Οι τρεις ομάδες της πόλης που προσκλήθηκαν για τρία διαφορετικά θέματα, την ίδια ώρα και ημέρα στο κρατικό κανάλι της Θεσ/νίκης, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, όπου όλοι μαζί στρογγυλοκάθισαν. Όμως η μία ομάδα δεν πήρε καθόλου τον λόγο από την παρουσιάστρια, ώστε να εκφράσει την γνώμη της για το φλέγον ζήτημα που προσκλήθηκε. Έτσι είχαν όλο το χρόνο μπροστά της να παρατηρούν τα πάντα μέσα στο τηλεοπτικό στούντιο.
Ανακάλυψαν πως ο φορητός υπολογιστής μπροστά στην παρουσιάστρια ήταν ναι μεν ανοιχτός, αλλά εκτός λειτουργίας. Η δημοσιογράφος δήθεν ενημερωνόταν από την οθόνη του Lap top, ενώ στο χέρι προφανώς κρατούσε δελτίο τύπου και απ΄ αυτό διάβαζε τα θέματα που είχε ετοιμάσει η παραγωγή του καναλιού.
Συγχρόνως διάβαζε ανοιχτά δήθεν μηνύματα που έστελναν τηλεθεατές από διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπως π.χ: “….Να ευχαριστήσουμε από την Αλεξανδρούπολη τον φίλο τηλεθεατή Χ που συμφωνεί μ΄ αυτά που μας λένε οι καλεσμένοι μας κ.λ.π….”
Η καλεσμένη αμίλητη ομάδα, φεύγοντας από το κανάλι ξεπατώθηκε στο γέλιο με την παραπλανητική εικόνα του δήθεν ανοιχτού Lap top. Ακόμα και σήμερα γελά και δεν σταματά.
Βέβαια το φαινόμενο αυτό βρίσκει στέγη σχεδόν σ΄ όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και στα Ραδιόφωνα όλης της χώρας. Παραπλανούν το κοινό αίσθημα του τηλεθεατή – ακροατή σε μόνιμη βάση, τείνει να γίνει καθεστώς.
Το τραγικό είναι όταν ζητούν από το κοινό να στείλει SMS μηνύματα τα οποία αντί να φθηνύνουν έγιναν πανάκριβα σε ορισμένα κανάλια της TV,δήθεν για να τα διαβάζουν στον αέρα, ή να κληρωθούν σε κάποιο “μη ελεγχόμενο ” διαγωνισμό δωρεάν. Μια καραμπινάτη αρπαχτή των media με τον πλέον σύγχρονο τρόπο.
Πώς να πάνε έτσι μπροστά οι τηλεθεάσεις, και οι Ραδιοφωνικές εκπομπές με τέτοιες μεθόδους;;
Ή μήπως νομίζουν ότι ο κόσμος δεν το πήρε χαμπάρι;;
Αυταπατούνται!!!
Και τους πήραν χαμπάρι, και γελούσαν πικραμένοι !!!!!!!