Η νυχτερινή διασκέδαση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πάει από το καλό προς το καλύτερο.
Οι έλεγχοι του κρατικού μηχανισμού όμως δεν πάνε καθόλου καλά, έχουν ξεφύγει από κάθε όριο.
Στον καθιερωμένο τακτικό έλεγχο των νυχτερινών κέντρων της Θεσσαλονίκης πέρα από το ΣΔΟΕ, και το ΙΚΑ, προστέθηκε και το κλιμάκιο της εφορίας της περιοχής, π.χ: του αεροδρομίου.
Τα ως άνω τρία κλιμάκια, πέρασαν και έκαναν έλεγχο σε όλα τα νυχτερινό κέντρα, όμως για το κλιμάκιο του ΙΚΑ, θα πρέπει να επέμβει άμεσα ο Πρωθυπουργός πριν γίνουμε διεθνώς ρόμπα, μια και τα νυχτερινά κέντρα της πόλης, τα επισκέπτονται τακτικά πάρα πολλοί ξένοι.
Το ΙΚΑ έχει ξεφύγει από τα όρια της αρμοδιότητος του, φέροντας αναστάτωση στην νυχτερινή διασκέδαση.
Σε ένα νυχτερινό κέντρο στην περιοχή αεροδρομίου Μακεδονία, όπου βρισκόμουν και συζητούσα με διάφορους, ακριβώς δίπλα μου ένας υπάλληλος του κλιμακίου του ΙΚΑ πλησίασε έναν θαμώνα ο οποίος ανέμελα έπινε το ποτό του, απολαμβάνοντας παράλληλα το πρόγραμμα και τους καλλιτέχνης, ζητώντας του όλα τα στοιχεία, προφανώς θα τον πέρασε για εργαζόμενο, με το κοντό μυαλό που είχε.
Ο θαμώνας όπως ήταν φυσικό ενοχλήθηκε από την απαράδεκτη κίνηση του ελεγκτή του ΙΚΑ και τον έστειλε εξοργισμένος από εκεί που ήλθε. Παρ΄ ολίγο δε να πιαστούν και στα χέρια.
Μετά από την πρωτοφανή και απαράδεκτη αυτή κίνηση από τους πάσης φύσεως ελεγκτές, στο όνομα της φοροδιαφυγής, που μασάτε πλέον σαν καραμέλα, έφτασαν ακόμα και να ενοχλούν τον κόσμο που διασκεδάζει, βλέπω τους πελάτες σε κάποια φάση να τους δέρνουν όλους μαζί, ΣΔΟΕ – Εφορία – ΙΚΑ- ΜΙΚΑ – ΣΥΚΑ, και όποιος άλλος έλεγχος προβλέπεται.
Πρώτη φορά βλέπω δημοσίους υπαλλήλους να κυνηγούν πελάτες που πάνε να διασκεδάσουν,να τους ζητούν να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντας. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα.
Ο Έλληνας όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοιες Γκεμπελικές μεθόδους, όταν πρόκειται για την διασκέδαση του, και όχι μόνο. Γι΄ αυτό και προβλέπω ότι είναι θέμα χρόνου, το ποιος θα φάει την πρώτη γερή κλωτσιά, που θα την θυμάται σ΄ όλη του την ζωή.
Με τέτοια απαράδεκτα γεγονότα ξεκίνησε και η περατζάδα μου από τα νυχτερινά κέντρα στην περιοχή αεροδρομίου, ημέρα Τετάρτη, που ως συνήθως λίγος κόσμος τα επισκέπτεται.
Εντούτοις για το κέντρο “Μαμούνια Live” ήταν μια καλή βραδιά από κίνηση. Οι τρεις καλλιτέχνες Χρήστος Κωσταράς, Εύα Μιλλή, Διονύσης Μακρής με το πολύ καλό πρόγραμμα κάνουν την διαφορά στην περιοχή.
Στα καμαρίνια των καλλιτεχνών, ιδίως στον Διονύση Μακρή, γινόταν το αδιαχώρητο από κοριτσόπουλα που περίμεναν, να πάρουν ένα αυτόγραφο από τον καλλιτέχνη.
Ενώ η Εύα Μιλλή φανερά αδυνατισμένη, και την οποία επισκέφθηκα στο καμαρίνι μετά το πρόγραμμα της, μόλις με είδε αναφώνησε με λαχτάρα , “ε..,΄ ρε, Βάνη, ήλθα επιτέλους στην πατρίδα μου, θα φάω ζεστό σπιτικό φαγητό που τόσο το λαχτάρισα ύστερα από τόσο καιρό που λείπω από την Θεσσαλονίκη”.
Την Πέμπτη στα “Μαμούνια Live” ήταν λίγο καλύτερη η κίνηση, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο γέμισε ασφυχτικά.
Στην ίδια σειρά την πρώτη του εμφάνιση έκανε και ο Στέλιος Ρόκκος την Παρασκευή μαζί με του Βαλκάνιους μουσικούς. Παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό μουσικό πρόγραμμα, με ελληνικά,έθνικ και Rock τραγούδια στο Club New York ( πρώην καλοκαιρινό “Decadence”) το οποίο ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου, κα μεταμορφώθηκε σε ένα Beach Bar.
Όλος ο χώρος είναι στρωμένος με αμμουδιά, και γύρω από τα πολλά μικρά μπαράκια έχουν στηθεί ομπρέλες, έτσι ώστε ο επισκέπτης να νοιώθει σαν να βρίσκεται στην παραλία.
