Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΝέες αποκαλύψεις σχετικά...

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με την κοινή επιχείρηση Μοσάντ-ΚΥΠ, κατά την οποία απετράπη ιρανικό τρομοκρατικό κτύπημα κατά ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Κυπριακή Δημοκρατία

Ακόμα πιο στενή φαίνεται πως είναι η συνεργασία της Λευκωσίας με το Τελ Αβίβ σε θέματα ασφαλείας και αυτό φάνηκε από την αποκάλυψη κοινής επιχείρησης της Μοσάντ και της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών που απέτρεψε τρομοκρατική επιχείρηση, που σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα είχε ως ιθύνων νου την Τεχεράνη.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον ευχαρίστησε για τη στενή συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο ηγέτες, μετά και από σχετική συνεννόηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμφώνησαν όπως επισπευσθεί η πραγματοποίηση της Τριμερούς Συνόδου Κύπρου – Ελλάδος – Ισραήλ σε επίπεδο ηγετών και όπως αυτή πραγματοποιηθεί εντός Ιουλίου στην Κύπρο, κατά την οποία θα συζητηθούν –μεταξύ άλλων, θέματα Άμυνας, Ασφάλειας και Ενέργειας.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον Κυπριακό Τύπο νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την κοινή επιχείρηση που έφερε εις πέρας η Μοσάντ με την ΚΥΠ, κατά την οποία απετράπη ιρανικό τρομοκρατικό κτύπημα κατά ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Μοσάντ, απήχθη ο ιθύνοντας νους της σχεδιαζόμενης επιχείρησης εντός του Ιράν, ώστε να αποτραπεί το χτύπημα στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η Μοσάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι προτού η ΚΥΠ ειδοποιηθεί για το ιρανικό τρομοκρατικό δίκτυο που δρούσε στο νησί, συνέλαβε τον Γιουσέφ Σιαχαμπαζί Αμπασαλίλου, στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, τον οποίον πράκτορες της Μοσάντ εντόπισαν στο Ιράν, τον απήγαγαν και στη συνέχεια τον ανέκριναν, καταφέρνοντας να αποσπάσουν πληροφορίες για τον τρόπο που θα δρούσε το τρομοκρατικό δίκτυο στην Κύπρο.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...