Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΜουσουλμάνους επιχειρηματίες φιλοξενεί...

Μουσουλμάνους επιχειρηματίες φιλοξενεί ο Πρόεδρος Ομπάμα στο Λευκό Οίκο

barack-obama-usa.jpgO Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε νέα προγράμματα ανταλλαγών μεταξύ επιχειρηματιών στις ΗΠΑ και τον μουσουλμανικό κόσμο, κατά την έναρξη διήμερης συνόδου με την συμμετοχή 250 και πλέον επιχειρηματιών, από 50 χώρες, στην πλειοψηφία τους μουσουλμανικές.

Η σύνοδος αυτή αποτελεί συνέχεια της δέσμευσης του Προέδρου Ομπάμα προς τον μουσουλμανικό κόσμο, που είχε εκφραστεί πέρυσι κατά την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στο Κάιρο.

Ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι τα προγράμματα αυτά θα φέρουν επιχειρηματίες από μουσουλμανικές χώρες στις ΗΠΑ και Αμερικανοί επιχειρηματίες θα μεταβούν στο εξωτερικό για διασυνδέσεις με την άλλη πλευρά.

Σε ένα από τα προγράμματα ανταλλαγών θα συμμετάσχουν ανώτερα επιχειρηματικά στελέχη από εταιρείες υψηλής τεχνολογίας της λεγόμενης Silicon Valley της Καλιφόρνια, που θα μεταβούν στην Τουρκία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της νοτιοανατολικής Ασίας.

Μάλιστα ο κ. Ομπάμα ανακοίνωσε ότι, του χρόνου, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα φιλοξενήσει το δεύτερο συνέδριο επιχειρηματιών από τη δύση και τον μουσουλμανικό κόσμο./voanews

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...