Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Με κοριούς τα Rolex (;)

tony abbottΕνδεχομένως, τα πανάκριβα ρολόγια Rolex, που χαρίζουν οι Κινέζοι μεγαλοεπιχειρηματίες στους πολιτικούς να είναι παγιδευμένα με κοριούς, σύμφωνα με πρώην υπουργό Άμυνας της Αυστραλίας.

Πρόκειται για τον πρώην ομοσπονδιακό υπουργό της κυβέρνησης του Kevin Rudd, Joel Fitzgibbon, που διατέλεσε υπουργός Άμυνας της χώρας, από το 2007 μέχρι το 2009, ο οποίος, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε, ότι είναι «σχεδόν βέβαιος» ότι το Rolex που δώρισε ο δισεκατομμυριούχος Κινέζος μεγαλοεπιχειρηματίας Li Rulpeng, στον πρώην πρωθυπουργό, Tony Abbott, ήταν παγιδευμένο με κοριό.

Παρόμοια άποψη έχουν και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, οι οποίες πιστεύουν ότι οι πρωθυπουργοί της Αυστραλίας έχουν γίνει «στόχος» των Κινέζων επιχειρηματιών.

Για τους πιο πάνω λόγους, οι μυστικές υπηρεσίες, που παρακολουθούν τα πάντα και έχουν ασχοληθεί εκτεταμένα με την υπόθεση αυτή, θεωρούν ότι τα «δώρα» που λαμβάνουν οι πολιτικοί μας πρέπει να ελέγχονται από ειδικούς.

Ο κ. Fitzgibbon, είπε, επίσης, ότι όταν ήταν υπουργός Άμυνας, έδωσε αμέσως για έλεγχο ένα «δώρο» που είχε λάβει στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας.

Το ίδιο πρέπει να κάνουν, πρόσθεσε, όλοι οι πολιτικοί και αξιωματούχοι που κατέχουν υψηλά και ευαίσθητα πόστα της χώρας, γιατί στις μέρες μας, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται.

Στο μεταξύ, οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης του Tony Abbott, Stuart Robert και Ian MacFarlane, που είχαν δεχθεί ως δώρα κινέζικα Rolex το 2013, δήλωσαν, ότι δεν έδωσαν για έλεγχο τα δικά τους Rolex, παρά το γεγονός ότι αυτό προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό της Βουλής, που ορίζει ότι τα «δώρα» θα πρέπει να δίνονται για έλεγχο εντός 28 ημερών.

Το ίδιο έκανε και ο Tony Abbott και απ’ ό,τι λέγεται και οι και οι τρεις δεν το έκαναν γιατί πίστευαν ότι τα Rolex ήταν… «μαϊμούδες».

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Την ίδια στιγμή, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όσο και η Αυστραλία, ανησυχούν για τα συστήματα πυραύλων που έχει εγκαταστήσει η Κίνα στα νησάκια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.

Εκτός από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, σοβαρές ανησυχίες για τις στρατιωτικές επεκτάσεις της Κίνας τα τελευταία χρόνια, έχουν και άλλες ασιατικές χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η στρατιωτικοποίηση της Νότιας Θάλασσας της Κίνας δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο τις χώρες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, αφού από τις νησίδες αυτές περνούν καθημερινά δεκάδες εμπορικά πλοία.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Julie Bishop, που βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην Κίνα, τονίζοντας ότι «όχι μόνο οι χώρες της Ασίας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος ανησυχεί».
neoskosmos

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...