Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΝίκος Γεραλής

Νίκος Γεραλής

Geralisστην Ραδιοφωνική εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη. Σήμερα έχω την τιμή να συνομιλώ αγαπητοί μου ακροατές με έναν πολύ καλό μου φίλο, που ήλθε από την Αθήνα αποκλειστικά γα μας. Ένα νέο παιδί που ξεκίνησε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα από την Θεσ/νίκη, της οποίας ο κόσμος τον αγάπησε και θα τον αγαπά πάντα.

Έδωσε τις εξετάσεις του και τις πέρασε με άριστα, αυτός είναι ο Νίκος Γεραλής.

Ν. Γεραλής: Νίκο σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, όντως ξεκίνησα από την Θεσ/νίκη την οποία αγαπώ πολύ. Πέρασα πολύ όμορφα τον καιρό που εμφανιζόμουν εδώ, η Θεσ/νίκη είναι το μεγαλύτερο σχολείο για έναν καλλιτέχνη.

Ν. Βάνης: Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε ένα δικό σου single από την Victory με 4 τραγούδια, έχεις κάνει μια πολύ καλή δουλειά.

Ν. Γεραλής: Ναι, έχει κυκλοφορήσει ένα δικό μου single από την Victory music του κυρίου Σάκαρη ενός ανθρώπου με τεράστια εμπειρία, γιατί είναι χρόνια στην δισκογραφία. Ο τίτλος του είναι “Μ΄ έχεις καταστρέψει” και περιλαμβάνει το “Όσο κι αν με παιδεύεις”, το “Άσωτο παιδί”, και ένα δικό μου τραγούδι το “Και να συνηθίσω”, παραγωγός μου είναι ο Πάνος Φαλάρας.

Ν. Βάνης: Πέρυσι εμφανιζόσουν στο “Ρωμαίο” με τον Γιώργο Τσαλίκη, ποια είναι η γνώμη σου γι΄ αυτόν;;

Ν. Γεραλής: Ο Γιώργος είναι πολύ κοινωνικό άτομο, είναι ένα μορφωμένο παιδί, έχει παιδεία και την ευχέρεια του λόγου, επίσης είναι πολύ αγαπητός με τον κόσμο.

Ν. Βάνης: Φέτος εμφανίζεσαι στα “Φεγγάρια” με τον Άγγελο Διονυσίου και τον Δημήτρη Κόκοτα. Όταν ήλθα στην Αθήνα για να σε δω, εκείνο το οποίο μου έκανε εντύπωση είναι ότι ξεσηκώνεις τον κόσμο και τον παροτρύνεις να χορέψει με το πρόγραμμα σου.

Ν. Γεραλής: Το πρώτο μέλημα κάθε καλλιτέχνη είναι να διασκεδάσει τον κόσμο. Φέτος όπως είπε εμφανίζομαι στα “Φεγγάρια” με δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες, με μεγάλη ιστορία και από τους πατεράδες τους, τον Άγγελο Διονυσίου, και τον Δημήτρη Κόκοτα. Ξεκινήσαμε στα μέσα Οκτωβρίου και συνεχίζουμε, ο κόσμος έρχεται γιατί διασκεδάζει, μαζί μας είναι η Αθηνά Χαϊκάλη, η Έλενα Γκρέκου και πολλά άλλα παιδιά που είναι έτοιμα για δισκογραφία.

Ν. Βάνης: Πως είδες την διασκέδαση στην Θεσ/νίκη μετά από τόσον καιρό που έχεις να έλθεις;;

Ν. Γεραλής: Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε που έφυγα, εδώ έχω τις ομορφότερες αναμνήσεις, δούλεψα στις “Μούσες” στο “Ρόδον” καθώς επίσης και στην επαρχία.  

Ν. Βάνης: Πάντως Νίκο στα “Φεγγάρια” έχεις μεγάλο ρόλο σχετικά με έναν νέο καλλιτέχνη με ένα μόνο single. Εσύ εμφανίζεσαι δυνατά στην πίστα, έχεις πρώτο πρόγραμμα, ελεύθερο και λαϊκό.

