Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠεριφέρεια ΑττικήςΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ...

ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ .ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου έχουμε εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση! Έχουμε εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειάρχη στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδος, την Αττική, όπου ψηφίζει ο μισός ελληνικός πληθυσμός!

Μεγάλοι διεκδικητές του νέου Περιφερειάρχη Αττικής, οι Νίκος Χαρδαλιάς, Γιάννης Σγουρός και Γιώργος Ιωακειμίδης!

Ως υποψήφιο Περιφερειάρχη, η ΝΔ και προσωπικώς ο Πρωθυπουργός, επέβαλαν τον Νίκο Χαρδαλιά, εκτοπίζοντας άκομψα – δικτατορικά – τον μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023 Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, γιατί παρ΄ ότι εκλεκτός της ΝΔ ο Γιώργος Πατούλης μέχρι πρότινος, εν τούτοις δεν ήταν απόλυτα ελεγχόμενος από τον Πρωθυπουργό! Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προφανώς, ήθελε έναν Περιφερειάρχη ολότελα δικό του, που θα διαχειριστεί το 1 δις 600 εκ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους! 

Ήθελε ένα κομματικό Περιφερειάρχη, που θα εξυπηρετεί τα θέλω και τα πρέπει του αρχηγού της ΝΔ!

Ένας αποτυχημένος καλείται να μας “σώσει” εκ νέου…

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, τυφλό όργανο του Μαξίμου, δεν ανταμείβεται από τον Πρωθυπουργό για το έργο του, αν δηλαδή είναι επιτυχημένο, αλλά για την τυφλή υπακοή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Δηλαδή, χειροκροτητής του “πετάει ο γάιδαρος, ναι πετάει”!

Ο Νίκος Χαρδαλιάς λοιπόν, στις 19 Ιουλίου του 2019, διορίστηκε ως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη! Στις 15 Μαρτίου 2020 ορίστηκε Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Ανέλαβε μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την υγειονομική κριση του Covid19! Στη συνέχεια ανέλαβε τον συντονισμό της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2021.

Κατόπιν ανασχηματισμού της κυβέρνησης την 31η Αυγούστου 2021, ο Νίκος Χαρδαλιάς ορίστηκε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας!

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σε όλες τις παραπάνω θεσμικές αναθέσεις, απέτυχε παταγωδώς!

Έτσι ο Πρωθυπουργός, λόγω του τεράστιου παραγωγικού έργου του Νίκου Χαρδαλιά, τον αντάμειψε επιλέγοντάς τον ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής για να μας σώσει για άλλη μια φορά!

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…

Αυτό το κείμενο με προκάλεσε να το γράψω, ο υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης, που στην περίπτωσή του δεν ισχύει το “όπου Γιώργος και μάλαμα” (όπως βέβαια και για τον Γιώργο Πατούλη)! 

Αφού πριν από λίγες ημέρες, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής του συνδυασμού “Λαϊκή Συσπείρωση”, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, απηύθυνε βαρύτατες καταγγελίες στον απερχόμενο δήμαρχο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο που εκλέγεται επί επτά (7) θητείες! Ο κ. Πρωτούλης κατηγορεί τον κ. Ιωακειμίδη, πως εξαιτίας της αδιέξοδης για το λαό πολιτικής που ακολούθησε ως Δήμαρχος, ο Δήμος πλημμυρίζει κάθε χρόνο! Μάλιστα τον καταγγέλλει επίσης, πως έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του, νυν περιφερειακό σύμβουλο του ακροδεξιού Θάνου Τζήμερου!

Αντί λοιπόν ο κ. Ιωακειμίδης να λουφάξει, επιχείρησε χτύπημα κάτω από τη μέση κατά του Γιάννη Σγουρού, αφού διαπιστώνει πως δεν περνάει στο δεύτερο εκλογικό γύρο της 15ης Οκτωβρίου!

Ανακαλύπτοντας ξαφνικά, πως στο ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού υπάρχει ο Σπύρος Χατζάρας! Τον οποίο αποκαλεί ως φιλοναζιστή! 

«Κύριε Σγουρέ τόσο προοδευτικό είναι το “ανεξάρτητο” ψηφοδέλτιό σας που χωράει και τους φασίστες; Το ελάχιστο που έχετε να κάνετε είναι να τον διαγράψετε άμεσα.»!