Πολύ ωραία ιδέα, ωραία ατμόσφαιρα, ωραίο πρόγραμμα, με πολύ λάθος όμως διαφήμιση – ενημέρωση του κοινού, καθώς τα λάβαρα στους δρόμους η διεύθυνση του New York Club είναι με με πολύ μικρά γράμματα, που μόλις φαινόντουσαν, με αποτέλεσμα πάρα πολύς κόσμος να ψάχνει το μαγαζί στο κέντρο της πόλης, όπου υπήρχε επίσης club Decadence που βέβαια είναι κλειστό.
Κάποιοι μου έπαιρναν τηλέφωνο για να διευκρινίσω που ακριβώς είναι το Club, και κάποιοι άλλοι εν τέλει κατέληξαν σε άλλα νυχτερινά κέντρα προκειμένου να ψάχνονται όλο το βραδύ, αντί να διασκεδάζουν. Παρ΄ όλο το μπέρδεμα την Παρασκευή της πρεμιέρας και το Σάββατο ο χώρος γέμισε ασφυχτικά.
Λίγο πιο πέρα στην ίδια περιοχή και στο νυχτερινό κέντρο “Όραμα Live” με την Νατάσσα Θεοδωρίδου και τον Κωνσταντίνο Γαλανό τις δύο ημέρες Παρασκευή και Σάββατο ήταν και πάλι γεμάτο.
Μέσα στην πόλη αντίκρισα την ίδια εικόνα, το ίδιο καλό κλίμα. Τα καφενέ από το πρωί γεμάτα, όπως και τα νυχτερινά κέντρα ήταν φισκαρισμένα.
Στο “Club του Μύλου” ο Νίκος Ζωιδάκης έδωσε μια εμφάνιση το Σάββατο,μάλιστα από τις 12 τα μεσάνυχτα που ο κόσμος προσέρχονταν μέχρι και της 1 η ώρα το μαγαζί φιξάρισε,όπου και εδώ πολλές ήταν οι γυναικοπαρέες που ξέδιναν και χόρευαν στους ρυθμούς της Κρητικής λύρας, αλλά και στους ρυθμούς των λαϊκών και δημοτικών τραγουδιών.
Το πρόγραμμα ήταν πολύ πλούσιο από τον Νίκο Ζωιδάκη και την ορχήστρα του για όλα τα γούστα.
Ο Νίκος Ζωιδάκης έδωσε για άλλη μια φορά ρέστα με την λύρα του, και το απίστευτο κέφι που εκπέμπει, με αποτέλεσμα να μην τον χορταίνουν οι Θεσσαλονικείς που τον τίμησαν, παρ΄ όλο που ο Κρητικός καλλιτέχνης αυτήν την εμφάνιση στην πόλη, την είχε προγραμματίσει από την χειμώνα, ωστόσο οι επιχειρηματίες του Club δεν τον διαφήμισαν στο κοινό, πλην από πολύ ελάχιστα Μ.Μ.Ε, κυρίως φίλοι του καλλιτέχνη που τον στηρίζουν.
Ουσιαστικά και κυριολεκτικά ο Νίκος Ζωιδάκης μόνος του έφερε όλο αυτόν τον κόσμο που ήλθε για να το απολαύσει.
Με τον Νίκο Ζωιδάκη τα είπαμε για λίγο, πριν το πρόγραμμα του και μετά , καθώς το πρωί αναχωρούσε για την Κρήτη, όπου είχε έξτρα εμφάνιση . Τις έξτρα εμφανίσεις θα συνεχίσει ο καλλιτέχνης μέχρι και τον Σεπτέμβριο, όπως έχει προγραμματίσει.
Λίγο πιο πάνω στην μουσική σκηνή “Stage” η παράσταση “Διαόλου κάλτσα” πάει περίφημα. Όμως, οφείλω να επισημάνω τα παράπονα του κόσμου ο οποίος ενώ γνώριζε ότι η τιμή της φιάλης έχει 160 Ευρώ, στο τέλος την χρέωναν 180 Ευρώ, καθώς μαζί με την φιάλη σερβίρεται και μια πιατέλα ορεκτικά με τυριά που δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή των 160 Ευρώ, κάτι που δεν διευκρινίζεται στον κόσμο. Σημειώθηκαν όμως και άλλα απαράδεκτα κρούσματα.
Δέχθηκα καταγγελία από θαμώνα ότι κάποιοι υπάλληλοι του μαγαζιού πέρα από τα 180 Ευρώ του λογαριασμού (φιάλη 160 Ευρώ + τυριά= 180 Ευρώ), ζητούσαν και επιπλέον άλλα 10 Ευρώ ανά άτομο για τα τυριά που ήδη ήταν χρεωμένα στον λογαριασμό των 180 Ευρώ.
Για την συγκεκριμένη καταγγελία αμέσως ενημέρωσα τον επιχειρηματία ο οποίος δεν ήθελε να το πιστέψει σε καμιά περίπτωση. Όταν όμως ανέφερα το όνομα του καταγγέλλοντος, ένας παλιός μετρ που δούλευε σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης, τότε μόνο έδωσε βάση, διαβεβαιώνοντας μου ότι θα το διευκρινίσει, και θα βρει την άκρη.
Κάπως έτσι, δημιουργούνται από κάποιους ανεύθυνους εργαζόμενους παρεξηγήσεις, φασαρίες, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην τους προτιμά ξανά, και να πηγαίνει στράφι η όλη προσπάθεια των υπολοίπων εργαζομένων.
Οι επιχειρηματίες και οι καλλιτέχνες θα πρέπει να δίνουν βάση σ΄ αυτά που θίγουμε , παράπονα του κόσμου. Η παράσταση “Διαόλου κάλτσα”έως και τα τέλη Μαΐου θα είναι στην πόλη μας.
Σε γενικές γραμμές όλα βαίνουν καλά στο τομέα της διασκέδασης.