Ν. Γεραλής: Αυτό σημαίνει ότι μου έχουν εμπιστοσύνη και η επιχείρηση, αλλά πιο πολύ ο Άγγελος Διονυσίου με τον Δημήτρη Κόκοτα, γιατί είναι από τα άτομα που βοηθούν τους νέους καλλιτέχνες.

Ν. Βάνης: Θέλω την γνώμη σου για τα παιδιά του Fame story.

Ν. Γεραλής: Όλα τα παιδιά του fame story είναι καλές φωνές. Ο Θάνος Πετρέλης είναι χρόνια στο χώρο, έχουμε δουλέψει πιο παλιά στις “Γοργόνες” που ήταν το πρώτο μαγαζί στην Αθήνα όταν έφυγα από την Θεσσαλονίκη. Το ωραίο Νίκο θα ήταν να υπήρχαν στην Ελλάδα τέτοιες ακαδημίες όπως το fame story χωρίς κάμερες , δηλαδή θα ήταν καλό να υπήρχαν τέτοιες σχολές για να πηγαίνει το κάθε παιδί που θέλει να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα.

Ν. Βάνης: Ποιοι είναι οι συντελεστές του single;;;

Ν. Γεραλής: Όπως είπαμε το ένα τραγούδι είναι μου σε στίχους του Πάνου Φαλάρα, το “όσο κι αν με παιδεύεις”, και το “μ΄ έχεις καταστρέψει” η μουσική είναι του Τάκη Μπουγά σε στίχους Πάνου Φαλάρα και το “ άσωτο παιδί” είναι τραγούδι του Γιώργου Κόρου, παραγωγός μου είναι ο Πάνος Φαλάρας.

Ν. Βάνης: Να πούμε Νίκο και λίγα λόγια για τον Πάνο Φαλάρα, μου έχει κάνει εντύπωση όταν τον γνώρισα η απλότητα του.

Ν. Γεραλής: Ο Πάνος είναι πολύ απλός, είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο, έχει φοβερή ψυχή, χωρίς φυσικά να μιλάμε για το ταλέντο του που είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Ν. Βάνης: Θέλω να μου πεις πως βλέπεις τον φίλο σου Χρήστο Ανδρουλάκη.

Ν. Γεραλής: Κατ΄ αρχήν έχω καιρό να τον δω, αλλά μαθαίνω ότι πάει πάρα πολύ καλά, επίσης μου άρεσε πολύ το CD του. Ο Χρήστος είναι από τα παιδιά στο χώρο που κάνουν αργά και σταθερά βήματα.

Ν. Βάνης: Πως πάει η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα;;

Ν. Γεραλής: Στην Αθήνα υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά, πολλοί τραγουδιστές, επίσης υπάρχει συγκεκριμένος κόσμος που διασκεδάζει. Δεν βγαίνει έξω την νύχτα όλη η Αθήνα, εγώ εδώ και δέκα χρόνια που θυμάμαι την νύχτα υπάρχει στάνταρ κόσμος που βγαίνει, και αυτός ο κόσμος έχει να επιλέξει μεταξύ αυτών των μαγαζιών.

Ν. Βάνης: Πως βλέπεις την δισκογραφία πολλών νέων καλλιτεχνών;;

Ν. Γεραλής: Αυτό είναι καλό, γιατί ο καλλιτέχνης όταν έχει δισκογραφική δουλειά έχει άλλη αντιμετώπιση από τους επιχειρηματίες.

Ν. Βάνης: Νίκο υπάρχουν στιγμές που αναπολείς τις όμορφες στιγμές που πέρασες εδώ στην Θεσ/νίκη, όταν εμφανιζόσουν στο “Ρόδον”.

Ν. Γεραλής: Πολλές φορές αναπολώ το παρελθόν, τα ωραία πράγματα δεν ξεχνιούνται ποτέ, είναι πολλές οι καλές στιγμές που πέρασα εδώ που δεν θα της ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου.

