Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΙστορικάΜια Ιστορική συνέντευξη...

Μια Ιστορική συνέντευξη με τον Σταμάτη Κόκοτα ο προσωπικός καλλιτέχνης και φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση..

Μια Ιστορική συνέντευξη με τον  Σταμάτη Κόκοτα ο προσωπικός καλλιτέχνης και φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση..

Νίκος Βάνης.. Αγαπητέ Σταμάτη Κόκοτα πες μου δυο λογία για Αριστοτέλη Ωνάση…

Ο Σταμάτη Κόκοτα.. Η φιλία μου τον Αριστοτέλη Ωνάση, υπήρξε πολυσυζητημένη εγώ τον φώναζα Αρίστο, με είχε τεράστια αγάπη για την καλλιτεχνική υπόσταση μου.

O Σταμάτη Κόκοτα.. Για τον Αριστοτέλη Ωνάση, είχα να θυμηθώ πολλά γλέντια που κάναμε στον Σκορπιό Νίκο μου που στήνονταν σχεδόν καθημερινά στο ιδιόκτητο νησί του Αρίστο μια και ήταν πάμπλουτος Έλληνας λάτρευε τις μαζώξεις μεταξύ φίλων.

O Σταμάτη Κόκοτα.. Με τον Αρίστο Ζήτημα να κοιμόμασταν το πολύ τρις ώρες, επέστρεφα από το μαγαζί το πρωί και έπειτα από δύο ώρες ύπνου, ερχόταν με τον οδηγός του κάτω από το σπίτι μου και μου έλεγε “σήκω, να πάμε στον Σκορπιό”. μας περιαμμένη με το ελικόπτερο. Δεν υπήρχε βραδιά που να μην πεταχτώ στον Σκορπιό “Μα” και μου απαντούσε “Δεν υπάρχει μα, έχουμε καλεσμένους“…. Το πρωί καλεσμένους, το βράδυ καλεσμένους, είδα κι έπαθα… Φεύγαμε με το ελικόπτερο από εδώ και πηγαίναμε στον Σκορπιό.

Νίκος  Βάνης.. Αγαπητέ Σταμάτη Κόκοτα πες μου δυο λογία για την Μαρία Κάλλας…

Ο Σταμάτη Κόκοτα..Αγαπητέ Νίκο μου η Μαρία Κάλλας ήταν αυτή που ήταν, την ξέρουμε όλοι, η Θεά Μαρία Κάλλας, Στο κρεβάτι της να καθότανε, και άκουγε Κόκοτα.

Και μου τα τραγουδούσε την άλλη μέρα με εκείνο τον τόνο της φωνής που ήταν δέκα οκτάβες πιο ψηλά  από εμένα η φωνή της Κάλλας ήταν ο Άγγελος του Αρίστου.

Ο Σταμάτη Κόκοτα.. «Και την Τζάκι την είχα γνωρίσει είχα ζήσει αξέχαστες στιγμές στον Σκορπιό: η Τζάκι ήθελε να μου γράψει ένα βιβλίο για την ζωή μου, και ο Αρίστος μου έλεγε “κάν’ το βρε, Σταματάκη, αφού σου λέει”. Με τίποτα εγώ. Δεν ήθελα.

Νίκος Βάνης.. Αγαπητέ Σταμάτη Κόκοτα πες μου δυο λογία για την υπόθεση με τον Αλέξανδρος Ωνάσης με ένα κέντρο στο Παρίσι που είχε κανί ζημιά Μεγάλη.

Ο Σταμάτη Κόκοτα.. Ο Αλέξανδρος Ωνάσης είχε σχέση με Φιόνα Κάμπελ Τίσεν, μοντέλο από τη Νέα Ζηλανδία και πασίγνωστη στην κοσμική των ευρωπαϊκών σαλονιών και πολλή όμορφη, είχαν παι σε ένα κέντρο στο Παρίσι και είχε κανί Μεγάλη ζημιά τότε ο Αρίστος μου λέει Σταματάκη πάρε ένα μπλοκ επιταγών και ‘βαλε όσα θες δολάρια και να πληρώσεις την ζημιά από τον μικρό Αλέξανδρο,

Πήγα στο Παρίσι και βρήκα τον επιχειρηματία του κέντρου που ο μικρός είχε κανί Μεγάλη ζημιά ζητούσε 1.000.000 δολάρια τελικά Αγαπητέ Νίκο μου τον έψησα στα 200.000 δολάρια, τον κάλεσα στην Αθηνά να τον φιλοξενήσω, όταν γύρισα ο Αρίστος μου είπε Πάρε ότι θες και με έφερε μια Mercedes στην Κάνω δώρο αυτός ήταν ο φίλος μου ο Ωνάσης.

Νίκος Βάνης.. Αγαπητέ Σταμάτη Κόκοτα πες μου δυο λογία για της συνεργασίες σου με τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και με μερικούς από τους σημαντικότερους συνθέτες, μεταξύ αυτών, ο Γιώργος Ζαμπέτας και ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Ο Σταμάτη Κόκοτα.. Είχα συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Με τον Ξαρχάκο είχαμε βρεθεί όλως τυχαίως στο Παρίσι όπου είχα πάει για να σπουδάσω. Τελικά, όμως, με κέρδισε το τραγούδι, όταν πήρα το πρώτο βραβείο σε έναν διαγωνισμό ταλέντων. Χρωστάω πάρα πολλά στον Ξαρχάκο, διότι εκείνος ανακάλυψε τον Κόκοτα, εκείνος με παρουσίασε στο ελληνικό κοινό κι εγώ κατάφερα και στάθηκα.

Από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που γνώρισα ήταν και εκείνη του Νίκου Γκάτσου. Ήμουν από τους πιο αγαπημένους του ερμηνευτές – σε όλες τις φωνοληψίες μου ήταν παρών.

Την ευγένεια και τα σοφά του λόγια δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Είχε ολύμπια μόρφωση και ήταν ίσως ο πιο μορφωμένος απ’ όλους όσους έχω γνωρίσει στη ζωή μου.

Καθένας από τους μεγάλους δημιουργούς που τραγούδησα από το 1966 που ξεκίνησα να γραμμοφονώ -Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Γκάτσος, Ξαρχάκος, Τσιτσάνης, Παπαδόπουλος, Μούτσης, Καλδάρας, Χατζηνάσιος, Σπανός, Ζαμπέτας και πολλοί ακόμα- ήταν εξαιρετικά σημαντικός στην πορεία μου.

Κανέναν από αυτούς δεν κακοκάρδισα, με όλους είχα αγαθές σχέσεις και όλοι τους μ’ αγαπούσαν.

Νίκος Βάνης..Αγαπητέ Σταμάτη Κόκοτα να σε ευχαριστήσω που τα είπαμε..

Ο Σταμάτη Κόκοτα.. Αγαπητέ Νίκο μου εγώ σε ευχαριστήσω θα τα ξαναπούμε..

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...