Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΝίκος Παππάς: Η...

Νίκος Παππάς: Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν θα ξαναγίνει παρίας

«Συγκρούονται δύο λογικές. Από τη μία ασυδοσία για τους ιδιώτες και μαύρο για τη δημόσια τηλεόραση και από την άλλη η λογική της ανάπτυξης του δημόσια φορέα» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς

«Ποιος από τους 1.000.000 τηλεθεατές που έβλεπαν χθες τη δημόσια τηλεόραση να πιστέψει τη ΝΔ;», ανέφερε ο Νίκος Παππάς και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει σοβαρό πρόβλημα χρονισμού, διότι επιλέγει να κλιμακώσει μια επίθεση στην κυβέρνηση γύρω από την ΕΡΤ, τώρα που κάνει πολύ σοβαρά βήματα και πάει καλύτερα ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες και τα χρήματα που εισπράχθηκαν για το ελληνικό Δημόσιο, τη στιγμή που η Ν.Δ. ανέβαλε διαρκώς με αιτιολογικές εκθέσεις ακόμα και την εφαρμογή της είσπραξης του φόρου διαφήμισης ζημιώνοντας τους πολίτες της χώρας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε στην ομιλία του ότι: “Φέραμε το νόμο που έλεγε ότι το ΕΣΡ θα κάνει την αδειοδότηση. Αρνηθήκατε ρητά και κατηγορηματικά να συνηγορήσετε στην συγκρότησή του. Αλλάξαμε το νόμο έγινε ο διαγωνισμός που απέδειξε ότι μπορεί και πρέπει το δημόσιο να πάρει τίμημα. Οριακά δυστυχώς απερρίφθει από το ΣΤΕ και μετά κάναμε αυτό που δεν κάνατε ποτέ, φέραμε διάταξη για να αλλάξουμε τη μία μόνη παράγραφο που κρίθηκε αντισυνταγματική. Εσείς τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια που έλεγε το ΣΤΕ ότι έπρεπε να υπάρξουν τηλεοπτικές άδειες; Τίποτα δεν κάνατε. Όλα καλά. Αυτή την τακτική έχετε θεμελιώσει και με την ευκαιρία αυτής της ερώτησης”.

“Αντιλαμβάνεστε το τηλεοπτικό τοπίο ως παρίας την δημόσια τηλεόραση που δεν θα μπορεί να διεκδικεί τηλεθέαση και πρόγραμμα και ασύδοτα τηλεοπτικά κανάλια”.

“Αυτή ήταν η πραγματικότητα και από αυτήν απέχουμε πολύ” πρόσθεσε εξηγώντας ότι “το Δημόσιο εισέπραξε 150 εκ. ευρώ από τον φόρο διαφήμισης, χρήματα από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων, θα εισπράξει 170 εκ. ευρώ από τις άδεις και άλλα 125 εκ. ευρώ από το φόρο διαφήμισης. Αυτό κάνει μισό δις στα επόμενα δέκα χρόνια”

Ξέρετε τι έγραφαν οι αιτιολογικές εκθέσεις του κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου που παρέτεινε την εφαρμογή είσπραξης του φόρου διαφήμισης; Ότι θα βρεθούν τα χρήματα από άλλες πηγές. Προφανώς άλλες πηγές από τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς…”

Ο κ. Παππάς στην αρχή της ομιλίας του εκτίμησε ότι η Ν.Δ. επιλέγει αυτή την ώρα να επιτεθεί στην ΕΡΤ όταν με βάση τα στοιχεία τηλεθέασης δείχνουν ότι ανεβαίνει.

“Η ΕΡΤ έκλεισε με 15%, βυθίστηκε στο 6% και τώρα έχει ξαναπάει στο 9%. Να μην λέτε ψέματα. Οι εκπομπές της χτυπάνε εικοσάρια και τα αθλητικά της γεγονότα στα τριαντάρια και 1 εκ. τηλεθεατές” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ, ο Νίκος Παππάς παρατήρησε πως η ΝΔ δεν έχει μετανιώσει για το μαύρο στην ΕΡΤ, «γι’ αυτό και απόψε ο κ. Βορίδης θεμελίωσε γιατί είναι συνταγματικά ορθό το κλείσιμο της ΕΡΤ και η κ. Ασημακοπούλου είπε πως ό,τι δεν λύνεται, κόβεται».

«Βάλτε το καλά στο μυαλό σας: ό,τι κόψατε εσείς, το χτίζουμε εμείς, και σε αυτήν, και στην επόμενη 4ετία» είπε ο Νίκος Παππάς. Σχολιάζοντας δε, την κριτική για το κόστος μισθοδοσίας, ενημέρωσε ότι «υπάρχει δίκη σε εκκρεμότητα που έχει πάρει 8 αναβολές για τα μπόνους που μοίραζαν διοικήσεις που είχε τοποθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση». Όπως είπε, σήμερα το κόστος των μικτών παραγωγών είναι 40% μικρότερο από όσο κόστιζαν επί ΝΕΡΙΤ. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε μάλιστα, ότι η επιτροπή ορκωτών ελεγκτών θα ελέγξει και ποιο ήταν το κόστος του «μαύρου στην ΕΡΤ».

“Ζείτε στον αστερισμό της διάψευσης. Λέγατε ότι η πρώτη αξιολόγηση δεν θα κλείσει και διαψευσθήκατε. Λέγατε ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης και διαψευσθήκατε. Λέγατε ότι δεν θα δοθεί μέρισμα και διαψευσθήκατε. Λέγατε ότι δεν θα κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση. Διαψευσθήκατε. Λέγατε ότι δεν κλείσει η 3η ούτε η 4η αξιολόγηση, λέγατε ότι δεν πάρουμε τίποτα για το χρέος, λέγατε ότι οι συντάξεις θα κοπούν, λέγατε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές, λέγατε ότι έρχεται 4ο μνημόνιο. Τώρα λέτε ότι δεν θα λυθεί το Μακεδονικό. Επειδή αλλάξατε το σήμα σας, τελευταία, και κάνατε μια φουτουριστική επιλογή, μήπως να αλλάζατε και όνομα και από Νέα Δημοκρατία, να το κάνετε Νέα Διάψευση. Πάτε από διάψευση σε διάψευση, και τώρα είστε εν αναμονή της επόμενης», είπε ο Νίκος Παππάς.avgi gr

.

 

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...