Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚέντρα διασκέδασηςΠερατζάδα στα νυχτερινά...

Περατζάδα στα νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης μαζί με τον Πάνο Καλίδη

sirtaki3.bmpΟ Δημοφιλής καλλιτέχνης Πάνος Καλίδης, μετά από ολιγοήμερες διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Δράμα, ήλθε να διασκεδάσει, και να τιμήσει τους συναδέλφους του, για λίγες ημέρες στην Θεσσαλονίκη.

Για ξεναγό πήρε αγκαζέ τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, για να γυρίσει όλα τα στέκια της πόλης μέρα και νύχτα.

Έτσι λοιπόν η βραδινή περατζάδα ξεκίνησε ημέρα Πέμπτη από το νυχτερινό κέντρο “Πύλη Αξιού” όπου εμφανίζεται ο Στέλιος Ρόκκος και η Πάολα. Στην παρέα προστέθηκε και ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Τάκης Μπουγάς.

Η τριάδα εξυπηρετήθηκε βασιλικά , παρακολουθώντας το πρόγραμμα των καλλιτεχνών, οι οποίοι δεν έδωσαν σημασία στον δημοσιογράφο τον καλλιτέχνη και τον μουσικοσυνθέτη, παρ΄ όλο που ακόμα και οι επιχειρηματίες του κέντρου βρέθηκαν στην παρέα τους. Οι καλλιτέχνες Σ. Ρόκκος και Πάολα έκαναν πως δεν έβλεπαν, αν μη τι άλλο ήταν μια απαράδεκτη συμπεριφορά. Φαίνεται πως τους έπιασε συναδελφική ζήλια.

Εν πάσει περιπτώσει μετά από αρκετή ώρα η παρέα αναχώρησε προς το νυχτερινό κέντρο “Μαμούνια Live”. Στην πίστα η Φανή Δρακοπούλου ερμήνευε παλιά λαϊκά τραγούδια. Ο επιχειρηματίας του κέντρου μετά την εξαιρετική περιποίηση που παρείχε στην παρέα, κάθισε μαζί  τους, και ενώ η καλλιτέχνιδα συνέχιζε να τραγουδά, φαίνεται πως από τα φώτα δεν είδε και αυτή την παρέα, γι΄ αυτό και δεν την χαιρέτησε. Ενδεχομένως και αυτή να περνά το “σύνδρομο της συναδελφικής ζήλιας “.

Κατά τις πρωϊνές ώρες η παρέα ευχαρίστησε τον επιχειρηματία του μαγαζιού και τράβηξε γραμμή προς το νυχτερινό κέντρο “Μούσες εν χορώ” , όπου ο Σάκης Βέρρος ερμήνευε τα τραγούδια του προγράμματος του. Μόλις αντίκρισε την παρέα την καλωσόρισε εγκάρδια από το μικρόφωνο. Δυστυχώς όμως η ώρα ήταν αρκετά περασμένη, και προς τα ξημερώματα η παρέα σκόρπισε.

Ο μουσικοσυνθέτης και ο καλλιτέχνες κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο τους, για όνειρα γλυκά, και ο Νίκος Βάνης για το ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com, για την καθιερωμένη πρωϊνή εκπομπή “Ραδιοξυπνήματα”.

Την Παρασκευή μετά την βόλτα τους στα καφέ της πόλης ο Πάνος Καλίδης, ο Τάκης Μπουγάς και ο Νίκος Βάνης ξεκίνησαν την βραδινή περατζάδα τους από το “Fix Live” όπου εμφανίζεται ο Βασίλης Καρράς. Ο Πάνος Καλίδης μπαίνοντας στο κατάμεστο κέντρο έπαθε την πλάκα του, βλέποντας πάνω από 3.000 κόσμο να διασκεδάζει αλλά λαϊκά.

Η παρέα τακτοποιήθηκε στον προεδρικό καναπέ του μαγαζιού, και πριν καλά – καλά καθίσει ο καλλιτέχνης Διονύσης Μακρής μαζί με το μικρόφωνο πλησίασε για να τραγουδήσει με τον Πάνο Καλίδη τις επιτυχίες του, μεταξύ αυτών και τα τραγούδια με τίτλο “Μοναξιά”, “Πας να με τρελάνεις” και το “Έχει πάει τρεις”. Μαζί τους τραγουδούσε και όλο το μαγαζί, ενώ τα λουλούδια έρχονταν βροχή στα πόδια των δύο καλλιτεχνών.  

Λίγο αργότερα βγήκε για το πρόγραμμα του ο λαϊκός βάρδος Β. Καρράς, καλωσορίζοντας την παρέα από το μικρόφωνο, “Γεια σου πιτσιρίκο (για τον Καλίδη), γεια σου άρχοντα μου (για τον Βάνη) γεια σου φίλε μου Τάκη..” Έπειτα αφοσιώθηκε στο κοινό με τα διαχρονικά τραγούδια του, για να κάνει μπάλα ένα ολόκληρο μαγαζί, διότι αυτό γίνεται σε κάθε εμφάνιση του.

Αργότερα η παρέα επισκέφθηκε στα καμαρίνια τους δύο καλλιτέχνες. Στο καμαρίνι του Βασίλη Καρρά η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση κράτησε αρκετή ώρα.

