Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΜια μήνυση και...

Μια μήνυση και μια αγωγή ψάχνει δικαστή

nomos.jpgΜια ιστορία που μας γυρίζει πίσω πάνω από μια δεκαετία, που ακόμα και σήμερα δεν δικαιώθηκε, είναι αυτή του Ταμείου Νομικών.

Επί προεδρίας Γ. Ιγνατιάδη στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσ/νίκης (Δ.Σ.Θ), και γραμματέως τον Χάρη Βεργούλη, αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δ.Σ.Α) την δεκαετία του Κώστα Σημίτη με Υπουργό Οικονομικών τον Γιάννο Παπαντωνίου, οι δύο παραπάνω δικηγορικοί σύλλογοι κατέθεσαν μήνυση και αγωγή εναντίον της κυβέρνησης για την αρπαγή των χρημάτων  (πολλών εκατομμύριων Ευρώ)  από το Ταμείο Νομικών.

Η κυβέρνηση τότε του Κώστα Σημίτη χρειάστηκε και τα χρήματα του ταμείου νομικών, καθώς θέλησε να παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι η Ελλάδα είναι εύρωστη, έχει πλεόνασμα η οικονομία της,  ώστε, να μπει  η χώρα και στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ενωση του Ευρώ, αποχαιρετώντας την Δραχμή.

Όπως και έγινε, με σύμβουλο τον Υπουργό Οικονομικών, το κράτος που είχε για δεξί χέρι την Goldan Sachs και τον G. Soro, η Ελλάδα κατάφερε και μπήκε στο Ευρώ.

Τα χρόνια εκείνα πολλά ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα, ήταν επίσης εύρωστα, μεταξύ αυτών και του ΙΚΑ.

Όμως, επί διοικήσεως ΙΚΑ του κυρίου Νεκταρίου, τα χρήματα του ταμείο επενδύθηκαν σε τοξικά ομόλογα της Lehman Brothers, που στο τέλος αντί να αποδώσει τα χρήματα των ομολόγων διπλά και τριπλά, φαλίρισε (τεχνικά), με αποτέλεσμα τα ΄εκατομμύρια Ευρώ των ασφαλισμένων του ΙΚΑ να χαθούν εν μία νυκτί, και το ταμείο να είναι ελλειμματικό σήμερα.

Ως συνήθως και γι΄ αυτό το σκάνδαλο δεν τιμωρήθηκε κανείς, δεν έγινε καμία δίωξη για τον διοικητή του ΙΚΑ και την Lehman Brothers, για να ζητηθούν πίσω τα χρήματα των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά την μήνυση και αγωγή των δύο δικηγορικών συλλόγων της χώρας (Δ.Σ.Θ-Δ.Σ.Α), μέχρι σήμερα εν έτη 2010 βρίσκεται ακόμα καλά χωμένη σε συρτάρι του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ύστερα από τόσα χρόνια, κανένας δικαστής δεν προσδιόρισε την μήνυση και αγωγή, ώστε, να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, και να δικαιωθούν οι δύο δικηγορικοί σύλλογοι, καθώς τα δικά τους χρήματα ουσιαστικά τα άρπαξε το κράτος.

Στην δε τωρινή διοίκηση του Δ.Σ.Θ, σε ερώτηση που απήυθυνε ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης προς τον πρόεδρο του συλλόγου κύριο Λαμψίδη για την πορεία της υπόθεσης της μήνυσης και αγωγής, ο πρόεδρος απάντησε πως δεν γνώριζε τίποτα για το όλο θέμα.

Το ιιδίο θέμα ο δημοσιογράφος ανέφερε στον πρώην γραμματέα του δικηγορικού συλλόγου Θεσ/νίκης Χάρη Βεργούλη ο οποίος εξέφρασε την λύπη του λέγοντας :

“Κύριε Βάνη είναι πολύ λυπηρό το γεγονός, ότι η τωρινή διοίκηση του Δ.Σ.Θ δεν είναι αντάξια των περιστάσεων, στο να ανοίξει τα αρχεία στο σύλλογο και να βγάλει την μήνυση και αγωγή που κατατέθηκε επί προεδρίας κυρίου Ιγνατιάδη (το 1999) και να την προχωρήσει, για να δώσουν πίσω τα χρήματα του ταμείου νομικών, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής όταν τον επισκέφθηκαν μέλη του Δ.Σ.Θ”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά την παραπάνω συνάντηση του Δ.Σ.Θ με τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή δόθηκαν πίσω  κάποια χρήματα στο ταμείο νομικών σε δύο δόσεις. Έκτοτε, άλλες δόσεις δεν έχουν καταβληθεί ούτε από την τωρινή κυβέρνηση, η οποία μάλιστα πήρε την διαχείριση του ταμείου νομικών από την Εμπορική τράπεζα, και το έδωσε στην τράπεζα της Ελλάδος.

Έτσι λοιπόν η μήνυση και η αγωγή ακόμα ψάχνουν τον δικαστή του !!!!!!!

 

Ταμείο Νομικών

Το Ταμείο Νομικών, το οποίο ιδρύθηκε το έτος 1929, είναι Ν.Π.Δ.Δ. και φορέας κύριας ασφάλισης.

Τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και συγκεκριμένα, υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Γ.Γ.Κ.Α.).

 Έδρα του είναι η Αθήνα, στεγάζεται δε, σε ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Σωκράτους 53 (Τ.Κ. 104 31).

 Το Ν.Δ. 4114/1960 (όπως ισχύει), «Κώδιξ περί Ταμείου Νομικών» (Φ.Ε.Κ. 164/19-10-1960 τ. Α’) διέπει τον εν λόγω ασφαλιστικό φορέα, ρυθμίζοντας τις αρμοδιότητες και λειτουργίες του.

Στο Ταμείο Νομικών ασφαλίζονται οι:

‘Αμισθοι Έμισθοι

Ασκούμενοι δικηγόροι (προαιρετικά)

Δικηγόροι

Συμβολαιογράφοι

Υποθηκοφύλακες

Δικαστικοί Επιμελητές

Μεταγραφοφύλακες

Δικολάβοι

 Α’ Τάξη

Υπάλληλοι κεντρικής υπηρεσίας υπουργείου δικαιοσύνης

 Διευθυντές – Υποδιευθυντές Φυλακών

 Δικαστές υπάλληλοι Σ.τ.ε.

Δικαστές υπάλληλοι τακτικών δικαστηρίων

Εισαγγελικοί λειτουργοί

 Ειρηνοδίκες

Τα ισόβια μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του κράτους (Το κύριο προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης).

Υπάλληλοι Εμμίσθων υποθηκοφυλακείων

Υπάλληλοι των ειδικών ληξιαρχείων (παλαιοί υπάλληλοι)

Υπάλληλοι του Ταμείου Νομικών

Δικαστές – υπάλληλοι διοικ/κών δικαστηρίων

Δικαστές – στρατιωτικής δικαιοσύνης

 Β’ Τάξη

 Κλητήρες κεντρικής υπηρεσίας Υπουργείου Δικαιοσύνης

Επιμελητές Σ.τ.ε.

 Επιμελητές Τακτικών Δικαστηρίων

Κλητήρες του Ταμείου Νομικών

Κλητήρες Διοικητικων Δικαστηρίων

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...