Νέα συρρίκνωση των πωλήσεων μουσικής καταγράφηκε τη χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με έκθεση της International Federation of Phonographic Industry.
Oiι πωλήσεις μουσικής έπεσαν το 2009 κατά 7,2% από 18,3 δις $ σε 17 δις κατά το 2009. Αυτό σημαίνει ότι η μουσική βιομηχανία από το 1999 και έπειτα υφίσταται κάθε χρόνο μείωση εσόδων.
Οι ψηφιακές πωλήσεις, που πλέον αποτελούν το ¼ των συνολικών εσόδων των πωλήσεων, ανέβηκαν κατά 9,2%, αλλά ακόμη κι αυτό δεν επαρκεί για να ισορροπήσει την κατάσταση, καθώς τα 363 εκατ. $ από τις ψηφιακές πωλήσεις δεν καλύπτουν την ζημία του 1,74 δις $ που παρατηρείται στις φυσικές πωλήσεις μουσικής.
Η κατάσταση είναι χειρότερη στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, τις δύο αυτές μεγάλες αγορές, που διαμορφώνουν καθοριστικά τον παγκόσμιο μέσο όρο και στις οποίες παρατηρείται 80% πτώση τον εσόδων./guardian