Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λιβύη πως το όχημα (λεωφορείο) στο οποίο επέβαιναν μέλη των Μονάδων Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου είχε τρακάρισμα με αντιθέτως κινούμενο όχημα.

Εχθές το μεσημέρι, αναφέρθηκε σε δελτίο τύπου του ΓΕΕΘΑ πως το όχημα (λεωφορείο) στο οποίο επέβαιναν μέλη των Μονάδων Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου είχε τρακάρισμα με αντιθέτως κινούμενο όχημα και οι τραυματίες νοσηλεύονται σε κοντινά νοσοκομεία.

Βεβαίως, όταν το Επιτελείο αναγκάζεται να κάνει τέτοια ανακοίνωση, σημαίνει πως κανονικά έχει λάβει νωρίτερα αναφορά από τον διοικητή της επιχειρήσεως ο οποίος σαφώς θα είπε ΆΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Διότι η συνέχεια, και οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν λίγο αργότερα σε ξένα ΜΜΕ που είναι εκτός ελέγχου της λίστας Πέτσα και των ελλαδικών καναλαρχών έδειξαν ένα λεωφορείο που έχει χτυπηθεί από το πλάι και πάνω, με γωνία 45°, και έχει πάρει φωτιά και σαφώς ΔΕΝ χτυπήθηκε από “όχημα που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση” βεβαίως, αφού το μπροστινό τμήμα του λεωφορείου είναι άθικτο και όχημα πέριξ του λεωφορείου δεν υφίσταται.

Η αναφορά λοιπόν που θα έλαβε το ΓΕΕΘΑ είναι πως “χτυπηθήκαμε από drone ή ρουκέτα και έχουμε νεκρούς και τραυματίες”, έως ότου ξεκαθαριστεί ΠΟΣΟΥΣ νεκρούς και τραυματίες είχαν, που είπαμε είναι το Α και το Ω για την εκτίμηση της κατάστασης και απόφαση συνέχισης ή λήξεως της αποστολής.

Και κάπου εκεί, μερικοί γαλονάτοι στο ΓΕΕΘΑ που έχουν να δούνε πόλεμο από την τελευταία φορά που κρύφτηκαν πίσω από τον καναπέ να μην τους δείρει η γυναίκα τους με την παντόφλα, έπεσαν από το συννεφάκι τους και κατάλαβαν πως το να στείλεις την πιο επίλεκτη μονάδα σου, την οποία μονίμως έχεις ως Φιλιππινέζα να τρέχει από δω κι από κει να σου μαζεύει τα άπλυτα, και να την στείλεις σε ένα εχθρικό πεδίο με ασύμμετρες απειλές διαβρωμένο από δεδομένους εχθρούς, να κινηθεί με ένα απλό τοπικό λεωφορείο με βάρβαρο οδηγό που μόλις ξεκαβάλησε την καμήλα του, και χωρίς τακτική και στρατηγική κάλυψη της επιχείρησης, θεωρώντας πως οι Λίβυοι και οι φίλοι τους σε περιμένουν με τα βάγια στο χέρι να έρθεις σαν τον Ιησού στα Ιεροσόλυμα, ήταν μάλλον σπάνιου μεγέθους μαλακία.

Βεβαία, ο ερασιτεχνισμός ξεκινάει στον ίδιο τον πυρήνα της επιχείρησης η οποία είναι ίσως η μόνη που έχει γίνει εκτός ομπρέλας προστασίας συμμάχων, είτε Αμερικανών είτε Γάλλων και δείχνει πως οι στρατιωτικοί μας εστάλησαν σαν να πηγαίνουν σχολική εκδρομή. Κάτι ακόμα που μαρτυρά ερασιτεχνισμό είναι η ίδια η έκφραση του Δελτίου Τύπου που δεν σχολίασε ΚΑΝΕΙΣ! “Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές” αναφέρει….

Δηλαδή έχεις επιχείρηση εν εξελίξει και δεν διατηρείς επιχειρησιακή επαφή με τους εμπλεκόμενους αλλά περιμένεις να μάθεις πληροφορίες από τους διπλωμάτες σου; Είμαστε στην εποχή που και το παιδί σου να στείλεις κατασκήνωση, ΠΡΙΝ φτάσει στον προορισμό του, έχεις μιλήσει μαζί του στο κινητό.

Αλλά εδώ το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει “σύμφωνα με πληροφορίες”… Τι είστε ρε μλκες!; το ΑΠΕ-ΜΠΕ είστε; ΕΣΕΙΣ (θα έπρεπε να) είστε οι κύριοι φορείς της πληροφορίας!

Αλλά ξεβρακωθήκατε από ξένα Μέσα Ενημέρωσης, διότι δεν ήσασταν σε θέση να ελέγξετε και να περιορίσετε την ροή της πληροφορίας. Ο ίδιος ο Υπ. Υγείας της Λιβύης σας εξέθεσε αναφέροντας νεκρούς λίγο μετά το Δελτίο Τύπου σας.

Υπό κανονικές συνθήκες, σήμερα θα έπρεπε να ξηλωθεί το μισό ΓΕΕΘΑ να πάνε να μαζεύουν μαργαρίτες, μπας και ανέβει κάνας Αξιωματικός από την μέση βαθμίδα να σφίξουν οι κώλοι. Μιλάμε για το μεγαλύτερο φιάσκο μετά την Κύπρο σε απώλειες ανδρών, καθ’ υπαιτιότητα του ιδίου του ΑΓΕΕΘΑ, τον οποίο αυτή τη στιγμή στα πετσωμένα μέσα του Ειδικού Τύπου έχουν πέσει και τον χαϊδεύουν όπως κάνουν συστηματικά εδώ και καιρό μετά από κάθε φιάσκο.

Μέσα στο πρόσφατο διάστημα χάσαμε (από λίγες ώρες μέχρι πολλές μέρες) ολόκληρες στρατιωτικές βάσεις (Αλμυρός, Ελευσίνα, Στεφανοβίκειο) έχουμε μετατρέψει τον στρατό σε παραμάνα του κράτους για οποιαδήποτε ανάγκη και κρίση, έχουμε ξεφτιλίσει εξοπλισμούς και αποθέματα που “σπρώχνουμε” σε έναν χαμένο πόλεμο, χάσαμε αεροπόρους στο καθήκον και βεβαίως είχαμε και τα περιστατικά στον Έβρο όπου η άμυνα πιάστηκε στον ύπνο και μας έσωσε η τοξική αρρενωπότητα των ακριτων μας που πήγαν οργανωμένα και φρενάραν το κύμα πριν γίνει τσουνάμι, αλλά έχουμε και την περίπτωση Κούκλατζη Μητρετώδη που αποτελούν εθνικό όνειδος.

Όλα αυτά υπό την επίβλεψη και ευθύνη του Φλώρου, τον οποίο κανακεύουν όλοι οι “ρεπόρτερ” του Ειδικού Τύπου, οι οποίοι εμφανώς παίρνουν “γραμμή” από την κυβέρνηση, η οποία αν ήταν εθνική, έπρεπε να τον έχει ξηλώσει από καιρό τώρα…

Αλλά γιατί να τον ξηλώσει; που αλλού θα βρει τόσο βολικό αχυράνθρωπο στον στρατό, να κάθεται να τον παρακολουθούν και να έχει αποδείξει λόγω και έργω πως είναι έμπιστος; πού αλλού θα βρουν τέτοια ταύτιση σε στρατιωτικό, ώστε να έχει τον χειρισμό του Στρατού; πού αλλού θα βλέπαμε την σύζυγο του ΑΓΕΕΘΑ να συμπολιτεύεται με την κυβέρνηση; Η σχέση Φλώρου με Μητσοτάκη είναι ένας τέλειος “γάμος” συμφερόντων και αυτό έχει αντίκτυπο στις Ε.Δ.

