Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΜεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται...

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει από σήμερα το θέμα της πλήρους ασυλίας των τραπεζικών στελεχών δεδομένου ότι τελικά ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης, που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Δημήτρης Παπαγεωργίου.


Ο Άρειος Πάγος και το κύρος της δικαιοσύνης! Ασκήθηκε αναίρεση στην παύση δίωξης τραπεζικών στελεχών που έδωσαν δάνεια σε επιχειρηματίες… χωρίς επιστροφή! Σε αναμένα κάρβουνα ο εφοπλιστής Βενιάμης!

Του Άρη Σπίνυο Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει από σήμερα το θέμα της πλήρους ασυλίας των τραπεζικών στελεχών δεδομένου ότι τελικά ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης, που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο αντιεισαγγελέας μετά και την έκδοση των τριών βουλευμάτων που έκριναν το Νόμο αμνηστίας όλων των ποινικών υποθέσεων και των διώξεων που είχαν ασκηθεί για το αδίκημα της απιστίας και όχι μόνο έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας της νομοθετικής διάταξης. Η ενέργειά του αυτή βασιζεται στην παραβίαση της ισότητας (αρ. 4 Συντάγματος) που επιβάλλει την ομοιόμορφη μεταχείριση των προσώπων που βρίσκονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Αφορμή για την αναίρεση του κ. Παπαγεωργίου ήταν ένα βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίο απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, και τα κατηγορούμενα για απιστία στελέχη της Μαρφίν του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο κ. Παπαγεωργίου ζητά την αναίρεση του βουλεύματος και κατά συνέπεια την αλλαγή της διάταξης, την οποία ψήφισε η κυβέρνηση παρέχοντας ειδικά στους τραπεζίτες πλήρη ασυλία και κατάργηση του αυτεπάγγελτου της δίωξης.

Η συνέχεια αναμένεται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι τα ποσά των επισφαλών θαλασσοδανείων, που δόθηκαν αέρα και φορτώθηκαν στις πλάτες των πολιτών ξεπερνούν τα δεκάδες δισ. ευρω.edolio5

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...