Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΜαραθώνια πορεία ειρήνης...

Μαραθώνια πορεία ειρήνης την Κυριακή στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη

Την Κυριακή  (30 Μάιου2010) θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας ο μαραθώνιας διαδρομής, την οποία διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη για να τιμήσει τον μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη .

Φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από την πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης (21 Απριλίου 1963), που έγινε από τον Γρηγόρη Λαμπράκη με συνοδοιπόρους τους Ανδρέα Μαμμωνά, Παντελή Γούτη και Μπάμπη Παπαδόπουλο, παρά την τρομοκρατία και την κυβερνητική απαγόρευση.

Η εκκίνηση της Πορείας Ειρήνης θα γίνει από τον Τύμβο του Μαραθώνα, στις 8 το πρωί και ο τερματισμός στο Σύνταγμα στις 7.30 μ.μ.

Θα ακολουθήσει μεγάλη συγκέντρωση και συναυλία.

Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και βουλευτής του ΚΚΕ.

 Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα επιμεληθεί το συγκρότημα του Στέφανου Ψαραδάκου με τους τραγουδιστές Εύα Κυριαζοπούλου, Βασίλη Λέκκα, Στέλιο Μηλόβα και Κώστα Σταυρόπουλο.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά η Τροχαία που  θα ισχύσουν από τις 08:00 έως τις 19:00 ,όπως επίσης, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση των οχημάτων κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής και κατά τις ώρες που θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων.

Πούλμαν από τις Επιτροπές Ειρήνης

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στο Μαραθώνα, δρομολογούνται τα εξής πούλμαν:

Η ΕΕΔΥΕ, στις 6.45 π.μ., από την πλατεία Κάνιγγος (πληροφορίες στα τηλέφωνα 210.3844.853 και 210.3827.303).

 Η Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου, στις 6.45 π.μ. από το δημαρχείο Πετρούπολης, στις 7 π.μ.

ΟΤΕ Ιλίου και στις 7.10 π.μ. από Αγ. Αναργύρους («Goody’s»).

 Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου, στις 7 π.μ., από πλατεία Χαλανδρίου (πάρκινγκ).

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πατησίων, Ριζούπολης και Γαλατσίου, στις 6.30 π.μ.

 από πλατεία Αμερικής, στις 6.40 π.μ.

από πλατεία Κολιάτσου, στις 6.50 π.μ.

 από Αγία Βαρβάρα και στις 7 π.μ.

από Βεΐκου και Γαλατσίου.

 Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Δημητρίου, στις 6.50 π.μ.

 από το Νέο Τέρμα και στις 6.45 π.μ.,

από την Γυμναστική Ακαδημία Δάφνης.

Επίσης, πούλμαν δρομολογούν:

 Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σμύρνης, στις 3.30 μ.μ.,

από τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ομήρου, προς την Αγ. Παρασκευή.

 Η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας, στις 4 μ.μ. από το Δημοτικό πάρκιγκ, για Αγία Παρασκευή

Σε Θεσσαλονίκη, Ακτιο και Ξάνθη

Να συμμετέχουν μαζικά στην Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 30 Μάη, στις 10.30 π.μ. μπροστά στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, το φιλειρηνικό λαό της Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

Η πορεία θα καταλήξει στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Επίσης, το Σάββατο 29 Μάη, οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής της Βορειοδυτικής Ελλάδας, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ καλούν σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στη ΝΑΤΟική βάση στο Ακτιο.

Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Βόνιτσας.

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο υπίατρου Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι της Ξάνθης, διοργανώνουν την Κυριακή 30 Μάη στις 11 το πρωί η Επιτροπή Ερήνης Ξάνθης, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ.

 Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας που οργανώνουν ενάντια στην αναχώρηση για το Κόσσοβο του 645 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού που εδρεύει στο Πετροχώρι της Ξάνθης.

Η αναχώρηση για το Κόσοβο προγραμματίζεται να γίνει το Νοέμβρη.

Αλλες δραστηριότητες Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μ. Αντύπα και Σ. Βενιζέλου)

με θέμα «Οικονομική κρίση και εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα».

Θα μιλήσουν τα μέλη της ΚΕΘΑ, Μιχάλης Σοφικίτης, ταξίαρχος ε.α. και Νίκος Τζοβλάς, αξιωματικός ΠΝ ε.α./rizospastis

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...