Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓνώμεςΜιλήσανε όλοι, μιλήσανε...

Μιλήσανε όλοι, μιλήσανε κι’οι …

Δημήτρης Ρομποτής D.R.

Το να βγαίνη ο αρχιφοροφυγάς Μιτ Ρόμνι και να λέη τόσες φορές – τελευταία ήταν κλείνοντας την προχτεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Ομπάμα – ότι αν η Αμερική δεν τον εκλέξη «θα πάρη τον δρόμο προς την Ελλάδα» είναι πέραν από γελοίο – επειδή πρόκειται για αυνανιστικά μανιώδη επανάληψη ανούσιου και ηλίθιου σλόγκαν, απαράδεκτο για κάποιον που φιλοδοξεί να γίνη πρόεδρος – ΑΔΙΚΟ!

Και τούτο γιατί η εταιρεία του, η «Μπέιν», που έχει καταστρέψει χιλιάδες επιχειρήσεις και ανθρώπους, τα πήρε χοντρά από την Ελλάδα, αφού ήταν η μία από τις δύο επενδύτριες που δεν δέχτηκαν το πρόσφατο κούρεμα και εξοφλήθησαν αρκετές φορές πάνω από την αρχική αξία των μετοχών.

Ο Ρόμνι θυμίζει αρχιμαφιόζο που λέει στην κόρη του να προσέχη μήπως καταλήξη σαν την πόρνη που ο ίδιος εκμεταλλεύεται!

Τώρα θα μου πείτε, ο Ρόμνι κι’ο κάθε Ρόμνι έχει δικαίωμα να λέη ό,τι μαλακία του κατέβει, σε τελική ανάλυση είναι θλιβερά άσχετος σε ο,τιδήποτε έχει σχέση με πολιτική, με οποιαδήποτε πολιτική!

Το ερώτημα είναι τί κάνουμε εμείς, οι …ωμογενείς, η «εμπροσθοφυλακή του γένους»! Και η απάντηση είναι κατά πολύ απλούστερη του ερωτήματος: τίποτα! Πέραν από το να τον ξεχέζουμε αναμεταξύ μας και να του ρίχνουμε μερικά φάσκελα όταν εμφανίζεται τηλεοπτικώς, τίποτα ουσιαστικότερο. Και να περιμένης από μεμονωμένους ανθρώπους να κάνουν κάτι, είναι δύσκολο, άντε να στείλουμε ηλεκτρονικά μηνύματα στην εκστρατεία του ή να κράξουμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας που είναι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος μήπως και του βάλουν χέρι να περιορίση τις μαλακίες.

Τέτοιες ενέργειες θα είχαν νόημα αν γίνονταν στη βάση συγκροτημένου σχεδίου, εάν δηλαδή κάποιες οργανώσεις θα αναλάμβαναν να κινητοποιήσουν χιλιάδες ομογενών ώστε ο αντίκτυπος να είναι σοβαρός κι’όχι να στείλουν διαμαρτυρίες τρεις κι’ο κούκος όπως γίνεται συνήθως.

Οργανώσεις υπάρχουν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Ούτε από τη HALC (Hellenic American Leadership Council), η οποία στον σύντομο χρόνο από την ίδρυσή της έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τέτοιους είδους κινητοποιήσεις, το AHI (American Hellenic Institute), η Coordinated Effort of Hellenes, η ΠΣΕΚΑ (Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα), Leadership 100, FAITH, Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής, Παγκρητική Ενωση, Παμμακεδονική, Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ΑΧΕΠΑ, η Αρχιεπισκοπή (αν και υπάγεται σε τουρκικό ίδρυμα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οπότε αναγνωρίζουμε ότι είναι κάπως δύσκολο), και φυσικά η Ελληνική Πρεσβεία!

Και δεν χρειάζεται να τον ξεχέσουν όπως εγώ που δεν με ενδιαφέρει να διατηρήσω ισορροπίες με τενεκέδες, αλλά να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τον βλακώδη και ανάλαφρο τρόπο με τον οποίον χειρίζεται ένα πολύ σοβαρό θέμα! Γιατί δεν είπε τίποτα για την Ιρλανδία (θα τον είχανε τουφεκίσει οι …Αϊρίστες), την Ισπανία, την Ιταλία (αυτοί κι’αν δεν αστειεύονται) ή την Πορτογαλία;

Η μεγαλύτερη ειρωνία της υπόθεσης είναι ότι ο μαλάκας τα έχει αρπάξει χοντρά από τους ομογενείς πολυεκατομμυριούχους κατά την προεκλογική εκστρατεία του.

Μόνο ο Γιάννης ο Κατσιματίδης πόσα του έχει μαζέψει σε τόσα «φαντρέιζερ»! Αυτοί, δεν μπορούν να σηκώσουν το τηλέφωνο και να μιλήσουν στον πρόεδρο του κόμματος, τον Ρινς Πρίμπους, που είναι Ελληνοαμερικανός (από τη μάνα του και έχει πάει στην Ελλάδα με τους παππούδες), καλό παιδί και να του ζητήσουν ευγενικά, αλλά με πάσα αυστηρότητα, να πή στον Ρόμνι να κόψη τις πουστιές με την Ελλάδα; Είμαι βέβαιος ότι θα τους άκουγε με πολλή προσοχή, γιατί ο Ρόμνι κατά πάσα πιθανότητα σε δυο εβδομάδες θα έχει εξαφανιστή – κι’από ό,τι λέγεται τον περιμένει το IRS (η εφορεία) στη γωνία, αφού οι νόμιμες, κατά Βουλγαράκη, κομπίνες του έχουν ξεπεράσει κάθε όριο – αλλά ο Πρίμπους θα μείνη και θα ξαναχρειαστή τα φουσκωμένα πορτοφόλια των Ελλήνων.

Τώρα θα μου πείτε η ζημιά έγινε, αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να είχαν ληφθεί από την πρώτη φορά που το είπε. Και στο σημείο αυτό όμως, είναι πολύ σημαντικό να αναγκαστή να εκδώση ένα δελτίο τύπου απολογούμενος για το ατόπημά του και δίνοντας κάποιες εξηγήσεις. Το χρωστάει σ’αυτούς που ενισχύουν οικονομικά την εκστρατεία του αν μη τί άλλο!

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η κατάντια όπου οδήγησαν τη χώρα οι εσωτερικοί και εξωτερικοί επιβήτορές της έχει κάνει ένα μεγάλο μέρος ομογενών, από δεύτερης γενιάς και πάνω, να μην θέλουν να ακούσουν τίποτα για τη χώρα και να αποφεύγουν κάθε «ασοσιέσον» μαζί της για να μην έρχωνται στη δύσκολη θέση να την υπερασπίζονται.

Αυτό ως ένα σημείο, για μας που ζούμε εδώ, είναι κατανοητό, γιατί ένας ομογενής που μετράει γενιές και πάνω στις ΗΠΑ δεν μπορεί να έχη την ίδια αίσθηση πατρίδας ως προς την Ελλάδα που έχω εγώ.

Ωστόσο, μπορούν να ευαισθητοποιηθούν και να αντιδράσουν εάν υπάρχουν οι φορείς εκείνοι που θα τους υπενθυμίσουν ότι μόνο και μόνο επειδή λέγονται «Γκρικς» κάθε προσβολή στην Ελλάδα είναι και δική τους! Και πως το γεγονός ότι ο Ρόμνι και κάθε άλλο αρχίδι πετάει τη μαλακία του χωρίς να νοιάζεται, σημαίνει βασικά ότι δεν τους υπολογίζει …

NEW YORK

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...