Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-Ευρωπαϊκά"Μετά τον Κιοσέτο,...

“Μετά τον Κιοσέτο, θα κατεδαφισθούν και ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Φίλιππος ο Β΄ και η Μητέρα Τερέζα”

 Μετά το ξήλωμα του αγάλματος του Αντόν Κιοσέτο, στον κατάλογο των αγαλμάτων που θα κατεδαφισθούν είναι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φέρει την ονομασία «Έφιππος πολεμιστής» από το κέντρο της πλατείας Μακεδονίας (κέντρο Σκοπίων), η ‘Πόρτα Μακεδονίας’ (πύλη Θριάμβου) το άγαλμα της ‘Μητέρας Τερέζας’, η κατασκευή της οποίας έχει ήδη σταματήσει

καθώς και το άγαλμα του Φιλίππου του Β΄ , όπως σημειώνει το Plus Info επικαλούμενο δηλώσεις του καθηγητή Μίροσλαβ Γκάρτσεφ, στην τηλεόραση ‘Αλφα’ των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος  διαχειρίζεται το έργο «Σκόπια 2014’ θα επιθεωρηθεί η συνολική επέμβαση της προηγούμενης κυβέρνησης στο κέντρο των Σκοπίων και ενδεχομένως να αλλάξουν και οι προσόψεις των κτηρίων στο Κέντρο, οι οποίες είχαν επενδυθεί  με γύψινα ομοιώματα στηλών δωρικού ρυθμού.

Η επιτροπή εξετάζει επίσης τις διαδικασίες για την τοποθέτηση 30 γλυπτών που είχαν προγραμματισθεί πριν ανέλθει στην εξουσία το Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε στο ξήλωμα του αγάλματος του λεγόμενου ως ‘επαναστάτη’ Αντόν Λαζόφ Γιάνεφ, γνωστού ως Αντόν Κιοσέτο, ο οποίος πριν ενταχθεί στις αρχές του 20ου αιώνα στο βουλγαρικό VMRO, είχε διαπράξει αρκετούς φόνους με ληστείες, Σέρβων, Ελλήνων και Ρουμάνων και αρκετές απαγωγές παιδιών για λύτρα, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στο βιογραφικό του.

Τον Αντόν Κιοσέτο, διεκδικούν ως ‘επαναστάτη’ τους και οι Σκοπιανοί και οι Βούλγαροι.

Ο  νέος πρόεδρος του VMRO, Χριστιάν Μίτσκοσκι σε δηλώσεις του για την κατεδάφιση του μνημείου του ‘επαναστάτη’ αυτού θα δηλώσει:

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ημέρα που να μην υπάρξει σκάνδαλο με τη νέα κυβέρνηση. Οι πολίτες αισθάνονται ανήσυχοι και γνωρίζω ότι αυτή η ανασφάλεια αποθαρρύνει και χτυπά στην αξιοπιστία τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελευταία πράξη είναι η κατεδάφιση του μνημείου του «Μακεδόνα» επαναστάτη Αντόν Κιοσέτο.

«Μπορείτε να φαντασθείτε τι  είδους πολιτική μίσους  έχουν που παρεμβαίνουν στην κατεδάφιση των μνημείων επαναστατών μόνο και μόνο επειδή δεν ανεγέρθησαν  από τη σημερινή κυβέρνηση».

Μάλιστα ο ίδιος σύγκρινε την καταστροφική αυτή ιδεολογία της κυβέρνησης με αυτήν που έχει το ISIS στη Συρία και οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ο Αντόν Κιοσέτο σύμφωνα με τη βουλγαρική εγκυκλοπαίδεια ήταν Βούλγαρος επαναστάτης αλλά και τρομοκράτης [ γράφει χαρακτηριστικά : е български революционер, терорист- Βούλγαρος επαναστάτης , τρομοκράτης].  Η σλαβική των Σκοπίων εγκυκλοπαίδεια τον χαρακτηρίζει «Μακεδόνα επαναστάτη»- македонски револуционер).

Πιθανόν η απομάκρυνσή του αγάλματός του καθώς και άλλων εμπεριέχεται στη συμφωνία καλής γειτονίας μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας, μιας και  ‘ήρωας’ ήταν κάτοικος της Βουλγαρίας μέχρι το 1955 που πέθανε.

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...

Μισός Αιώνας Βάρβαρης Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο οι στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας.

τού Φοίβου Κλόκκαρη, αντιστράτηγου ε.α.* Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο το 1974 και την κατοχή του βορείου τμήματος της. Η επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας για την Κύπρο πηγάζει από τον εθνικό όρκο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης...