Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκκλησιαστικάΛάβρος ήταν ο...

Λάβρος ήταν ο σεβάσμιος Γέροντας Μεθόδιος της Μονής Εσφιγμένου κατά του διοικητή του Αγίου Όρους και των 5 κατσουλιέρηδων

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com ο Γέροντας Μεθόδιος τόνισε χαρακτηριστικά “μου τηλεφώνησαν οι γέροντες τα χαράματα και μου είπαν ότι, έχουν μαζευτεί αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το κονάκι της Μονής στην Ουρανούπολη”.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Βάνη εάν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Ν. Δένδιας, σας περνά για καταληψίες, με απόφαση του Πρωθυπουργού, ο Γέροντας απάντησε “το Άγιον Όρος είναι αυτοδιοίκητο, διοικείται σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του Άγιου Όρους, και αυτοδιοικείται από τις 20 μονές. Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν κύριο Ν. Δένδια, και κανέναν κύριο Α. Σαμαρά. Εμείς δίνουμε τον αγώνα μας εδώ και 50 χρόνια για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, και όχι για την νέα τάξη πραγμάτων που κόπτονται οι πολιτικοί και ο Πατριάρχης.

Όσο δε αφορά τον διοικητή του Άγιου Όρους κύριο Κασμίρογλου για άλλη μια φορά προσπαθεί να μας ξεγελάσει, λέγοντας ότι, θέλει να τραβήξει φωτογραφίες στο κονάκι, για να λάβει χρήματα από την Ευρωπαϊκή κοινότητα  και από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Εμείς δεν αναγνωρίζουμε και δεν ζητάμε χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά τα ζητούν οι 5 κατσουλιέρηδες που έχουν φάει όλη την περιουσία της Μονής Εσφιγμένου μαζί με τον Πατριάρχη.  Μιλάμε για πολλά ακίνητα τα οποία πουλήθηκαν και φαγώθηκαν από τους κατσουλιέρηδες.

Εμείς δεν ζητάμε χρήματα από κανέναν. Η Παναγία κα το περιβόλι της Παναγίας μας δίνε τα πάντα από την γη. Εμείς εάν θέλαμε να πάρουμε χρήματα μόνο ησημαία του Ναπολέοντα Βοναπάρτη που ο Τσάρος δώρισε στο μοναστήρι, αξίζει μια ολόκληρη Γαλλία, δεν την πουλάμε”

Αναφέρθηκε επίσης στον Άγιο Γρηγόριο της Θεσσαλονίκης ο οποίος διετέλεσε ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου και έλεγε “Εμείς ζούμε ταπεινά και φτωχικά”. Το ίδιο ισχύει και για τους 110 μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου σήμερα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Γέροντας Μεθόδιος με τον κύριο Κασμίρογλου του δήλωσε “κύριε Κασμίρογλου μας γελάσατε την άλλη φορά και μας πήρατε το τρακτέρ  που οργώνουμε την γη, μας αφήσατε να οργώνουμε με τα μουλάρια. Το τρακτέρ μας το δώρισε ένα ς φίλος της Μονής, δεν ανήκει σ΄ εσάς, παράνομα μας το πήρατε. Τότε ο κύριος Κασμίρογλου του είπε ότι, οι δικαστικές αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων άλλα λένε, και  ο γέροντας Μεθόδιος του απάντησε ότι, οι δίκες μαγειρεύονται όπως συμφέρει στην Πατριάρχη και το Ελληνικό κράτος.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα, θα μας αναγκάσετε να πάμε στα ανώτερα δικαστήρια, των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων , ακόμα και στα Ηνωμένα Έθνη. Ο Πατριάρχης και η Ελληνική πολιτεία μ΄ αυτά που κάνουν θα γίνουν διεθνώς ρεζίλι. Τον Πατριάρχη ότι τον λένε οι Τούρκοι, αυτό εφαρμόζει, είναι αιρετικός.

Παρεμβάσεις για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια εκ μέρους του Πατριάρχη και της Ελληνικής πολιτείας έκαναν πολλοί Έλληνες Ομογενείς, αλλά και από όλην την Ελλάδα. Επίσης και δύο κόμματα της βουλής παρενέβησαν για την απαράδεκτη στάση της τρικομματικής κυβέρνησης Α. Σαμαρά Ε. Βενιζέλου – Φ. Κουβέλη που έχει διόρισε η Τρόϊκα.

Εισαγγελέας δεν υπήρχε, παράνομα οι διοικητής του Αγίου Όρους μαζί με τον δικηγόρο των κατσουλιέρηδων πήγε να εισβάλλει στο κονάκι της Μονής, απαράδεκτο!!!!!

Και ερωτούμε τον Πρωθυπουργό, αυτός είναι ο σχεδιασμός του Ελληνικού κράτους;; Λεφτά για μετακινήσεις των Αστυνομικών δυνάμεων προς την Μονή Εσφισγένου υπάρχουν κύριε Πρωθυπουργέ, για τον Ελληνικό λαό όμως δεν υπάρχουν.

Ας αφήσουν ήσυχους οι πολιτικοί τους γέροντες για να επιτελέσουν το έργο του θεού,  να μην παρεμβαίνουν στο έργο του κυρίου, και ας κοιτάξουν την Ελλάδα που οδεύει ολοταχώς προς τον γκρεμό.

Σε πολλά άλλα ακόμα αναφέρθηκε  ο ηγούμενος της Μονής Εσφισμένου Γέροντας Μεθόδιος, την συνέντευξη του οποίου θα διαβάσετε στην απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr και θα την ακούτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το ψηφιακό ραδιόφωνο.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...