Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Με νόμο ο έλεγχος της αγοράς καυσίμων από το καρτέλ!

Η γνωστή τροπολογία του κ. Μ. Βορίδη για τα βυτιοφόρα, αλλά και το κατάπτυστο άρθρο 320 του κ. Παντελή Οικονόμου (εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος – Νέα Εταιρική Μορφή – Σήματα – Μεσίτες Ακινήτων – Ρύθμιση θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων και Αλιείας και άλλες διατάξεις») υλοποιούν νομοθετικά, στο παρά πέντε των εκλογών, ένα “colpo grosso” του ελληνικού καρτέλ εμπορίας και μεταφοράς πετρελαιοειδών εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, της ανταγωνιστικότητας της χώρας και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας.

Το σχέδιο, που με ύποπτη προθυμία υλοποιούν οι υπουργοί, αποσκοπεί στον πλήρη, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, έλεγχο των τιμών της λιανικής αγοράς μέσω των δικτύων πρατηρίων του καρτέλ:

1. Ο κ. Οικονόμου ανέλαβε να υποχρεώσει και τα υπάρχοντα εκτός καρτέλ βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης να δεσμευθούν με συμβάσεις αποκλειστικής χρήσεως με όλες τις εταιρείες του καρτέλ, διϋλιστηριακές και εμπορίας.

2. Ο κ. Βορίδης ανέλαβε να ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ των βυτιοφόρων Δ.Χ. μέχρι το 2020, ώστε να προγραμματιστούν από το καρτέλ ΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ συμβάσεις αποκλειστικής χρήσεως μόνο για τα ήδη υπάρχοντα βυτιοφόρα.

Με την εφαρμογή του ως άνω σχεδίου θα επιτευχθεί η κατάργηση των υπαρχόντων Ανεξαρτήτων Ανταγωνιστικών Πρατηρίων και η μη ίδρυση τέτοιων από τους κατόχους super market, δεδομένου ότι ΟΛΑ τα διαθέσιμα μεταφορικά μέσα θα δεσμευθούν υπέρ του καρτέλ. Οι αιτιάσεις – άλλοθι περί δήθεν πάταξης της λαθρεμπορίας-νοθείας κ.λπ. αποτελούν «ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ».
Η Ε.Ε.Π.Ν.Α. καλεί τον Πρωθυπουργό να θέσει τέλος σε αυτή την προσπάθεια κατάργησης του ανταγωνισμού σε μια από τις σημαντικότερες αγορές της ελληνικής οικονομίας, ζητώντας από τους υπουργούς του την άμεση απόσυρση των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Συστήματα εισροών – εκροών: εντυπώσεις και ουσία

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τα συστήματα εισροών – εκροών, για τα οποία γίνονται επίσημες παρουσιάσεις στον Τύπο και τους βουλευτές, ενώ προστίθενται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης νέες διατάξεις για την εγκατάστασή τους, η Ε.Ε.Π.Ν.Α. οφείλει να επισημάνει ότι:

– Οι ίδιοι υπουργοί που παρουσιάζουν το «τεχνικό επίτευγμα» με κάθε επισημότητα ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε επανειλημμένα ερωτήματα που έχει θέσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν προσφυγής της Ε.Ε.Π.Ν.Α. για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης για τις τεχνικές προδιαγραφές των εν λόγω συστημάτων, που είναι επιστημονικώς ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ.
– Αποτέλεσμα είναι να έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές, με ευθύνη των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, η συζήτηση της προσφυγής ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

– Τονίζουμε, λοιπόν, ότι οι παρουσιάσεις προς εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης και των βουλευτών στερούνται ουσίας, όσο παραμένει ανοικτό το ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ της αμφισβήτησης των τεχνικών προδιαγραφών των πανάκριβων συστημάτων ενώπιον του ΣτΕ (τα οποία, σημειωτέον, δεν έχουν πιστοποιηθεί ούτε εφαρμόζονται σε άλλη χώρα στον κόσμο).
Θεόδωρος Δελαγραμμάτικας,
πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Πετρελαιοειδών

Νομού Αττικής

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μισός Αιώνας Βάρβαρης Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο οι στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας.

τού Φοίβου Κλόκκαρη, αντιστράτηγου ε.α.* Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο το 1974 και την κατοχή του βορείου τμήματος της. Η επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας για την Κύπρο πηγάζει από τον εθνικό όρκο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης...

Η Ιουλία Καλλιμάνη ΑΡΧΙΣΕ την περιοδεία γράφει sold out στης εμφανίσεις η καλλιτέχνιδα σε Όλη την ΕΛΛΑΔΑ και το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Μετά της εμφανίσεις στο Tokyo Theater Athens,που έκανε sold out εμφανίσεις η καλλιτέχνιδα η Ιουλία Καλλιμάνη τώρα κανί γράφει sold out εμφανίσεις η καλλιτέχνιδα σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ και του εξωτερικού.. Ιουλία Καλλιμάνη, στο TOKIO sold out εμφανίσεις η καλλιτέχνιδα...

Ο αφανής κοινωνικός πόλεμος που οι άνθρωποι αγνοούν.

Η γλώσσα δεν είναι απλό όργανο επικοινωνίας. Οι άνθρωποι έχουν την ψευδαίσθηση ότι η γλώσσα αντανακλά παθητικά την πραγματικότητα, ότι τα γεγονότα είναι "ουδέτερα" και είναι δυνατή η καταγραφή τους όπως πραγματικά υπάρχουν "εκεί έξω". Η γλώσσα κατασκευάζει την πραγματικότητα,...

Κουίζ πέντε σχήματα μπήκαν μέσα με τα μπουνιά στην Θεσσαλονίκη.

Η επιχειρηματίες και καλλιτέχνες μπήκαν μέσα με τα μπουνιά δεν φέρουν τα αναμενόμενα Π. Χ ένα σχήμα ακόμα δεν ξεκινήσαν και την παρασκευή είχε χαμάλη προέλευση το οπίου έβαζε στους σερβιτόρους του να κάνουν τους πλέατες έκανε μόνο...