Ο προοδευτικός και δημοκράτης όμως, κ. Ιωακειμίδης, ο ευαίσθητος κ. Ιωακειμίδης, θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός στις διατυπώσεις του! Γιατί υπάρχουν και τα γραπτά! Και τι λένε τα γραπτά;

Ποιος μιλάει για φασισμό…

Επί παραδείγματι διαβάζουμε στο ειδησεογραφικό πόρταλ www.rovespieros.gr με τίτλο:

«Ένας “υπερκομματικός” Δήμαρχος, ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής»!

Όπου αναφέρεται:

«…το 2017, ο ίδιος εμφανίστηκε ως μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σε μια κατάθεση – δώρο για το νεοναζιστικό μόρφωμα και ειδικότερα για το διαβόητο δολοφονικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας που οργάνωσε και έφερε σε πέρας τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τέτοια ήταν η χαρά της ΧΑ εξάλλου, που ανέβασε τη μαρτυρία του στην επίσημη ιστοσελίδα της. Αν νομίζει κανείς ότι οι χρυσαυγίτες απλά παρερμήνευσαν ή διαστρέβλωσαν τα λόγια του δημάρχου, μπορεί κανείς απλά να ανατρέξει αυτούσια στην κατάθεσή του, για να αντιληφθεί ότι καθόλα δικαιολογημένη ήταν η επιλογή των φασιστών να επικαλεστούν τη μαρτυρία ενός “σοβαρού” αστού δημάρχου…»!

Όλη η κατάθεση του κ. Ιωακειμίδη στο εν λόγω σάιτ:

(βέβαια δεν είναι το μόνο σάιτ! Μια αναζήτηση στη Google θα σας πείσει)!

Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας…

Η απάντηση ήλθε πολύ σύντομα διά στόματος του κ. Χατζάρα, ο οποίος δήλωσε:

«Έζησα και ζω με διαφάνεια. Οι συκοφάντες δεν με αγγίζουν. Επιχειρούν να βλάψουν τον Γιάννη Σγουρό. Τα κατασκευασμένα εναντίον μου δημοσιεύματα  είναι ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά. Είμαι δημοσιογράφος 49 χρόνια. Οι διαφορές μου με τους Αποστάτες και τους Χουντικούς είναι πολύ παλιές. Σήμερα μου θύμισαν τις μέρες του ’89. Υπηρέτησα και υπηρετώ χωρίς ιδιωφέλεια για 50 και πλέον χρόνια την Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία την Λαϊκή Κυριαρχία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλήθεια. Δεν ήμουν ποτέ, ούτε είμαι φιλοΝΑΖΙ ούτε Αντισημίτης. Τελεία και παύλα»!

Να προσθέσω, ότι το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού, το ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, σφύζει υγείας! Μεγάλες προσωπικότητες του ευρύτερου δημοκρατικού πολιτικού φάσματος στρατεύτηκαν στο δόγμα – εντολή:

«Ψηφίζουμε για τον Τόπο μας και όχι για το κόμμα μας»!

Ας κάνουμε λοιπόν το καθήκον μας για το καλό του Τόπου στον οποίο ζούμε, αναπνέουμε, μεγαλώνουμε την οικογένειά μας, ψηφίζοντας τον άνθρωπο των έργων, που θα θωρακίσει την Αττική και δεν θα επιτρέψει ΠΟΤΕ να γίνει Θεσσαλία και Μαγνησία, τον Γιάννη Σγουρό!

Άλλωστε με την αποχώρησή του από την Περιφέρεια Αττικής το 2014, άφησε πολλά έργα, άφησε πλεόνασμα στο ταμείο της Περιφέρειας 360 εκατομμύρια ευρώ! Μετά από εννέα (9) χρόνια το ταμείο της Περιφέρειας θα είναι ελλειμματικό περί τα 170 εκατομμύρια ευρώ και αντιπλημμυρικά έργα, που άλλα ακυρώθηκαν και άλλα εκτελέστηκαν κατ΄ ελάχιστον!

Πού πήγαν αυτά τα χρήματα; Δεν θα πρέπει να γίνει ταμειακός έλεγχος για να λογοδοτήσουν όλοι εκείνοι οι κομματικοί Περιφερειάρχες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν εκτελέστηκαν αυτά τα αντιπλημμυρικά έργα; Γιατί άφησαν “ανοχύρωτη Πόλη” την Αττική;;        

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...