Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΜανώλης Σφακιανάκης: Αντέγραψαν...

Μανώλης Σφακιανάκης: Αντέγραψαν το cd σε usb για να το αλλοιώσουν

Ο (Αστυνόμος Α’) Μανώλης Σφακιανάκης επιβεβαίωσε το άρθρο του George Aravidis/ Ερευνητής Ασφάλειας Πληροφοριών με τίτλο «Ανατομία ενός USB stick – Λίστα Lagarde»

secnews: Αδυναμία να εντοπίσει το αν και το πότε έγινε αλλοίωση στη λίστα Λαγκάρντ δηλώνει ο Επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, αν δεν έχει στην κατοχή του το… πρωτότυπο, πλην… χαμένο – cd που ήρθε στα χέρια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης ο οποίος κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή φέρεται να δήλωσε ενώπιον των μελών πως σε ένα usb o οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τροποποιήσει ημερομηνίες και άλλα στοιχεία απλά και μόνο τρέχοντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και πως κανένα εγκληματικό εργαστήριο ανά τον κόσμο έτσι δεν θα ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις.

Αντίθετα, όπως φέρεται να είπε, το μόνο στο οποίο δεν μπορούν να σβηστούν ίχνη είναι το cd.

Εδώ μάλιστα άφησε κατά κάποιο τρόπο αιχμές για τους κυρίους Διωτη και Παπακωνσταντίνου, αφού φέρεται να είπε ότι η αλλοίωση του usb δείχνει αυτονόητη οργανωμένη διάθεση για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

“Σε ένα usb από το οποίο λείπουν στοιχεία δεν είναι εύκολο”, φέρεται να δήλωσε, “το πότε ανοίχτηκε και σε ποιο γραφείο”, τονίζοντας πως συμπέρασμα μπορεί να βγει μόνο αν υπάρχει το πρωτότυπο cd, το «αλλοιωμένο» usb και τους υπολογιστές των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Διώτη.

Με βάση τα όσα κατέθεσε ο κ. Σφακιανάκης, πολλοί βουλευτές σχολίαζαν πως εύκολα πλέον μπορούν να διακρίνουν γιατί η αρχική λίστα Λαγκάρντ που έφτασε στην Ελλάδα σε cd… μετεγγράφτηκε σε usb.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...