μέσα στα πρώτα ονόματα, αλλά και με άλλους καλλιτέχνες. Τα τραγούδια σου είναι ερωτικά.

Ναταλί: Τα τραγούδια μου είναι βιώματα δικά μου από την παιδική μου ηλικία. Εγώ αυτά γράφω, μόνο που στον κόσμο βγαίνουν ερωτικά. Από μικρή πολλές φορές μιλούσα με τον εαυτό μου και φώναζα σ΄ αγαπάω. Αυτό το σ΄ αγαπώ μπορεί να απευθυνόταν και στους γονείς μου, ο κόσμος όμως δεν το γνωρίζει.

Ν. Βάνης: Θέλω να μου πεις αναλυτικά τις δουλειές που έχεις κάνει μέχρι τώρα.

Ναταλί: Επειδή θα μας πάρει πολύ να τις αναφέρουμε μία προς μία, θα πως ότι είχα τέσσερα χρόνια συνεργασία με τον Σ. Γονίδη με πολύ μεγάλες επιτυχίες, όπως το “Στάσου”, το Δυόμιση”, το “Πως μ΄ άφησες να δω”, το “Πως σε κρατάω”, το “Έλα, έλα θέλω σε” και πολλά άλλα. Σαν στόχο μου είχα την διαχρονικότητα και αυτό δείχνει η μέχρι τώρα πορεία μου. Γράφω τραγούδια τα οποία δεν τα φθείρει ο χρόνος. Στην πορεία οι συνεργασίες ήταν με τον Λ. Πανταζή, την Α. Σαμίου, τον Α. Ρέμο και μετά έρχεται η πολύ μεγάλη επιτυχία, και το λέω έτσι, γιατί ήταν άγνωστο εν μέρει το παιδί και έγινε πολύ μεγάλη φίρμα, ο Γ. Πλούταρχος στον οποίο έγραψα το “Υπήρχαν όρκοι”, το “Καλύτερο παιδί”, το “Σε ξεπέρασα”, το “Σαν να είσαι εδώ”, και τώρα στο τελευταίο του CD το “φοβάμαι εμένα, εμένα και μόνο”. Επίσης στο τελευταίο CD του Σ, Γονίδη έχω γράψει πέντε και ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσω έτσι.

Ν. Βάνης: Με όλους όσους συνεργάστηκες έκανες επιτυχίες, σου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

Ναταλί: Ήμουν πολύ τυχερή και δεν κοίταξα να μπω με πολλά τραγούδια σε έναν δίσκο. Δεν με ενδιέφερε, δηλαδή σε έναν δίσκο να έχω ένα τραγούδι, ή πολλά, απλά με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει το τραγούδι να έχει επιτυχία.

Ν. Βάνης: Και τώρα μια ερώτηση προσωπική. Έχω μάθει ότι έχεις μια πολύ καλή οικογένεια, που είναι ο στυλοβάτης σε ότι κάνεις.

Ναταλί: Έχω μια καλή οικογένεια, η στήριξη είναι μεγάλη, έχω την στήριξη και στις δύο πλευρές, στην ζωή και στην δουλειά. Από την οικογένεια μου ιδιαίτερη στήριξη έχω από τον σύζυγο μου, ο οποίος δεν μου έφερε κανένα εμπόδιο. Γιατί και οι ώρες που κινούμαστε εμείς είναι λίγο περίεργες. Η εμπιστοσύνη και η αγάπη που μου έδειξε ο σύζυγος μου είναι το παν για μένα.

Τα παιδιά μου δεν το κρύβω στην αρχή με αποκαλούσαν μαμά είσαι ψώνιο. Δεν πίστευαν ποτέ ότι θα έχω τέτοια πορεία. Βέβαια δεν τα έφερα ποτέ αντίρρηση για αυτά που μου έλεγαν, στην πορεία όμως κατάλαβαν ότι ήταν μέσα από την ψυχή μου αυτό που έκανα, και το υποστήριξαν. Μιλάμε ότι τα παιδιά μου είναι πλέον σε μεγάλη ηλικία. Γενικά λοιπόν μου έχουν πάει όλα καλά και όσον αφορά την δουλειά μου και όσον αφορά την οικογενειακή μου κατάσταση. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς την οικογένεια μου, για μένα είναι η αρχή και το τέλος.

Ν. Βάνης: Εκτός από την δουλειά σου αυτή με τον Σ. Γονίδη, ετοιμάζεις κάποια άλλη συνεργασία με καλλιτέχνη της πόλης μας;;;

Ναταλί: Είμαι συνέχεια σε κάποια ραντεβού με κάποιους καλλιτέχνες, όμως δεν θα ήθελα να αναφερθώ στα ονόματα τους, γιατί δεν γνωρίζω ακόμα την κατάληξη που θα έχουν τα πράγματα. Η Θεσ/νίκη έχει πάρα πολύ καλές φωνές και πολύ καλά παιδιά. Ένας από τους καλλιτέχνες που αγαπώ πολύ, είναι οικογενειακός φίλος μου και έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν είναι ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης.

