Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Μια τσάρκα στην πόλη του Βορρά

sirtaki3.bmpΗ νυχτερινή διασκέδαση της Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκε στην χειμερινή λεωφόρο των μπουζουκιών, στην περιοχή Σφαγείων, όπου κάθε βδομάδα έχουμε και από μια πρεμιέρα σε κάποιο νυχτερινό κέντρο της περιοχής, από τα 17 που είναι να ανοίξουν στο σύνολο.

Η τελευταία εβδομάδα ήταν δυναμική για όλα τα νυχτερινά κέντρα με τα ποικίλα προγράμματα που παρουσιάζουν, ο κόσμος τα τίμησε δεόντως, και γι΄ αυτό η κίνηση ήταν μεγάλη. Ωστόσο στα ταμεία τους δεν μπήκαν και τα ανάλογα χρήματα, καθώς τα έξοδα για κάθε κέντρο με 60-70 άτομα προσωπικό, είναι πάρα πολλά.

Η περαντζάδα μου ξεκίνησε από το νυχτερινό κέντρο “Micro Fix” όπου εμφανίζεται η Λένα Παπαδοπούλου. Για ημέρα Πέμπτη η κίνηση ήταν χαλαρή, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο το μαγαζί γέμισε. Φαίνεται πως ο επιχειρηματίας έλαβε γνώση  τα γραφόμενα μου, που αφορούσαν στην λειτουργία του μαγαζιού, και έκανε τις απαραίτητες διορθώσεις, οι οποίες των δικαίωσαν. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές. Αν δοθεί και στο σέρβις περισσότερη έμφαση, διότι ο μετρ το μαγαζιού δεν πρέπει να θεωρεί την δουλειά αγγαρεία, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα.

Στο νυχτερινό κέντρο “Theama Live” με τον Χρήστο Χολίδη, το μαγαζί εβδομάδα με την εβδομάδα ανεβαίνει και από ένα σκαλοπάτι. Και αυτό γιατί το πρόγραμμα είναι πολύ διασκεδαστικό, πολύ κεφάτο, με αποτέλεσμα να γεμίζει κάθε φορά το μαγαζί. Παρ΄ όλα αυτά όμως η Πέμπτη χρειάζεται να ενισχυθεί.

Στα δε πρώτα καλτσάτα τραπέζια, είδα πολλούς Αθηναίους θαμώνες που ήλθαν για να απολαύσουν τον Χρήστο Χολίδη.

 Όσο αφορά τον κεντρικό άσπρο καναπέ, που  το επιλέγουν πολλοί πελάτες, μένουν όμως με την όρεξη, καλό είναι να μπει μια ταμπελίτσα “Ρεζερβέ μόνο για πάρτη του καλλιτεχνικού διευθυντού ” του μαγαζιού, έτσι ώστε  και οι θαμώνες να μην μπερδεύονται.

Την Παρασκευή τα “Μαμούνια Live” είχαν πρεμιέρα με τον Γιώργο Γιασεμή, τον Ανδρέα Στάμο, και την ωραία Μαρία Κίου, γινόταν χαμός από κόσμο. Όπως φάνηκε το κοινό γούσταρε το πρόγραμμα και το αποδέχθηκε, ιδίως το ντουέτο του Γ. Γιασεμή με τον Α. Στάμο που είναι όλα τα λεφτά.

Η δε πρώτη γυναικεία φωνή του σχήματος Μαρία Κίου ανταποκρίθηκε πολύ καλά στο πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις της, παρά το ατυχές γεγονός που είχε πάνω στην πίστα. Την Παρασκευή και το Σάββατο το μαγαζί ήταν ασφυχτικά γεμάτο.

Το σχήμα Σάκη Ρουβά, Τάμτα, Ελένη Φουρέϊρα είχε μεν αρκετό κόσμο, ωστόσο πάνω από 600 άτομα ήταν με μειωμένη τιμή της φιάλης και μόνο τα 300 ήταν με την αναγραφόμενη. Όσο για το μοντέρνο πρόγραμμα δείχνει να μην τσουλάει, λείπει το λαϊκό στοιχείο, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα.

Τα άλλα δύο τοπικά σχήματα από τα οποία δεν μπόρεσα να περάσω, από πληροφορίες που είχα εκ τω έσω, η πληρότητα από κόσμο ήταν μεγάλη, με μειωμένες όμως τις τιμές στις φιάλες.

Πλήρη εικόνα για την νυχτερινή διασκέδαση της Θεσσαλονίκης θα έχουμε στα μέσα Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου όταν θα ανοίξουν όλα τα κέντρα, μεταξύ αυτών το “Fix Live”, το “Stage” το οποίο θα μετονομαστεί σε “Μπαρμπαρέλα”, το “Cine Stage” στην περιοχή της Σαλαμίνας με τον Γιώργο Μαργαρίτη, και αρκετά άλλα.

Έτσι λοιπόν, η χειμερινή περίοδος στα κέντρα της Θεσσαλονίκης αναμένεται καυτή, με πολλά σχήματα και ποικίλα προγράμματα.

Του Έλληνα όσο άφραγκο κι αν τον καταντήσαν οι πολιτικοί μας, παρέα με του Ευρωπαΐους τοκογλύφους, δεν πρόκειται να του στερήσουν την διασκέδαση. Έστω και για ένα ποτό ο Έλληνας θα βγει, να ξενταλγκαδιάσει, για να έλθει στα ίσια του.

Την οικονομική κρίση στην διασκέδαση θα υποστούν τα σωματεία και οι σύλλογοι με τους καθιερωμένους ετήσιους χορούς, οι οποίοι θα μειωθούν κατά το ήμισυ, και αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα για τα νυχτερινά κέντρα της πόλης.

Κοντός ψαλμός αλληλούϊα, εδώ θα είμαστε όλο το χειμώνα να περιγράφουμε τα γεγονότα με κάθε λεπτομέρεια και αντικειμενικότητα, και όσοι  θίγονται με τα γραφόμενα ας πιούν ξύδι, αφού δεν θέλουν να διορθωθούν.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...