Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΜε σκληρό έργο...

Με σκληρό έργο η Δημοτική Αστυνομία της Θεσ/νίκης

policar.bmpκατάφερε να ανοίξει τους δρόμους από διπλά – τριπλά παρκαρίσματα στην ανατολική πλευρά της πόλης (Νέα Εγνατία Β. Όλγας). Το προσωπικό ωστόσο δεν επαρκεί. Για να μπορέσει να είναι πιο αποτελεσματική χρειάζεται επιπλέον προσωπικό, τουλάχιστον 80 ατόμων. Θετικό επίσης κρίνεται πως η Δημοτική Αστυνομία άνοιξε ειδικό ταμείο στο κτίριο όπου στεγάζεται επί της οδό Μοναστηρίου για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Όμως προς το παρών έχει μόνο έναν ταμία που της παραχώρησε ο Δήμος Θεσ/νίκης με αποτέλεσμα να παρατηρείται τεράστια ουρά καθημερινά μπροστά στον κισέ. Στον Δήμο Θεσ/νίκης επί της οδού Βενιζέλου υπάρχουν 16 ταμίες για τρία ταμεία. Δύο από αυτούς θα μπορέσουν να αποσπαστούν στο ταμείο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σύντομα στους δρόμους θα δούμε και Δημοτικούς “ζητάδες” – τροχονόμους, καθώς αυτόν τον καιρό γίνεται η ανάλογη εκπαίδευση από την Ελληνική Αστυνομία για δικυκληστές και σύντομα  θα λειτουργίσει   Κέντρου Άμεσης Δράσης στα πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ.  Έχουν ήδη παραληφθεί 17 δίκυκλα μεγάλου κυβισμού για την Δημοτική Αστυνομία. Βέβαια για την καλύτερη ρύθμιση του κυκλοφοριακού η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να συντονιστεί σε όλα τα επίπεδα με την Ελληνική Αστυνομία.

Ο Δήμος υστερεί σε πάρκινγκ και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα μια και τα μέσα μεταφοράς στην πόλη είναι τελείως ανύπαρκτα, εκτός από τα Αστικά λεωφορεία της κάθε γραμμής τα οποία είναι λίγα και καθυστερούν υπερβολικά.

Για όλα αυτά δεν φταίει η Δημοτική Αστυνομία αλλά τα συναρμόδια Υπουργεία. Η Δημοτική Αστυνομία αν κα εισπράττει καθημερινά πολλά παράπονα από τους πολίτες, εντούτοις δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο της όταν καθημερινά παραδίδει πινακίδες οχημάτων λόγω παράνομων παρκαρισμάτων με το ανάλογο πρόστιμο που αναλογεί και τίποτα παραπάνω όπως προβλέπει ο νόμος για τετραπλάσιο αντίτιμο του προστίμου όταν παραδίδονται οι πινακίδες την ίδια ημέρα.

Αυτή η εξυπηρέτηση γίνεται από τον ίδιο τον Αντιδήμαρχο Θ. Αθανάσαρο. Το γραφείο του είναι πάντα ανοιχτό σε καθημερινή βάση από τα χαράματα (παρακαλώ !!!), από τις 4,30 π.μ ως τις 1,30 μ.μ και δεν αφήνει κανένα πολίτη να φύγει παραπονεμένος. Για όλους πάσει θυσία θα βρει μια λύση στο πρόβλημα τους. Τέτοιο ζήλο για δουλειά μακάρι να δείχνουν και άλλοι Αντιδήμαρχοι, κυρίως δε να βρίσκονται από νωρίς στα γραφεία τους.

Για τους ασυνείδητους οδηγούς που κλείνουν τις ράμπες στα πεζοδρόμια δημιουργήθηκε τηλεφωνικό κέντρο το οποίο δέχεται καταγγελίες πολιτών, και μάλιστα καταγγελία για τέτοιου είδους, ο Αντιδήμαρχος κύριος Θ. Αθανάσαρος αμέσως έδωσε ρητές εντολές ότι καμιά ράμπα στον Δήμο δεν θα είναι κλειστή, λέγοντας χαρακτηριστικά: “..Προτεραιότητα μας είναι πάντα ο πολίτης τον οποίον θα ευκολύνουμε την ζωή όσο περνά από την αρμοδιότητα μας….”

Η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει δυναμικά το έργο της, ταυτόχρονα ενισχύεται  το μηχανολογικό της εξοπλισμό ,όμως χρειάζεται ακόμα να γίνουν πολλές άλλες παρεμβάσεις στους δρόμους, και όπως πληροφορούμε σχεδιάζει να πάρει και άλλα μέτρα  τα οποία θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες.

Η δημοτική αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης διαθέτει σήμερα 43 έμπειρους άνδρες και γυναίκες, 4 περιπολικά οχήματα, 4 περιπολικά δίκυκλα και τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό για την καλή επικοινωνία και τους ελέγχους.

Μόλις δοθεί η άδεια από το αρμόδιο υπουργείο θα αυξηθεί το έμψυχο δυναμικό της. . 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...