Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο κύκλος διαλέξεων – συζητήσεων με γενικό τίτλο «Ψυχική Υγεία και Οικογένεια» και με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί σε δέκα συναντήσεις, που ξεκινούν τον Νοέμβριο του 2016 και θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο του 2017, με την επιστημονική επίβλεψη της Κλινικής Ψυχολόγου – Ψυχαναλύτριας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, Αναστασίας Πιμπιλίδου, πτυχιούχου του Πανεπιστημίου Paris VII, η οποία εργάζεται ως θεραπεύτρια παιδιών και εφήβων στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.
Η πρώτη κατά σειρά διάλεξη θα δοθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, στις 18.00, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α’ 1) με θέμα: «Η βρεφική ηλικία, θεμέλιος λίθος μιας ισορροπημένης ζωής».
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στους εκπαιδευτικούς θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για κάθε θεματική ενότητα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης.
ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ KAI ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑμεΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε επανέλεγχο των υφισταμένων ατομικών θέσεων στάθμευσης αναπηρικών αυτοκινήτων που έχουν χορηγηθεί κατά το παρελθόν, και συγκεκριμένα πριν από τις 25 Αυγούστου 2015, ημερομηνία έκδοσης της νέας Κανονιστικής Απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία καθορίστηκαν τα αντικειμενικά κριτήρια και απλοποιημένη διαδικασία για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.
Όλες οι παλαιότερες άδειες θα επανελεγχθούν από την αρμόδια Υπηρεσία, από τη στιγμή που οι δικαιούχοι, στους οποίους έχει σταλεί ατομική επιστολή θα προσκομίσουν τα νόμιμα δικαιολογητικά. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2016, συνεργείο του Δήμου θα προβεί σε καταργήσεις των θέσεων για τις οποίες δεν θα υπάρχουν νόμιμα δικαιολογητικά, σε εφαρμογή της Κανονιστικής Απόφασης.
Αντίθετα, οι άδειες στάθμευσης που διαθέτουν την απαιτούμενη νομιμοποίηση, θα ανανεωθούν με μια απλή και σύντομη διαδικασία, για τα επόμενα δύο έτη.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διαθέτει πλήρες και ενημερωμένο αρχείο των νόμιμων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, ενώ εκτιμάται ότι ένας αριθμός υφισταμένων θέσεων για τις οποίες σύμφωνα με τα νέα κριτήρια δεν θα υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης, θα αποδοθεί για ελεύθερη χρήση.
Για την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων έχει συσταθεί ομάδα εξυπηρέτησης στα γραφεία της τη Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων (τηλέφωνα 2313 318306, 2313 318325).
ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ REACT
Η πρώτη οικογένεια προσφύγων που φιλοξενήθηκε σε διαμέρισμα, στο πλαίσιο του προγράμματος REACT (Refugee Assistance Collaboration Thessaloniki), που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ετοιμάζεται να μετεγκατασταθεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, μετά την έκδοση σχετικής απόφασης.
Την οικογένεια θα αποχαιρετίσουν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, στις 13.00, στο Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.
Στην εκδήλωση θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα και ο Πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Ιωάννης Σωσσίδης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει ως συντονιστής στο εταιρικό σχήμα του προγράμματος REACT με εταίρους τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, τον Δήμο Καλαμαριάς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης, τη ΜΚΟ PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.