Ο λαϊκός βάρδος ακούγοντας τον Πάνο Καλίδη να τον προσφωνεί δάσκαλο και να του λέει “δάσκαλε καλά που υπάρχεις και εσύ, και παίρνουμε και εμείς ένα μεροκάματο με τα τραγούδια σου”,ο Β. Καρράς του απάντησε πως ,”..εάν θέλεις να μείνεις για πολλά χρόνια στο πάλκο, τότε πρέπει να επιμένεις στο λαϊκό ρεπερτόριο, και όχι στα σαχλοτράγουδα”

“Μα εγώ είμαι λαϊκός τραγουδιστής δάσκαλε”

 “Μπορεί να είσαι” του απάντησε ο Β. Καρράς και συνέχισε.

“..Όλα τα έχω ζήσει στα 60 χρόνια μου, και σιγά – σιγά πρέπει να αποχωρήσω, και να  αφήσω εσάς τους νέους να συνεχίσετε ακάθεκτα, να διαδίδεται το λαϊκό τραγούδι, διότι οι Έλληνες ζουν μόνο για το λαϊκό. Δεν τους ενδιαφέρει τι παίζουν τα ραδιόφωνα, αλλά αυτά που γουστάρουν, αυτά που αγάπησαν και αγαπούν.

Έτσι έρχονται να ακούσουν και τον Β. Καρρά. Ξέρουν ότι θα ευχαριστηθούν με το ρεπερτόριο, και τα λεφτά που θα ξοδέψουν. Και θα σου αποκαλύψω κάτι που θα πρέπει και εσύ να το τηρήσεις. Σε όλα αυτά τα χρόνια της μακρόχρονης καριέρας μου, στα δύσκολα και στα εύκολα χρόνια έδινα και συνεχίζω να δίνω ιδιαίτερη σημασία στα τελευταία τραπέζια και τους όρθιους θαμώνες.

Καθώς με τα 10 Ευρώ στην τσέπη τους έρχονται για να τα ακουμπήσουν για πάρτη μου, και αυτό τα λέει όλα.. Να ξέρεις τα πρώτα τραπέζια δεν μ΄ ενδιαφέρουν ποτέ…”

Με τα σοφά λόγια και τις συμβουλές αυτές η παρέα ξανακάθισε στον καναπέ να δει το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Το απόγευμα του Σάββατου σε καφέ της πόλης ο καλλιτέχνης Πάνος Καλίδης εξομολογήθηκε στον Ν. Βάνη ότι μέχρι να τον πάρει ο ύπνος σκεπτόταν συνεχώς την συζήτηση με τον Β. Καρρά που τον επηρέασε σε μεγάλο βαθμό, και πως σκοπεύει, να τηρήσει την κάθε συμβουλή του κατά γράμμα.

Το βράδυ επισκεφθήκαν την μουσική σκηνή “Fix” όπου εμφανίζεται ο Φίλιππος Πλιάτσικας με ένα ξεχωριστό ρεπερτόριο, και πρόγραμμα, κάτι διαφορετικό. Στην παρέα κάθισε και ο Τάσος Ριζόπουλος, ενώ ο Τάκης Μπουγάς μας  είχε αποχαιρετήσει, φεύγοντας για την Αθήνα.

Αφού απολαύσαμε μελωδίες, παλιές επιτυχίες του συγκροτήματος τον Πυξ – Λαξ η παρέα με τον Π. Καλίδη και τον Ν. Βάνη έφυγε για το νυχτερινό κέντρο “Άστρα Live”. Στην πίστα ήταν ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης ο οποίος και μας καλωσόρισε “καλώς τον Πανούλη, καλώς τον Βανούλη”.

Καθίσαμε να τον απολαύσουμε, αν και ήταν άρρωστος, ωστόσο πάνω στην πίστα τα έδινε όλα, ο κόσμος πραγματικά το διασκέδαζε. Σε κάποια φάση ανέβασε στην πίστα και τον Π. Καλίδη, και έπιασαν ένα ρεπερτόριο με τραγούδια επιτυχίες των δύο καλλιτεχνών. Το γλέντι είχε ανάψει για τα καλά.

Στο τέλος του προγράμματος ο Πάνος Καλίδης ο Ν. Βάνης, και ο Δ. Χρυσοχοΐδης κατέληξαν σε κεντρικό πατσατζίδικο της πόλης όπου το κουτσομπολιό πήρε φόρα για τα καλλιτεχνικά δρώμενα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Ο Πάνος Καλίδης φεύγοντας υποσχέθηκε ότι θα ξανάλθει, για να ζήσει εκ νέου την καθιερωμένη περατζάδα, που του ήταν πολύτιμη εμπειρία.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Πούτιν ορκίστηκε για την 5η θητεία του και δήλωσε ανοιχτός για διάλογο με τη Δύση.

Το να κυβερνώ τη Ρωσία, μια χώρα 140 εκατομμυρίων ανθρώπων, αποτελεί «ένα ιερό καθήκον», δήλωσε o Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, αφότου ορκίστηκε για μια πέμπτη θητεία στην ηγεσία της χώρας του, επικεφαλής της οποίας είναι...

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ – ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2031.

Το Δικηγορικό Γραφείο Χρήστος Πέτκος και Συνεργάτες πέτυχε την αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής εναντίον δανειολήπτη. Το Δικαστήριο πιθανολόγησε, ότι η Ανακοπή που άσκησε ζευγάρι Δανειοληπτών είναι  βέβαιο ότι θα ευδοκιμήσει, διότι η απαίτηση της Τράπεζας έχει εν μέρει παραγραφεί. Οι...

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...