Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαλλιτεχνικά«Μεγάλες φωνές του...

«Μεγάλες φωνές του λαϊκού τραγουδιού».

bmosxoliou.jpgΣυναυλία στην Τεχνόπολη, Γκάζι (Πειραιώς 100) με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Κύκλος: «Μεγάλες φωνές του λαϊκού τραγουδιού» Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008, ώρα 20:30 Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού Τραγουδά η Λένα Αλκαίου σε  Μουσική Διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς

Στο πλαίσιο των φθινοπωρινών συναυλιών που δίνουν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων για το αθηναϊκό κοινό με ελεύθερη είσοδο, εγκαινιάζεται ένας κύκλος εκδηλώσεων

Παρουσιάζει ο Θάνος Καληώρας, σε κείμενα Γιώργου Λαζαρίδη.

 Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς

 Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 9243760, 210 9243855

 Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής ιδρύθηκε το 1998

και είναι ένα από τα τέσσερα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων.

Ιδρύθηκε με σκοπό τη διάδοση και διάσωση της «καλής» Ελληνικής Μουσικής. Έχει εμφανιστεί σε εξαιρετικά επιτυχημένες και σημαντικές συναυλίες συνοδεύοντας μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως Λάκης Χαλκιάς, Βασίλης Λέκκας, Μπάμπης Τσέρτος, Χρόνης Αϊδονίδης κ.α

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων έχει παρουσιάσει σε ειδικά αφιερώματα το έργο μεγάλων Ελλήνων συνθετών, μεταξύ των οποίων του Γιάννη Σπανού, Απόστολου Καλδάρα, Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη καθώς επίσης και αφιερώματα στο ρεμπέτικο, λαϊκό, δημοτικό και έντεχνο τραγούδι. Αξιοσημείωτα είναι τα αφιερώματα στον Οδυσσέα Ελύτη και στον Αλέκο Αλεξανδράκη την ¶νοιξη 2006.

 Συγκεκριμένα κατά το έτος 2005 συμμετείχε στο αποκριάτικο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων δίνοντας συναυλία με το Λάκη Χαλκιά, με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στις μουσικές εκδηλώσεις που πλαισίωσαν το Φεστιβάλ Βιβλίου και πραγματοποιήθηκαν στον υπαίθριο χώρο «Αλίκη».

Παράλληλα, συνεργάστηκε με την «Αθηναϊκή Φιλαρμονία», και την «Big Band» του Δήμου Αθηναίων προσφέροντας μελωδικά «ταξίδια» κλασσικής και παραδοσιακής μουσικής. Ακόμα παρουσίασε πλήθος χριστουγεννιάτικων συναυλιών στην πλατεία Κοτζιά καθώς και στην πλατεία Συντάγματος.

Μέχρι το Σεπτεμβρίο του 2006 συμμετείχε σε περισσότερες από είκοσι συναυλίες με σημαντικότερες: στον Πολυχώρο Αθηναΐς, Πολυχώρο Ν. Κόσμου, στο Θησείο, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο Γηροκομείο Αθηνών, Αττικό ¶λσος, Ανοιχτό Θέατρο Λόφου Κολωνού κ.α. Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα το εργαστήρι διευθύνει ο κ. Χρήστος Χαλκιάς.

Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηναίων

Το 1996, στους κόλπους του Πολιτισµικού Οργανισµού του Δήµου Αθηναίων, δηµιουργήθηκε ένας νέος φορέας που στόχο είχε την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονοµιάς της χώρας, µε τη διοργάνωση υψηλής ποιότητας µουσικών εκδηλώσεων που να αγκαλιάζουν το καλό ρεπερτόριο σε κάθε µουσικό είδος.

Από τότε μέχρι σήµερα, τα Μουσικά Σύνολα του Δήµου Αθηναίων έχουν επιδείξει σηµαντικότατο έργο με συναυλίες όχι µόνο στους καθιερωµένους χώρους αλλά και σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε σχολεία, σε εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικά ιδρύµατα, προσεγγίζουν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους της Αθήνας αλλά και νέους κυρίως ανθρώπους.

Η Συµφωνική Ορχήστρα, η Μικτή Χορωδία, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και η Big Band είναι τα τέσσερα υποσύνολα των Μουσικών Συνόλων, κάθε ένα µε τη δική του ιστορία και το δικό του µουσικό προσανατολισµό. Καλύπτουν ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαµβάνει συµφωνική και κλασική µουσική, ελληνική µουσική, χορωδιακή και φωνητική µουσική, έντεχνο ελληνικό τραγούδι και τζαζ µουσική.

Τα Μουσικά Σύνολα εµφανίζονται σε αυτόνοµες συναυλίες και εκδηλώσεις, σε συνεργασία µε δηµοτικούς, πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και δηµόσιους φορείς σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και περιοδείες εκτός Αθηνών.

Από τον Ιανουάριο του 2007, Πρόεδρος των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, έχει αναλάβει ο Γιώργος Κατσαρός, µε στόχο, όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, «τα Μουσικά Σύνολα να δίνουν πάντα και µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ρυθµό στην πόλη µας».

πληροφ; .output.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...