Ν. Βάνης: Θέλω να μου πεις αν κάποιο παιδί με πρόβλημα υγείας σου ζητήσει την βοήθεια σου, εσύ θα του την προσφέρεις;;;

Ν. Γεραλής: Όλοι εμείς οι καλλιτέχνες σε θέματα υγείας και ειδικά όταν αφορούν παδιά, είμαστε πολύ ευαίσθητοι και θετικοί σε τέτοιες εκδηλώσεις. Εγώ θα το κάνω με όλη μου την καρδιά, αν μου ζητηθεί.

Ν. Βάνης: Μέχρι πότε θα εμφανίζεσαι στα “Φεγγάρια”;;;

Ν. Γεραλής: Θα είμαι μέχρι το τέλος της σεζόν, λέμε να πάμε μέχρι Μάρτιο – Απρίλιο, λίγο πριν το Πάσχα.

Ν. Βάνης: Έμαθα ότι ήσουν στην Κύπρο, πως είναι η νυχτερινή ζωή εκεί;;

Ν. Γεραλής: Είχα πάει μια βόλτα, είναι πολύ όμορφο νησί, αλλά δεν πρόλαβα να το δω. Πήγα για το προμόσιον του CD και συνεχώς έτρεχα, ο χρόνος μου ήταν πολύ περιορισμένος, έμεινα 6 ημέρες στην Λευκωσία. Απ΄ότι άκουσα και από μια βόλτα που έκανα, είδα ότι υπάρχουν νυχτερινά κέντρα και κλαμπ.  

Ν. Βάνης: Κατά την παραμονή σου εδώ έχεις επισκεφθεί κάποια νυχτερινά κέντρα;;

Ν. Γεραλής: Πρόλαβα και πήγα σε δύο μαγαζιά, έχω σκοπό να πάω σε άλλα δύο παρέα με φίλους, στα δύο που πήγα ήταν γεμάτα. Θα σου πω κάτι Νίκο είδα στα μαγαζιά που πήγα τον κόσμο λίγο κουμπωμένο, ενώ τα προγράμματα ήταν πολύ ωραία, τον κόσμο τον είδα διαφορετικό, αφού αναρωτήθηκα είμαι στην Θεσ/νίκη, ή κάπου αλλού, ή μήπως επειδή ακόμα είναι νωρίς;;;

Ν. Βάνης: Ποια είναι η γνώμη σου για τα ραδιόφωνα;;

Ν. Γεραλής: Πιστεύω ότι τα ραδιόφωνα θα πρέπει να παίζουν καλή μουσική, άσχετα εάν το τραγούδι είναι ζεϊμπέκικο, ή χασάπικο, ή μπαλάντα. Από εκεί και πέρα μπορεί το κάθε τραγούδι να έχει την ώρα του, ή μάλλον η κάθε ώρα να έχει το ανάλογο τραγούδι.

Ν. Βάνης: Έχεις την τύχη να είναι παραγωγός σου ένας άνθρωπος με μεγάλη παρακαταθήκη στην Ελληνική μουσική.

Ν. Γεραλής: Ο Πάνος Φαλάρας είναι τριάντα χρόνια στον χώρο, έχει γράψει μεγάλα τραγούδια. Για να είναι λοιπόν τόσα χρόνια στο χώρο, σημαίνει ότι το έργο του έχει ανταπόκριση, ο ίδιος δε προσέφερε πολλά στην δισκογραφία.

Ν. Βάνης: Νίκο γνώρισα τους γονείς σου, κατ΄ εμένα είναι το πρότυπο της Ελληνικής οικογένειας.

Ν. Γεραλής: Η οικογένεια μου είναι αυτή που με στηρίζει, ακούω την κριτική της όσον αφορά την δουλειά μου, γιατί είναι οι μόνοι άνθρωποι που το κάνουν καλοπροαίρετα, χωρίς κανένα συμφέρον.

Ν. Βάνης: Νίκο θέλω να σ΄ ευχαριστήσω και να σου ευχηθώ πάντα επιτυχίες, το δε CD σου είμαι σίγουρος ότι θα πάει πολύ καλά, γιατί έχει την ανταπόκριση του κόσμου.

Ν. Γεραλής: Δική μου είναι η ευχαρίστηση που κάλεσες, θέλω να δώσω τα φιλιά μου σε όλους τους Θεσσαλονικείς, και να πω ότι τους αγαπώ πάρα πολύ. 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...