Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΝίκος Μακρόπουλος

Νίκος Μακρόπουλος

Makropoulos-Foirosστην Ραδιοφωνική “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη. Έχω την τιμή να φιλοξενώ σήμερα στην εκπομπή μου πρώτον ένα καλό παιδί και δεύτερον έναν καλλιτέχνη που έχει δώσει πάρα πολλά στην πόλη μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Διακρίνεται για το ήθος του και η όλη καλλιτεχνική του πορεία είναι γνωστή και δεν χρειάζεται να πω ότι διαθέτει φωνή και πολύ καλή χροιά.

Νίκος Μακρόπουλος: Νίκο σ΄ ευχαριστώ πολύ που με κάλεσες. Ο καλλιτέχνης οφείλει τα πάντα στον κόσμο που κάθε βράδυ τα νυχτερινά κέντρα. Ο κόσμος είναι αυτός που πρώτα καταξιώνει τον καλλιτέχνη και μετά την καλή δισκογραφική δουλειά.

Ν. Βάνης: Νίκο τον χειμώνα που θα εμφανίζεσαι, στο ίδιο μαγαζί που εμφανιζόσουν το καλοκαίρι;;

Ν. Μακρόπουλος: Εμφανιζόμουν όλο το καλοκαίρι στα “Μαμούνια”, όπου βρίσκομαι και τον χειμώνα. Πήγαμε πάρα πολύ καλά, το ίδιο εύχομαι να συμβεί και τον χειμώνα. Η Θεσ/νίκη ξέρει να γλεντάει, ο κόσμος μας είναι αυστηρός κριτής, ξέρει να ξεχωρίζει το καλό τραγούδι, και δείχνει την αγάπη του προς τους καλλιτέχνες καθημερινά.

Ν. Βάνης: Νίκο πότε θα κυκλοφορήσει η καινούργια σου δισκογραφική δουλειά;;;

Ν. Μακρόπουλος: Είναι η τρίτη κατά σειρά δουλειά και θα κυκλοφορήσει στα μέσα του χειμώνα. Ήδη είμαι στο στούντιο κα ετοιμάζομαι Δεν μπορώ να πω ακόμα τους συνθέτες και τους στιχουργούς, δεν έχει κλείσει το τελικό ρελίζ του δίσκου για να ξέρω ποιοι θα είναι οι συντελεστές, συνθέτες και στιχουργοί. Μέσα σε ένα μήνα πιστεύω να είμαι έτοιμος. Επίσης δεν μπορώ ακόμα πόσα τραγούδια θα περιλαμβάνει, σίγουρα όμως θα είναι αρκετά.

Ν. Βάνης: Θέλω να μου πεις την γνώμη σου για το κοινό της Θεσ/νίκης, άλλωστε είσαι δικό μας παιδί και εμφανίζεσαι χρόνια στην πόλη μας.

Ν. Μακρόπουλος: Το κοινό της πόλης μας έχει αποδείξει ότι αν μη τι άλλο είναι το πιο θερμό στην Ελλάδα. Αυτό δεν το λέω θέλοντας να πλέξω τα εγκώμια της πόλης μου, αλλά ξέρει να διασκεδάζει, είναι κάθε μέρα έξω, και πιστεύω ότι αυτό που γίνεται εδώ στην διασκέδαση δεν γίνεται πουθενά αλλού.  

Ν. Βάνης: Δηλαδή μας λες ότι είμαστε μπροστά στην διασκέδαση.

Ν. Μακρόπουλος: Δεν θα έλεγα ότι είμαστε μπροστά, ή πίσω στην διασκέδαση, αλλά εμείς εδώ διασκεδάζουμε. Τα πολιτιστικά κέντρα όπως τα ονομάζεις εσύ είναι καθαρά για να μπορεί να χορεύει και να γλεντά ο κόσμος. Δεν έχουμε ούτε τα show, ή τις μεγάλες πίστες που έχει η Αθήνα, εδώ έχουμε μια άλλη μορφή διασκέδασης. Ο κόσμος είναι πιο κοντά κα στον καλλιτέχνη, αλλά γενικότερα σ΄ αυτόν τον χώρο.

Ν. Βάνης: Θέλω την γνώμη σου για την τιμή της φιάλης στην Θεσ/νίκη, εν συγκρίσει με αυτή των Αθηνών, είναι πολύ πιο χαμηλή;;

Ν. Μακρόπουλος: Νίκο έτσι πρέπει να είναι η τιμή, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που υπάρχουν 11 νυχτερινά κέντρα το καλοκαίρι στην πόλη μας, εν συγκρίσει με την Αθήνα που το καλοκαίρι λειτουργούν μόνο 2.

