Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΝίκος Νικολόπουλος: Γιατί...

Νίκος Νικολόπουλος: Γιατί το ΕΣΡ δεν «ακουμπάει» τον Δ. Κοντομηνά;

Νίκος Νικολόπουλος: Γιατί το ΕΣΡ δεν «ακουμπάει» τον Δ. Κοντομηνά;

ΕΣΤΑΛΗ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

ΚΑΙ ΚΑΤΕΤΕΘΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ,

ΕΝΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Α.Π.

 Παρά τις ρητές απαγορευτικές εισαγγελικές διατάξεις, ο επιχειρηματίας Δημ. Κοντομηνάς μεταβίβασε τις μετοχές του στην Alpha Δορυφορική τηλεόραση το 2016 και στην Alpha Κύπρου το 2018, προκαλώντας ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο, γεγονός που δεν άφησε απαθή τον μαχητικό ανεξάρτητο βουλευτή και Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκο Νικολόπουλο.

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής, υπερασπιζόμενος το δημόσιο συμφέρον, αντέδρασε αστραπιαία, αποστέλλοντας εξώδικο στο Δ.Σ. του ΕΣΡ και καταθέτοντας μια ακόμη ερώτηση στη Βουλή, αυτή τη φορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης (έχει προηγηθεί προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής).

Με το εξώδικο προς τα μέλη του ΕΣΡ,  ο Νίκος Νικολόπουλος αναρωτιέται γιατί επιδεικνύει εντελώς παθητική στάση στον έλεγχο της μεταβίβασης των μετοχών του Δ. Κοντομηνά.

Ο Νίκος Νικολόπυλος επισημαίνει ότι η εν λόγω Αρχή είναι μεν ανεξάρτητη, όχι όμως και ανέλεγκτη. Δεν δικαιούνται δε, να αρκείται σε επιδερμικούς και ανούσιους ελέγχους, όταν προδήλως ζημιώνεται το δημόσιο συμφέρον.

Είναι αδιανόητο- επισημαίνει ο Νίκος Νικολόπουλος- ενώ ο Δ Κοντομηνάς διώκεται για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και ταυτόχρονα φέρεται τους φόρους ππου απέκρυψε τον 77.000.000 ευρώ που του καταλόγισε η ΔΥΟ το 2017 να τους ενσωμάτωσε στο κανάλι ALPHA και να τους μεταβιβάζει αχρεωστήτως στην κόρη του. Επίσης φέρεται ότι διοχέτευσε στην κόρη του Μαρία Κοντομηνά περιουσιακό στοιχείο αξίας 289.543.000 ευρώ δηλαδή τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA μεταβιβάζοντας της το 100% των μετοχών της ALHA MEDIA GROUP χωρίς να πληρωθεί, ούτε φόρος μεταβίβασης, ούτε φόρος υπεραξίας, ούτε φόρος δωρεάς.

Εξάλλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι η νομική υπηρεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος συνέταξε μηνυτήρια αναφορά η οποία εντός  της ημέρας θα κατατεθεί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου.

Με την μηνυτήρια αναφορά μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος ζητά όπως διαταχθεί αυτεπαγγέλτως διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  κατ’ άρθρον 43 Κ.Π.Δ. προκειμένου να διαπιστωθεί η ενδεχόμενη τέλεση εκ μέρους του Δημητρίου και της Μαρίας Κομντομηνά αξιόποινων πράξεων,καθώς και τα τιμωρημένα σε βαθμό κακουργήματος εγκλήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα της καταδολίευσης δανειστών και της παραβίασης εισαγγελικής και ανακριτικής διάταξης.

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΣΡ»

Εξάλλου στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο ανεξάρτητος βουλευτής μεταξύ άλλων υπογραμμίζει:

Το ΕΣΡ φαίνεται να ξεπέρασε με απίστευτη <<ευκολία>>  το γεγονός ότι από το 2012 έως το 2016 διενεργήθηκαν αφενός τεράστιες αυξήσεις μτχ κεφαλαίου  και από 177.000.000 ευρώ ανήλθε το μτχ κεφάλαιο στα 289.543.000 ευρώ, αφετέρου δε διενεργήθηκαν μεταβιβάσεις και αλλαγές στους beneficial ownerς και αυτή η τεράστια περιουσία των 289.000.000 ευρώ πέρασε εν μία νυκτί από τον Δ Κοντομηνά στην Μαρία Κοντομηνά άγνωστο εάν πληρώθηκε ο αναλογούν φόρος και παρότι Εισαγγελικές και Ανακριτικές Διατάξεις που ερευνούν τον Δημήτριο Κοντομηνά για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα είχαν απαγορεύσει ρητώς την μεταβίβαση των περιουσιακών του στοιχείων.

Συνάγεται, λοιπόν, από τα ανωτέρω ότι θα πρέπει να διερευνηθεί εάν ενδεχομένως τα αναφερόμενα μέλη του ΕΣΡ παρέβησαν το καθήκον τους ανακηρύσσοντας την ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΑΕ υποψηφια προς απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας όταν την ίδια στιγμή με το ίδιο σκεπτικό απέκλεισαν την εταιρεία Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.

Σε καμία περίπτωση το θέμα δεν  έχει λυθεί από το έτος 2008 όταν δηλ είχε γίνει ο έλεγχος για την μεταβίβαση των μετοχών της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ στην OFF SHORE WAKEROCK (η οποία μετονομάστηκε σε  ALPHA MEDIA GROUP), διότι  δεν ήταν δυνατόν ό έλεγχος πόθεν έσχες του τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου που ελέγχουν έμμεσα δια της συμμετοχής των τη μετοχική σύνθεση μετόχου της ελεγχόμενης εταιρείας…(232/11.5.2010 ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΣΡ).

Αν ήταν όμως αυτός ο σκοπός του Νομοθέτη δεν θα υποχρέωνε τους συμμετέχοντες να δηλώνουν τους μετόχους των μετόχων διαδοχικώς μέχρι φυσικού προσώπου, και τις αλλοδαπές εταιρίες‐μέτοχοι της υποψηφίας και ή των μετόχων  αυτής  που  έχουν  τη  μορφή  της  «nominee  company», έως  τον πραγματικό τους μέτοχο (beneficial owner).

Ο Νίκος Νικολόπουλος υπογραμμίζει με την νέα κοινοβουλευτική του παρέμβασή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς ότι:

«Η ανεξάρτητη Αρχή  ΕΣΡ είναι υποχρεωμένη να ασκήσει  ουσιαστικό  έλεγχο στην ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΑΕ αφού ο Δημήτριος και η Μαρία Κοντομηνά ενδεχομένως να έχουν τελέσει τα τιμωρούμενα σε βαθμό κακουργήματος εγκλήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα της καταδολίευσης δανειστών και της παραβίασης εισαγγελικής και ανακριτικής διάταξης».

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ!

Τα διακαώμενα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου προς την Κυβέρνηση είναι σαφέστατα και σταράτα:

  1. Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε ώστε επιτέλους κάνοντας το καθήκον τους τα μέλη του ΕΣΡ, να προχωρήσουν – ως ανεξάρτητη αρχή άλλα όχι ανεξέλεγκτη- σε ουσιαστικό έλεγχο της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΑΕ και των μετόχων της μέχρι φυσικού προσώπου;
  2. Σε ποιες άλλες εγκληματικές αρχές καθώς επίσης και τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές πρόκειται να απευθυνθείτε για να διαπιστώσετε το νόμιμο της μεταβίβασης των μετοχών της ALPHA MEDIA LTD από τον Δημήτρη Κοντομηνά στην Μαρία Κοντομηνά και σε περίπτωση που ήθελε διαπιστώσετε εάν υπάρχουν έκνομες ενέργειες και ενδεχομένως να αποκλείσετε την πρώτη εταιρεία από τον διαγωνισμό;
  3. Έχετε μεταβιβάσει τον σχετικό φάκελο στην Δικαιοσύνη για να αποδοθούν οι αντίστοιχες ποινικές ευθύνες και να προστατευθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου;
  4. Εάν τα μέλη του ΕΣΡ έχουν τυχόν διαπράξει, κατά τα ανωτέρω το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ανακηρύσσοντας υποψήφια την ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, πως θα αντιμετωπίσετε το ζήτημα;

 

Νίκος Νικολόπουλος: Μπορεί  να πουλάει ο Δ. Κοντομηνάς, χωρίς το Δημόσιο

να παίρνει τα δικά του χρήματα;

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος κατέθεσε και νέα ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο, Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά, σχετικά με την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Κύπρου .

Με αφορμή λοιπόν την επιχειρηματική κίνηση του κ. Δ. Κοντομηνά, ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής επαναφέρει τα «καυτά» ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την διασφάλιση είσπραξης των 77 εκ. ευρώ, που καταλογίστηκαν από την Δ.Ο.Υ. για φόρους στον κ. Δ. Κοντομηνά και τους συνεταίρους του.

Όπως εγράφη στον τύπο, ο κ. Δ. Δημήτριος Κοντομηνάς πώλησε τον Alpha Κύπρου και εισέπραξε 7.000.000 ευρώ, στις 11-04-2018. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος στις 18-12-2017 είχε καταθέσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου με Α.Π. 2172 το ερώτημα εάν καταβλήθηκαν από τους τέσσερις (4) μετόχους της Alpha Δορυφορικής Τηλεόρασης (ΑΔΤ), τα μισά των 77 εκ. ευρώ που καταλογίσθηκαν για τον «διορθωτικό προσδιορισμό φόρου δωρεάς», μετά από τα σχετικά «σημειώματα διαπιστώσεων ελέγχου», ώστε να γίνει παραδεκτή η άσκηση και η εξέταση της ενδικοφανούς προσφυγής αυτών.

Δυστυχώς η υφυπουργός κ. Παπανάτσιου και ενώ είχε ήδη κατατεθεί η ενδικοφανής προσφυγή, αντί να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, απλά διαβίβασε τις αοριστόλογες επιστολές της ΑΑΔΕ, χωρίς καμιά ουσιαστική απάντηση για την «ταμπακέρα» της υπόθεσης και περιέργως τα πραγματικά στοιχεία και πάλι επιμελώς συγκαλύπτονται μέχρι και την τελική απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών.

