Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαλλιτεχνικάΜια παρέα τεσσάρων...

Μια παρέα τεσσάρων καλλιτεχνών

tom-jerry.jpgΌταν τρεις ψηλοί και ένας κοντός που ήλθαν από την επαρχία για να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε πίστα της Θεσ/νίκης, καλά – καλά δεν τους ήξερε ούτε το σόι τους. Και οι τέσσερις μαζί έπιασαν δουλειά στο ίδιο κέντρο, στο ίδιο πρόγραμμα. Όλα πήγαιναν θαυμάσια, μόνο που ο κοντός της παρέας ύπουλα και με δολοπλοκίες έβαζε τρικλοποδιές στους τρεις ψηλούς. Έβαζε διαβάλματα στον επιχειρηματία του κέντρου παραπονούμενος ότι οι δύο από τους τρεις ψηλούς τον θάβουν άσχημα.

Το αφεντικό τον πίστεψε καθώς ήταν πολύ πειστικός, και για να τους τιμωρήσει, έκοψε από τους τρεις ψηλούς ένα μέρος του προγράμματος τους. Αυτό το βιολί κράτησε κάμποσο καιρό, χωρίς να διαμαρτύρονται.

Ήλθε η στιγμή και έγινε στους δύο ψηλούς πρόταση για εμφανίσεις σε Αθηναϊκό κέντρο, από Θεσσαλονικιό επιχειρηματία, την οποία αποδέχθηκαν μετά χαράς, αφού το κέντρο εκείνη την εποχή ήτα στα χάι του. Με τους δύο ψηλούς οι σεζόν πήγε ανέλπιστα καλά.

Μετά από καιρό ο ένας έμεινε μόνιμα στην Αθήνα, ο δε άλλος έφυγε πίσω στην συμπρωτεύουσα, γνωστοί πια στο πανελλήνιο.

Ο τρίτος ψηλός με πολλές προτάσεις πηγαινοέρχεται στην Αθήνα για λίγες εμφανίσεις, και πάντα επιστρέφει στην  μόνιμη έδρα του, την Θεσ/νίκη, με την οποία είναι κολλημένος.

Στο μεταξύ ο κοντός με την γραβάτα αργότερα βρέθηκε να τραγουδά σε Αθηναϊκή πίστα. Μετά από 20 εμφανίσεις οι οποίες πήγαν πολύ καλά , ο κοντός καβάλησε το καλάμι. Ζητούσε από το αφεντικό στις 80 με 100 ημέρες να σταματήσει από την πίστα και να τον αναλάβει για συναυλίες ανά την Ελλάδα.

 Η κάρτα που χτυπούσε στην πίστα για το μεροκάματο, τον κούραζε. Σκέφτηκε πιο εύκολα και πιο γρήγορα να εισπράττει χρήματα χωρίς να ιδρώνει.τις λεγόμενες αρπαχτές, συν τις βολτίτσες από πόλη σε πόλη, από νησί, σε νησί.

Το αφεντικό μόλις άκουσε τις απαιτήσεις του έγινε Τούρκος. ….Τις λες ρε ανόητε;;; Το μαγαζί μου χρόνια είναι πρώτη φίρμα και με σένα τρομάξαμε να το στρώσουμε και πάλι, τώρα πας να μου τα γκρεμίσεις όλα…;;; Πως την είδες έτσι…;;;. Σαλταρισμένος ο επιχειρηματίας τον έδιωξε την ίδια ημέρα.

Από τότε μέχρι και σήμερα οι ψηλοί καλλιτέχνες προχωρούν ακάθεκτοι, είναι αγαπητοί, και τους ζητούν συνεχώς για νέες συνεργασίες. Ο κοντός που παρέμεινε κοντός και στο μυαλό λειτουργεί όπως φυσάει ο άνεμος, ανάλογα με την σκόνη που ερεθίζει το κεφάλι του. Η δε καριέρα του παραμένει στάσιμη, χωρίς πολλές – πολλές επιλογές.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...