Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα της πόληςΜετά τον ΕΦΕΤ...

Μετά τον ΕΦΕΤ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης βεβαίωσε δεκάδες παραβάσεις σε Σούπερ Μάρκετ

Μετά τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου (ΕΦΕΤ) ο οποίος έχει εντοπίσει  και έχει βεβαιώσει δεκάδες παρανομίες ύψους πολλών χιλιάδων Ευρώ και ο δήμος Θεσσαλονίκης έκοψε κλήση στον επιχειρηματία γνωστής αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ , καθώς στον εξωτερικό χώρο καταστήματος στο κέντρο της πόλης άπλωσε την πραμάτεια του καταλαμβάνοντας το πεζοδρόμιο.

Στο μεταξύ η απουσία αδειών ίδρυσης λειτουργίας καταστημάτων, τα ακατάλληλα προς πώληση προϊόντα, οι αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τους όρους αδειοδότησης και υγιεινής για τους χώρους τροφίμων, το ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής του προσωπικού, των χώρων και του εξοπλισμού και πολλά άλλα έχουν απασχολήσει και απασχολούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί καθώς και ο κατάλογος είναι ιδιαίτερα  μεγάλος.

Για παράδειγμα…,

επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 5.000 Ευρώ στον επιχειρηματία “Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ” υπεραγορά τροφίμων  επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου  39 στην περιοχή του Λαγκαδά, διότι κατά τον έλεγχο ο οποίος διενεργήθηκε έπειτα από καταγγελία, βρέθηκε ότι δεν διέθετε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας,πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στην επιχείρηση  “Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ”, Αιγαίου 102 – Καλαμαριά καθώς κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, έπειτα από πληροφορία καταναλωτή διαπιστώθηκε η διάθεση μη ασφαλών  τροφίμων – ακατάλληλων  για ανθρώπινη κατανάλωση, λόγω της ύπαρξης ξένων προσμείξεων (ξένων σπόρων) σε συσκευασία αποφλοιωμένου  σιταριού της εταιρείας ΖΑΚΟΜΑ ΑΕ ,

καθώς επίσης πρόστιμο 15.000 Ευρώ στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην Αγίας Σοφίας 46, διότι διαπιστώθηκε ότι ο υπεύθυνος της επιχείρησης δεν μερίμνησε ως όφειλε, για στην έκδοση άδειας λειτουργίας παρασκευαστηρίου που λειτουργούσε στο κρεοπωλείο του καταστήματος  για την ορθή αναγραφή της προέλευσης του βοδινού και χοιρινού κρέατος που εκτίθετο προς πώληση, όπου στις πινακίδες πώλησης επισημαίνονταν ως εγχώρια, ενώ ήταν εισαγωγής, για την πώληση συσκευασμένου χυμού από πορτοκάλια  προερχομένων από νομίμως λειτουργούσα επιχείρηση, καθώς η Παρασκευή και η συσκευασία του χυμού γινόταν στο κρεοπωλείο, υπό ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής και, τέλος για την συντήρηση των τυροκομικών προϊόντων στην ενδεικνυόμενη θερμοκρασία.

Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης  και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θ. Παππάς ,αποκαλύπτει ότι μόλις προχθές αγανάκτησε με την εικόνα που παρουσίαζε εξωτερικά το κατάστημα “Μασούτης” το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη και αναγκάστηκε να καλέσει την Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου να κόψει πρόστιμο!!

“Βαρέθηκα στην περιοχή και δεν μπορούσα να περάσω από το πεζοδρόμιο, το οποίο έχει καταληφθεί από καφάσια, χαρτόκουτες και πολλά άλλα. Για τον λόγο αυτό κάλεσα την Δημοτική Αστυνομία. “Το πεζοδρόμιο είναι για τους πεζούς και όχι για την πραμάτεια των σούπερ μάρκετ” είπε ο κ. Παππάς.

Πρόσφατα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οι Αντιδήμαρχοι συναντήθηκαν  με εκπροσώπους της Ένωσης Εστιατόρων, καταστημάτων των υγειονομικού ενδιαφέροντος  του ιστορικού κέντρου της πόλης (Λαδάδικα, Βαλαωρίτου, Ικτίνου, Προξένου Κορομηλά, Καλαποθάκη κλπ), καθώς επίσης και με διευθυντικά στελέχη αλυσίδων σούπερ μάρκετ, προκειμένου να συζητηθούν θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης .

Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να συμμορφωθούν, η διοίκηση του Δήμου θα προβεί σε μείωση των υψηλών δημοτικών τελών που πληρώνουν, σχολίασε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας. Τους εξηγήσαμε ότι τα πεζοδρόμια πρέπει να είναι καθαρά, συμπλήρωσε.

Σαν να μην έφτανε αυτό φαντάζει το περιστατικό εργατικού ατυχήματος με θύμα νεαρό καρδιοπαθή, ο οποίος έχασε την ζωή το από ανακοπή καρδιάς, την ώρα που εργαζόταν σε αποθήκη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μασούτης, στην οδό Καλλίδου στην Καλαμαριά.

Ο άτυχος εργαζόμενος αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιακά προβλήματα, ενώ είχε υποβληθεί και σε καρδιοχειρουργική επέμβαση σε νεότατη ηλικία. Ωστόσο ο Σπύρος Μαρτσίδης που είχε βεβαιωμένο ποσοστό αναπηρίας 67%, αντί να ασχολείται με ελαφριές εργασίες, είχε μετατραπεί σε κανονικό αχθοφόρο, κουβαλούσε και ξεφόρτωνε κούπες, επιβαρύνοντας κατά πολύ το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Κάτι τέτοιο είχε ως αποτέλεσμα  ο άτυχος νέος να χάσει την ζωή του από ανακοπή καρδιάς το Μάιο του 2007, αφού πάλεψε για τρεις μέρες στην εντατική.

Η δίκη του ποινικού μέρους της υπόθεσης  που ήταν καθορισμένη για τις 2 Μαΐου είχε αναβληθεί καθώς, δεν πραγματοποιούνταν δίκες λόγω των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου2012. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο2013.

Η αδελφή του θύματος εμφανίστηκε απογοητευμένη, δηλώνοντας ότι “όπου πήγα και έψαχνα στοιχεία βρήκα κλειστές πόρτες”. “Τίποτα από όσα θα έπρεπε να γίνουν δεν έχει γίνει. Ο Μασούτης φαίνεται πως έχει πολλές άκρες και καταφέρνει να ξεφεύγει” είπε χαρακτηριστικά.

Πολλά καταστήματα της εν λόγω εταιρείας στον νομό Θεσσαλονίκης δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να λειτουργούν με άδεια  ως σούπερ μάρκετ. Παρ΄ όλο όμως που βάση της κείμενης νομοθεσίας που ακολουθούν οι δημοτικές υπηρεσίες προκειμένου να εκδώσουν άδειες.

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

Το Πάσχα Πασκαλιά Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο και την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου στην περιοχή στην θέση του κτήμα “Κοντογιάννη Πλατανιάς & Βογατσικού…

Το Πάσχα Πασκαλιά και η Λαμπρή-Στο Άγιο Νικόλαο εκ των κατοίκων της περιοχής συρρέουν στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο για να Ανάψουν την λαμπάδα στο Άγιο Νικόλαο και να κάνουν το τάμα στην πανάγια και στον Ιησού Χριστού να λέμε...