Εξάλλου όπως εγράφη σ’ όλα τα ΜΜΕ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχει διαμηνύσει στους τραπεζίτες : «να σπεύσουν και να ελέγξουν όλα τα δάνεια που δόθηκαν κατά τα προηγούμενα χρόνια σε μιντιακές επιχειρήσεις και προπαντός να διασφαλίσουν με πρόσθετες εγγυήσεις αυτά, ειδάλλως να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων των θαλασσοδανεισμένων μιντιαρχών,  πολλοί εκ των οποίων είναι υπόδικοι και άλλοι κάθονται αυτό τον καιρό στο σκαμνί του κατηγορουμένου για κακουργηματικές πράξεις, εις βάρος του δημοσίου».

Με αφορμή, λοιπόν, τα προφανή «κενά» της αγοραπωλησίας, ο Νίκος Νικολόπουλος διατύπωσε προς τους συναρμόδιους Υπουργούς τα εξής ερωτήματα:

  1. Θα ζητήσετε εσείς οι έχοντες την πολιτική ευθύνη Υπουργοί, πληροφόρηση από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή, για το εάν έσπευσε να εισπράξει τους οφειλόμενους φόρους, που η ΔΥΟ καταλόγισε στο ύψος των 77 εκ., από τα 7.000.000 ευρώ της πώλησης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Κύπρου, του οποίου το 75% κατείχε ο κ. Δ. Κοντομηνάς;
  2. Τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και που για αυτά είναι κατηγορούμενος ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, η διοίκηση του κ. Χρ. Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία έχει μετοχές το Δημόσιο, μήπως έσπευσε να εισπράξει από τα 7.000.0000 ευρώ της ως άνω αγοραπωλησίας, μέρος των οφειλομένων ώστε να μην υποστεί μία ενδεχόμενη ακόμη τεράστια ζημιά το δημόσιο;
  3. Κύριε Υπουργέ της Ψηφιακής Πολιτικής έχετε ζητήσει ενημέρωση από το ΕΣΡ πώς ενέκρινε και επέτρεψε την μεταβίβαση των μετοχών του κ. Δ. Κοντομηνά, όπως ο ίδιος μας είχε αποκαλύψει κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, στις 04/08/2016 λέγοντας : «Ο ALPHA έχει Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν είμαι εγώ στο Διοικητικό Συμβούλιο. Οι μετοχές είναι στο όνομα της κόρης μου. Δυστυχώς, στις 3 Ιουνίου έκλεισα τα 76 και μπήκα στα 77 και έπρεπε να φροντίσω για μερικά πράγματα».

Και ενώ την στιγμή, που ο Εισαγγελέας Οικονομικών Εγκλημάτων από το 2015 με την διάταξη 269 είχε απαγορεύσει την μεταβίβαση οποιουδήποτε τίτλου  και ταυτόχρονα είχε προχωρήσει στην δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας, καθώς και των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Δ. Κοντομηνά;

  1. Το αυτό ερώτημα τίθεται προς τον Υπουργό Οικονομικών: Ζητήσατε να ενημερωθείτε, με ποιες πράξεις ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιτλής προστάτευσε τα συμφέροντα του Δημοσίου και πώς επέτρεψε να συμβαίνουν μεταβιβάσεις και πωλήσεις μετοχών του πολλά εκατομμύρια οφείλοντος στο Δημόσιο, από πράξεις καταλογισμού  φόρων  κ. Δ. Κοντομηνά;
  2. Επίσης, πως επετράπη η πρόσφατη πώληση μετοχών του κ. Δ. Κοντομηνά, του Alpha Κύπρου από την στιγμή που πέραν του οικονομικού εισαγγελέα, ο 14ος Ανακριτής στα πλαίσια της δικογραφίας Ω/2016/9, που αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος είχε απαγορεύσει την μεταβίβαση οποιουδήποτε τίτλου και ταυτόχρονα είχε προχωρήσει στην δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας, καθώς και των τραπεζικών του λογαριασμών ;
  3. Το ΕΣΡ, που αυτό το χρονικό διάστημα εξετάζει τον φάκελο υποψηφιότητας για την χορήγηση τηλεοπτικής άδειας στον Alpha, που εμφανίζεται ως καναλάρχης ο κ. Δ. Κοντομηνάς, έχει υπόψη του ότι πιθανόν και να παραβιάζει συστηματικά εισαγγελικές αποφάσεις, όπως πρόσφατα με την πώληση των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Κύπρου, αλλά και όπως συνέβη και με την μεταβίβαση των μετοχών στην θυγατέρα του;
  4. Τέλος, μήπως εξεδόθη απόφαση της Επιτροπής επίλυσης διαφορών για τα 77 εκ ευρώ, που καταλογίστηκαν στους τέσσερις μετόχους της Alpha τηλεόρασης;

 

Σχετική δήλωση on camera: Ο Κοντομηνάς πουλάει, το Δημόσιο παίρνει τα δικά του χρήματα; https://youtu.be/PIug59nQixo

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...