Στο καινούργιο CD που ετοιμάζει δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα υπάρχουν δικά μου τραγούδια. Σημασία όμως έχει ότι είναι πολύ καλός φίλος και για καμιά συνεργασία δεν θα χαλούσε η φιλία μας με τον Δημήτρη. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι ο κόσμος εδώ με έχει υποδεχθεί με πολλή αγάπη όχι μόνο εμένα αλλά και τους συνεργάτες μου. Ένα από τα παιδιά που μου δείχνει την αγάπη και όλη η οικογένεια του είναι ο Βασίλης Γαβριηλίδης. Ο Βασίλης είναι από τα καλά παιδιά της Θεσ/νίκης, έχουμε γράψει μαζί το “Εσύ με πόνεσες” που περιλαμβάνεται στο νέο CD του Σ. Γονίδη, που πιστεύω ότι θα γίνει μεγάλη επιτυχία.

Ν. Βάνης: Πολλοί καλλιτέχνες σήμερα Ναταλί γράφουν και οι ίδιοι τραγούδια. Κατά πόσον αυτό είναι καλό για το Ελληνικό τραγούδι;;;

Ναταλί: Ναι, είναι καλό. Τώρα βέβαια όταν λέμε γράφουν όλοι το κάνουν έτσι όπως το λες. Σημασία έχει το ποιος το κάνει με μεγάλη κατάθεση ψυχής. Όποιος κάνει την μεγάλη κατάθεση και χτυπάει κόκκινο το πιστεύει, το ζει εκείνη την ώρα που γράφει, νομίζω είναι αυτό που ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.

Ν. Βάνης: Πόσο δύσκολο για μια γυναίκα το να είναι στιχουργός και παραγωγός;;;

Ναταλί: Επειδή αυτή η δουλειά με τίτλο “Σκέψη” του Σ. Γονίδη είναι η πρώτη μου παραγωγή, από στιχουργός απεφάσισα να γίνω και παραγωγός. Το φορτίο είναι μεγάλο όταν έχεις να κάνεις ειδικά με ένα μεγάλο όνομα, τα πράγματα δεν είναι αστεία. Δεν μπορείς να παίζεις με την καριέρα κανενός, ούτε και με την δική σου, πρέπει πάντοτε να πατάς γερά στην γη, οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Θα πρέπει πάντα να ακούς τι λένε οι άλλοι, γι΄ αυτό και εγώ σ΄ αυτήν την παραγωγή δεν άκουσα κανέναν παρά μόνο τα δικά μου αυτιά και την ψυχή μου.

Επίσης θέλω να πω ότι τα τραγούδια που μπήκαν στις δισκογραφίες και έχουν την υπογραφή μου ήταν έτοιμα, δηλαδή δεν μας τα πάντρεψε καμιά εταιρεία. Ήταν τραγούδια τελειωμένα και πήγαιναν έτοιμα στην παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι και εγώ αυτή έχω αυτί μέσα από τον κόσμο, δεν μαθαίνεται είναι έμφυτο, μπορώ λοιπόν να αναγνωρίζω ποιο τραγούδι θα γίνει επιτυχία.

Ν. Βάνης: Ναταλί ποιοι είναι ο συντελεστές του CD του Σ. Γονίδη την παραγωγή του οποίου επιμελήθηκες εσύ;;

Ναταλί: Είναι ο Γ. Κουρκουμένος, ο Σ. Φράγκος, ο Β. Γαβριηλίδης, ο Ν. Ρωμανός, ο Ι. Καρπασιάν. Ο Ν. Μήτρος, ο Ι. Σαρασίδης, ο Γ. Παπαϊωάννου, ο Δ. Ρακιτζής, ο Χ. Παρίσης, εγώ και ο Σ. Γονίδης.

Ν. Βάνης: Ναταλί θέλω να σ΄ ευχαριστήσω θερμά, σου εύχομαι να έχεις υγεία και να μας χαρίζεις πάντοτε μεγάλες επιτυχίες. Να ξέρεις δε ότι απέκτησες έναν καλό φίλο, έναν αδελφό που πάντοτε θα είναι στην διάθεση σου για ότι χρειαστείς.

Ναταλί: Εγώ σ΄ ευχαριστώ που με κάλεσες στην εκπομπή σου και σου είμαι πολύ ευχαριστημένη που απέκτησα ένα ακόμα φίλο.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...