Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΚόκκινος συναγερμός...

Κόκκινος συναγερμός για παγκόσμια οικονομική κατάρρευση….

Red-Alert-ButtonΤου Michael Snyder

Ως δικηγόρος, είχα εκπαιδευτεί να είμαι ψύχραιμος και να δέχομαι συμπεράσματα μόνο αυτά που δικαιολογούνται από τα αποδεικτικά στοιχεία. Έτσι λοιπόν αυτό που κάνω δεν είναι με ελαφρά τη καρδία. Βάση τις πληροφορίες που έχω λάβει, πράγματα που έχω ήδη πει, και χιλιάδες ώρες έρευνας που έχω δημοσιεύσει με πάνω από 1.300 σχετικά άρθρα για τη συνεχιζόμενη οικονομική κατάρρευση, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια σημαντική οικονομική κατάρρευση είναι επικείμενη.

Ως εκ τούτου, απευθύνω ένα RED ALERT (Κόκκινο συναγερμό για τους τελευταίους έξι μήνες του 2015).
Είναι άποψή μου ότι βρισκόμαστε στο μέσο μιας μακροπρόθεσμης οικονομικής κατάρρευσης που έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια και ότι θα επιταχύνει σημαντικά τους επόμενους μήνες.

Για παράδειγμα:Η ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος

Όταν μια οικονομία είναι υγιής, τα χρήματα τείνουν να κυκλοφορούν αρκετά γρήγορα. Έχω αγοράσει κάτι από εσάς,εσείς με τα χρήματα αυτά θα αγοράσετε κάτι από κάποιον άλλον, κλπ.

Σε μια σταθερή και αναπτυσσόμενη οικονομία, οι άνθρωποι γενικά αισθάνονται καλά και δεν φοβούνται να ξοδεύουν . Αλλά κατά τη διάρκεια δύσκολες στιγμές, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος επιβραδύνεται σχεδόν πάντα προς τα κάτω κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης

Όπως μπορείτε να δείτε από το παρακάτω διάγραμμα, η ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος έχει πράγματι μειωθεί κατά τη διάρκεια κάθε ύφεση από το 1960. Όταν η ύφεση έχει τελειώσει, η ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος υποτίθεται ότι θα πάει προς τα επάνω.

Ωστόσο η ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος συνέχισε να πέφτει προς κάτω, και τώρα έχει χτυπήσει σε ένα χαμηλό ρεκόρ όλων των εποχών …

Το δε έξυπνο χρήμα αρχίζει να αποσύρεται από τα αποθέματα. Σύμφωνα με τη USA Today , οι επενδυτές των αμοιβαίων κεφαλαίων έχουν τραβήξει περισσότερα χρήματα από τα αποθέματα

Αλλά δεν είναι μόνο τα αποθέματα της επόμενης οικονομικής κρίση, είναι και τα Ομόλογα, περισσότερο από όλα όμως είναι τα Παράγωγα , που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη μεγάλη οικονομική κρίση

Η λέξη «παράγωγα» σαν η νομιμοποιήσει τυχερών παιχνιδιών, πρόκειται να συντρίψει “too big to fail”(θεωρία ότι ορισμένες επιχειρήσεις, όπως τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, είναι τόσο μεγάλες και τόσο αλληλένδετο πως η αποτυχία τους θα είναι καταστροφική για το μεγαλύτερο οικονομικό σύστημα, και ως εκ τούτου θα πρέπει να υποστηρίζεται από την κυβέρνηση η κεντρικές τράπεζες όταν αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο αποτυχίας) τράπεζες σε όλο τον πλανήτη κατά τη διάρκεια της επόμενης μεγάλης οικονομικής ύφεσης.

Οι «too big to fail” τράπεζες στις ΗΠΑ και μόνο έχουν 278000000000000(!!)τρις. εκατ. δολάρια της συνολικής έκθεσης σε παράγωγα, αλλά έχουν μόνο 9.800 δισεκατομμύρια δολάρια στο σύνολο του ενεργητικού.

Και δεν είναι μόνο μια οικονομική κατάρρευση που με ανησυχεί. Σε ένα προηγούμενο άρθρο , έχω λεπτομερώς επτά βασικά γεγονότα που πρόκειται να παρακολουθήσουμε πριν από το τέλος του τρέχοντος Σεπτεμβρίου …

Τέλη Ιουνίου / Αρχές Ιουλίου – Αναμένεται ότι αυτό είναι όταν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα αποκαλύψει γκέι απόφασή του γάμου τους

Ιούλιος 15 – Σεπτέμβριος 15 – Μια «ρεαλιστική στρατιωτική άσκηση” γνωστό και ως ” Jade Helm “θα διεξαχθεί από τον αμερικανικό στρατό. Περισσότερα από 1.000 μέλη του στρατού των ΗΠΑ θα λάβουν μέρος σε αυτό το εγχείρημα. Ο κατάλογος Οι ασκήσεις περιλαμβάνει το Τέξας, Κολοράντο, Νέο Μεξικό, Αριζόνα, Νεβάδα, Γιούτα, Καλιφόρνια, Μισισιπή και Φλόριντα.

