Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΜετρό στην Καλαμαριά:...

Μετρό στην Καλαμαριά: «Θυσιάζει» δεκάδες δέντρα για τις ανάγκες ενός εργοταξίου;

maps metro kalamaria.2maps metro kalamariaΤην περασμένη Πέμπτη, 3 ημέρες πριν τις εκλογές, οι κάτοικοι της περιοχής που βρίσκεται μεταξύ της οδού Πόντου , Ροδοπόλεως και Μέτρων με έκπληξη παρατήρησαν συνεργεία , που ενεργούσαν κατ΄εντολή της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο του «Μετρό Καλαμαριάς», να σημαδεύουν με κόκκινο χρώμα τον κορμό δεκάδων δέντρων (κυπαρίσσια και άλλα), που βρίσκονται σε μία αδόμητη έκταση σχήματος ορθογώνιου παραλληλόγραμμου που περικλείεται ανάμεσα στις πιο πάνω οδούς.

Οι αναστατωμένοι περίοικοι ενημερώθηκαν ότι αυτή η διαδικασία γίνεται προκειμένου, αφού κοπούν τα δέντρα αυτά , η περιοχή να ετοιμαστεί για να «υποδεχτεί» το εργοτάξιο του Μετρό.

Απευθύνθηκαν στο Δήμο, ο οποίος ως Πόντιος Πιλάτος «ένιψε τας χείρας του», διότι το Μετρό είναι «υπεράνω όλων» και παρέμπεμψε τους περιοίκους στη διοίκηση του Μετρό, με την οποία δεν έγινε δυνατή η επικοινωνία.
Η έκταση αυτή διαθέτει δασική και άλλη βλάστηση , αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και παρέχει αισθητική απόλαυση, ενώ συμβάλει στη δημιουργία καλού μικροκλίματος.

grammi metro kalamriagrammi metro kalamria 2Οι περίοικοι μην μπορώντας να λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις ούτε από την δημοτική αρχή , ούτε από την εταιρεία συγκέντρωσαν δεκάδες υπογραφές και θα θέσουν το ζήτημα προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς, που συγκαλείται την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου διατυπώνοντας το ερωτηματικό αν η «θυσία» δεκάδων δέντρων , που παρέχουν οξυγόνο στην περιοχή και την αναβαθμίζουν αισθητικά, είναι αναπόφευκτη και σε ποιο βαθμό, και αν ο Δήμος είναι διατεθειμένος να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή με τη διοίκηση του Μετρό και να διατηρηθεί το «περιβαλλοντικό κεκτημένο» στην περιοχή.

grammi metro kalamria 3Κατά τη συζήτηση του θέματος η ΡΕΚΚ θα επαναφέρει για ψήφιση τη σύσταση Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου του έργου του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά, πρόταση την οποία στο παρελθόν ο Δήμαρχος απόρριψε δημόσια «μετά βδελυγμίας» προτρέποντας τους δημότες να θέτουν τα ζητήματα που αφορούν στο ΜΕΤΡΟ απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ότι οι κάτοικοι της Καλαμαριάς καθημερινά αιφνιδιάζονται από ενέργειες των συνεργείων του Μετρό , αισθάνονται δυσφορία ενώ αδυνατούν να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με την εταιρεία.

Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς(ΡΕΚΚ)
Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο,
τηλ./φαξ : 2313 314396
E-mail: dimotikikinisikal@gmail.com
www.rekk.gr

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...