Είναι η τέταρτη φορά που θίγω το ζήτημα του απορρήτου. Ένα μέσο ασφαλείας για την προστασία της Άμυνας, έχει γίνει μέσο συγκάλυψης προβλημάτων και μειοδοσιών. Για την ιστορία θυμίζω πως ολόκληρη η Μεταπολίτευση εδραιώθηκε πάνω στην βεβαιότητα που προσέφερε το στρατιωτικό απόρρητο. Με βάση αυτό, ο τρισκατάρατος Αβέρωφ μάζεψε κάθε διαθέσιμη πληροφορία περί των πεπραγμένων της κυβέρνησής του και τα εξαφάνισε στον τάφο μνήμης που ονομάζεται “φάκελος Κύπρου”.

Και για να επιστρέψουμε ξανά στο κυρίως θέμα, έχουμε το σακάτεμα μιας ομάδας επίλεκτων, που αποτελούν τους καλύτερους των καλύτερων μας, αυτούς που υποτίθεται τους φυλάς ως κόρην οφθαλμού, για την περίπτωση που ο εχθρός θα “πατήσει το κουμπί”, και δεν τους εκθέτεις σε κάθε χαζό κίνδυνο.

Η Λιβύη έπρεπε να είναι υπόθεση του τακτικού Στρατού και όχι της Διοικήσεως Καταδρομών. Εφ’ όσον επιλέχθηκαν όμως, διότι φαίνεται πως ο Αρχηγός Φλώρος έχει και φετίχ με το σώμα αυτό, έπρεπε να έχουν πάει με ό,τι συνεπάγεται μια Διοίκηση Καταδρομών: τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα προστασίας, ιπτάμενα μέσα κλπ. Αλλά αυτά τα κάνουν σοβαρές χώρες, σαν αυτές που ανέφερα νωρίτερα, υπό τη σκιά των οποίων έχουμε συμμετάσχει στο παρελθόν σε παρόμοιες επιχειρήσεις. Εδώ, ετέθησαν σε κίνδυνο οι επίλεκτοι, και, κάτι ακόμα που δείχνει πως η χώρα μας έχει μείνει εξαιρετικά πίσω στις εξελίξεις, αυτοί οι επίλεκτοι είναι λίγοι, αφού όλοι οι υπόλοιποι που υπάγονται στην Διοίκηση Καταδρομών, είναι ανεκπαίδευτα παιδιά με λιανοτούφεκα που έχουν ρίξει 10 σφαίρες σε όλη τους την εκπαίδευση. Τη στιγμή που βλέπουμε πως σε ολοκληρωτικό πόλεμο, οι καταδρομείς πρέπει σε σχετικές επιχειρήσεις να εξαπολύονται κατά μεγάλες ομάδες και να έχουν και μεγάλες εφεδρείες.

Από εχθές το απόγευμα στην Άγκυρα, στα κεντρικά του “Οχυρού” της ΜΙΤ στα γραφεία του Χακαν Φινταν, άνοιξαν σαμπάνιες. Αντιθέτως, εδώ έκλεισαν σπίτια, και εμείς παλεύουμε στην χώρα του “Υπαρκτού Μητσοτακισμού” να μάθουμε πληροφορίες από εξωτερικές πηγές για το τι πραγματικά έγινε. Η κατάσταση στην ενημέρωση είναι χειρότερη κι από την Βόρεια Κορέα, με την διαφορά πως εδώ έχει έναν μανδύα “δημοκρατικότητας”….

Λυπάμαι ειλικρινά για τους θανόντες και εύχομαι δύναμη στις οικογένειές τους. Αν δεν φύγει αυτό το σύμπλεγμα εξουσίας, τα προσεχή χρόνια θα κλάψουμε όλοι μας με μαύρο δάκρυ.makeleio Σταμέλος Παπαβασιλείου.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...