28 του Ιουλίου – Το Reuters ανέφερε στις 28 Μαΐου, ότι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν να δοθεί μια προθεσμία δύο μηνών για να θεσπίσει «bail-in» νομοθεσία– ένας όρος που χρησιμοποιείται στην οικονομία ως μία επιχείρηση διάσωσης μιας χώρας που κινδυνεύει να καταρρεύσει οικονομικά, χρησιμοποιώντας εσωτερικούς πόρους.
Το bail in γίνεται για παράδειγμα με το κούρεμα των καταθέσεων .Η χώρα για να ορθοποδήσει οικονομικά, κουρεύει τις καταθέσεις των πολιτών (αποκομίζοντας χρήματα από έναν τέτοιο εσωτερικό πόρο) κι έτσι βρίσκει τα χρήματα που της λείπουν, χωρίς να χρειαστεί εξωτερική βοήθεια
Κάθε έθνος που δεν έχει «bail-in» νομοθεσία σε ισχύ από τις 28 Ιουλίου 2015, θα αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Γιατί, λοιπόν, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια τέτοια βιασύνη ;Μήπως γιατί κάποιοι στην ΕΕ προβλέπουν ότι μια άλλη μεγάλη οικονομική κρίση είναι έτοιμο να εκραγεί;

13 Σεπτεμβρίου – Είναι τελευταίο μήνα του εβραϊκού έτους Elul (Hebrew: אֱלוּל, Standard Elul Tiberian ʾĔlûl)Ε 29 για το Εβραίικο βιβλικό ημερολόγιο – η τελευταία ημέρα του έτους Shemitah

(ένας κύκλος Shemitah. Δηλαδή, το επόμενο έτος αρχίζει ένας νέος επταετής κύκλος. Εάν η δοκιμασία δεν ξεκινήσει το επόμενο έτος ,αυτή δεν μπορεί να ξεκινήσει για επτά χρόνια. Επειδή είναι μία μονάδα-επτά ημέρες συνθέτουν μία εβδομάδα και επτά ετών .Καθώς τον τελευταίο μήνα του εβραϊκού έτους, Ελούλ είναι παραδοσιακά ένας χρόνος της ενδοσκόπησης και απολογισμού-ένα χρόνο για να εξετάσει τις πράξεις κάποιου και την πνευματική πρόοδο κατά το παρελθόν έτος, και να προετοιμαστούν για την επερχόμενη «Ημέρες Δέος»
Ο χρόνος Shemittah παραιτείται και από όλα τα εκκρεμή χρέη μεταξύ της εβραϊκής οφειλετών και των πιστωτών “απελευθέρωση των χρημάτων [χρεών].”Κατά τη διάρκεια του έτους Shemittah, οι κάτοικοι της γης του Ισραήλ θα πρέπει να απέχουν πλήρως από την καλλιέργεια χωραφιών τους η ακόμα και να παραιτηθούν από την προσωπική ιδιοκτησία των χωραφιών τους Όποια και αν είναι τα προϊόντα που μεγαλώνουν στα χωράφια από μόνη της θεωρείται κοινοτικής περιουσία, ελεύθερο για οποιονδήποτε να λάβει)

Πολλοί ανησυχούν για αυτή την ημερομηνία(13 Σεπτεμβρίου), διότι έχουμε δει γιγαντιαία συντριβές χρηματιστηρίων κατά την τελευταία ημέρα των δύο προηγούμενων κύκλων Shemitah.

Δηλαδή, θα έχουμε το χρηματιστηριακό κραχ στις 13 Σεπτεμβρίου 2015; Λοιπόν, όχι, γιατί η ημέρα αυτή είναι Κυριακή. Έτσι, μπορώ να εγγυηθώ ότι η χρηματιστηριακή αγορά δεν θα συντριβή σε εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα. Αλλά, όπως ο Jonathan Cahn έχει επισημάνει στο βιβλίο του για την Shemitah , μερικές φορές συντριβές χρηματιστηρίου συμβαίνουν λίγο πριν το τέλος του έτους Shemitah και μερικές φορές συμβαίνουν μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες μετά το τέλος της Shemitah.

15η Σεπτεμβρίου – Αρχίζει η 70η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών . Δεν γίνεται καμιά αναφορά ότι η Γαλλία σχεδιάζει να εισαγάγει ένα ψήφισμα το οποίο θα δώσει την επίσημη αναγνώριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ένα παλαιστινιακό κράτος .
Μέχρι τώρα, οι ΗΠΑ πάντα προχωρούσε σε αποκλεισμό ενός τέτοιου ψηφίσματος, αλλά ο Μπαράκ Ομπάμα δείχνει ότι τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά σε αυτό το γύρω.

25 – 27 Σεπτ – Τα Ηνωμένα Έθνη θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη για ολόκληρο τον πλανήτη “Ατζέντα 21” Αλλά αυτή η νέα ατζέντα, δεν είναι μόνο για το περιβάλλον. Περιλαμβάνει επίσης διατάξεις που αφορούν την οικονομία, τη γεωργία, την εκπαίδευση και την ισότητα των φύλων.
Ενώ στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Πάπας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να δώσει μια σημαντική ομιλία ξεκινώντας την διάσκεψη του ΟΗΕ, όπου θα παρουσιαστεί το νέο αυτό πρόγραμμα.

28 Σεπτεμβρίου – Αυτή είναι η ημερομηνία της τελευταίας από τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια που εμπίπτουν στις ημερομηνίες Βιβλικό φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του 2014 και 2015. Αυτό το ματωμένο φεγγάρι πέφτεικαι θα είναι ορατό στην πόλη της Ιερουσαλήμ, όπως ένα παρόμοιο μοτίβο των εκλείψεων που συνέβη λίγο πριν και λίγο μετά την καταστροφή του εβραϊκού ναού από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ. .

Εκτός από τα παραπάνω, ένας μεγάλος αριθμός θηρίων οικονομολόγων,προβλέπει ότι το μεγάλο πρόβλημα για την Αμερική θα είναι μεταξύ των ετών 2015 και 2020.

Σε κάθε περίπτωση ,η περίοδος της σχετικής σταθερότητας που έχουμε ήδη απολαμβάνει τελειώνει.

World Wide»Μπορείτε να έχετε μόνο τρεις (3) μήνες για την προετοιμασία!»

SNYDERGIFTOFFERπηγή: theeconomiccollapseblog.com

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...