Ν. Βάνης: Ηγείσαι του σχήματος στα “Μαμούνια” μαζί με πολλά νέα παιδιά.

Ν. Μακρόπουλος: Δεν είναι μόνο τα “Μαμούνια”, όλα τα τοπικά μαγαζιά Νίκο μου λειτουργούν μ΄ αυτήν την φιλοσοφία, δηλαδή όλα έχουν ένα δυναμικό γύρω στα 20 άτομα.

Ν. Βάνης: Το καμαρίνι σου Νίκο ξέρω ότι είναι ανοιχτό για όλον τον κόσμο.
 

Ν. Μαρκόπουλος: Συνήθως οι κοπέλες έρχονται να πάρουν αυτόγραφο και να πουν τα σχόλια τους, οι άνδρες διστάζουν να μπουν σε ένα ανδρικό καμαρίνι, η πλειοψηφία είναι γυναίκες, όσον αφορά την έκφραση, τον θαυμασμό, ή την συμπάθεια. Ο άνδρας είναι λιγάκι βαρύς, διστάζει, όχι όμως ότι δεν έρχονται και άνδρες, στην πλειοψηφία τους όμως οι γυναίκες εκδηλώνουν μ΄ αυτόν τον τρόπο την αγάπη τους. Αυτό δεν γίνεται μόνο στο δικό μου καμαρίνι, αλλά σε όλων των τραγουδιστών.

Ν. Βάνης: Θέλω να μου πεις την γνώμη σου για τον Δημήτρη Χρυσοχοΐδη

Ν. Μακρόπουλος: Τι περιμένεις να πω για τον Δημήτρη, είναι φίλος μου, μόνο καλά λόγια έχω να πω. Εκτός από μεγάλος καλλιτέχνης είναι και άνθρωπος με αρχές, οικογενειάρχης, και είναι ίσως ο μόνος που απέδειξε ότι αγαπά την Θεσ/νίκη γιατί τόσα χρόνια δουλεύει στην πόλη του, με λιγοστές μόνο εμφανίσεις στην Αθήνα.

Ν. Βάνης: Έχω ακούσει από πολλούς μαέστρους να λένε για σένα ότι είσαι ένας καλλιτέχνης που έχεις το δικό σου στιλ και μαγεύεις το κοινό.

Ν. Μακρόπουλος: Αυτό που μου λες με ευχαριστεί ιδιαίτερα. Εγώ κάθε βράδυ προσπαθώ να κάνω όσο μπορώ καλύτερα την δουλειά μου, και αισθάνομαι χαρούμενος που βλέπω τον κόσμο να διασκεδάζει.

Ν. Βάνης: Υπάρχουν Νίκο σήμερα ατάλαντοι τραγουδιστές;;

Ν. Μακρόπουλος: Στην σημερινή εποχή δεν είναι μόνο θέμα ταλέντου. Ένας καλλιτέχνης σήμερα θα πρέπει να συνδυάζει πολλά πράγματα. Όταν μπορεί και επικοινωνεί με τον κόσμο αυτό είναι ταλέντο. Εκτός από την φωνή χρειάζεται ο καλλιτέχνης να έχει επικοινωνία, επαφή με τον κόσμο, σκηνική παρουσία, δηλαδή δεν είναι μόνο το ακουστικό κομμάτι, αλλά και το οπτικό. Ο καθένας ακτινοβολεί κάτι, αν αυτό το αποδέχεται ο κόσμος τότε δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε, αν έχει ταλέντο ή όχι, ο κόσμος είναι αυτός που θα κρίνει.

Ν. Βάνης: Νίκο τον χειμώνα στα “Μαμούνια” ποιοι άλλοι καλλιτέχνες θα πλαισιώνουν το πρόγραμμα;;

Ν. Μακρόπουλος: Είναι όλα αγαπητά παιδιά της πόλης μας, ο Χρήστος Ανδρουλάκης, ο Χρήστος Κωσταράς, η Μαρία Σωτηρίου και πολλά άλλα παιδιά.

Ν. Βάνης: Νίκο σ΄ ευχαριστώ πολύ, θα ήταν χαρά μου να τα ξαναπούμε όταν κυκλοφορήσει η νέα σου δισκογραφική δουλειά, σου εύχομαι πάντα επιτυχίες.

Ν. Μακρόπουλος: Δική μου είναι η χαρά που ήμουν σήμερα μαζί με ένα καλό μου φίλο και όλους τους ακροατές, σίγουρα θα τα ξαναπούμε σύντομα.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...