Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΝέα Υόρκη: Πλωτή...

Νέα Υόρκη: Πλωτή πισίνα θα καθαρίζει τα νερά ποταμών

Φανταστείτε μια πισίνα ακριβώς πάνω σε ένα ποταμό, η οποία θα γεμίζει με το νερό του αφού πρώτα το καθαρίζει με ειδικά φίλτρα στα τοιχώματά της. Φανταστείτε τώρα αυτήν την πισίνα στο East River της Νέας Υόρκης.
Και όμως, οι εμπνευστές της ιδέας εξασφάλισαν χρηματοδότηση μέσα από το Kickstarter και ετοιμάζονται να την κάνουν πραγματικότητα.

Την ιδέα για την +Pool διατύπωσαν πριν από λίγα χρόνια τρεις νεαροί αρχιτέκτονες και σχεδιαστές από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σχέδιο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με την προσθήκη στην ομάδα περισσότερων αρχιτεκτόνων, μηχανικών και ειδικών σε «πράσινα» έργα, από την εταιρεία Arup και το πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Το έργο θα ξεκινήσει με την κατασκευή ενός πλωτού εργαστηρίου, στο οποίο θα δοκιμαστεί το σύστημα φιλτραρίσματος των υδάτων, προτού αρχίσει να κατασκευάζεται η ίδια η πισίνα, σε σχήμα σταυρού, όπως προδίδει το «+» στο όνομά της.

 

Τα τέσσερα τμήματά της θα εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες: ένα θα απευθύνεται σε παιδιά, στο δεύτερο θα γίνονται καταδύσεις, στο τρίτο θαλάσσια σπορ και στο τέταρτο οι λουόμενοι θα μπορούν… απλώς να κολυμπούν.

 

Ο μεγάλος στόχος είναι να ανοίξεί πλήρες για το κοινό , μέχρη το καλοκαίρι του 2016, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!.

 

http://youtu.be/RN1a2V__15A

kickstarter., naftemporiki

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...