Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚυριάκος Κυανός στο...

Κυριάκος Κυανός στο “Ελληνικό Φαινόμενο”

 τηλεφωνικώς στο Ράδιο Σπορ 98,7 FM (18/10/2008), με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη.

phenomeno.gifΦίλοι  μου  ακροατές της εκμπομπής “ Ελληνικό Φαινόμενο” θα πάμε να γνωρίσουμε έναν καλλιτέχνη από την Αθήνα. τον Κυριάκο Κυανό…,τι κάνεις;; Κυριάκος Κυανός ;Καλησπέρα σ΄ όλους, όταν λες Αθηναίος πιστεύω ότι μου κάνεις πλάκα. 

Ν. Βάνης:Ο Κυριάκος Κυανός εμφανίζεται στο “Caramela Live” μαζί με τον Πάνο Καλίδη και την Τζούλια Αλεξανδράτου.

Κυριάκο, στο “Caramela Live” κάθε βράδυ φαντάζομαι ότι γίνεται της κακομοίρας. Χθες ήταν ένας φίλος μου επιχειρηματίας με παρέα 6-7 ατόμων, και μου είπε…; .

“….τι γίνεται ρε Βάνη, έπαθα την πλάκα μου…”.

Κ. Κυανός: Δόξα το θεό πάει πάρα πολύ καλά το μαγαζί. Σε καθημερινή βάση είμαστε γεμάτοι από κόσμο, εσύ το γνωρίζεις καλύτερα, ότι και να λέω εγώ.

Ν. Βάνης: Τι έχει κάνει φέτος ο Στέλιος Μαρμαράς;;

Κ. Κυανός: Ο Στέλιος Μαρμαράς είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, τον ξέρεις πολύ καλά, και ο θεός του χρωστά πάρα πολλά πράγματα που σιγά – σιγά του τα δίνει.

Ν. Βάνης: Είναι αγωνιστής Κυριάκο, και το μυαλό του είναι μεστωμένο.

Κ. Κυανός: Όντως είναι αγωνιστής, έχει τραβήξει και έχει δει πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι είναι στην καλύτερη φάση της ζωής του.

 Ν. Βάνης: Εμφανίζεσαι εκεί με τον φίλο μου Πάνο Καλίδη. Κ. Κυανός: Είμαι μαζί με τον Πάνο Καλίδη και στην παρέα μας έχουμε φέτος την Τζούλια Αλεξανδράτου, και την Ντίνα Χρονά. Είναι μια ομάδα φρέσκια η οποία σε συνδυασμό με τον Θεσσαλονικιό Χρήστο Κυπαρίσση που κάνει το πρόγραμμα, και έχει δώσει πλέον τις εξετάσεις του.

 Ν. Βάνης: Ο Χρήστος είναι σταθερή αξία στην νύχτα.

Κ. Κυανός: Έχει δώσει πολλά δείγματα , το τι μαέστρος είναι.

Ν. Βάνης: Εγώ κάποια εποχή είχα έλθει σε ρήξη με τον Χρήστο.

Κ. Κυανός: Εσύ Βάνη με όποιον μαλώνεις του κάνεις καλό, και με μένα δεν είχες μαλώσει;; Μας κάνεις καλύτερους ανθρώπους.

 Ν. Βάνης: Κυριάκο μαθαίνω ότι ετοιμάζει ωραία τραγούδια. Κ. Κυανός: Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα. Ήλθε η στιγμή να βρεθώ στον κατάλληλο χώρο, με τον κατάλληλο επιχειρηματία, την κατάλληλη εταιρεία, για να κάνουμε μια δισκογραφική δουλειά την ο ποία ήθελα να υπογράψω.

Ν. Βάνης: Επειδή είσαι αγωνιστής, τα χώνεις χοντρά, και δεν καταλαβαίνεις τίποτα, με την φωνή που έχεις ανεβαίνεις επάνω στην πίστα και ξεσηκώνεις τον κόσμο.

Κ. Κυανός: Νάσαι καλά Νίκο μου για τα καλά σου λόγια.

Ν. Βάνης: Πρόσφατα τον επιχειρηματία σας του είπα στο αυτί, ότι κάποιος άλλος ψάχνει να βρει έναν Κυανό, κανόνισε την πορεία σου. Κυριάκο πότε έχετε ξεκινήσει;;

Κ. Κυανός: Ξεκινήσαμε στα μέσα Σεπτεμβρίου, το μαγαζί μπήκε σε μια σειρά από την πρώτη εβδομάδα. Σε καθημερινή βάση είναι γεμάτο, και εμείς έχουμε την αίσθηση ότι κάθε μέρα είναι Σάββατο. Ο κόσμος δόξα το θεό διασκεδάζει με την ψυχή του, το μαγαζί το έχει κάνει στέκι εδώ και 2-3 χρόνια.

Ν. Βάνης: Είναι Ελληνικό Φαινόμενο το δικό σας μαγαζί, γιατί μέχρι το πρωί έρχεται κόσμος για να σε δει. Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση, γι΄ αυτό το λέω και το ξαναλέω.

 Κ. Κυανός: Κοίταξε Νίκο χωρίς δισκογραφία κατάφερα να κάνω κάποια πραγματάκια, γιατί η Αθήνα είναι πολύ δύσκολη. Επειδή δε χωρίς δισκογραφία δεν μπορείς να σταθείς σε μια τέτοια πόλη με τόσα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου. Έχω καταφέρει τουλάχιστον πριν κάνω δισκογραφία να λένε ότι εντάξει αυτός παράδειγμα τραγουδά σαν τον Κυανό. Πιστεύω ότι ήλθε η ώρα να κάνω μια δουλειά, γιατί ο κόσμος την ζητά τόσο πολύ, το απαιτεί. Γι΄ αυτό λοιπόν μπήκα στο στούντιο και γράφω.

Ξέρεις Νίκο είμαι πολύ δύσκολος και απαιτητικός. Είμαι λίγο γκρινιάρης, αλλά αυτή η γκρίνια και οι συμβουλές που άκουσα κάποτε, μου έχουν κάνει καλό.

Ν. Βάνης: Πρέπει Κυριάκο να λέμε την αλήθεια.

Κ. Κυανός: Η αλήθεια Νίκο μας κάνει καλό

 Ν. Βάνης: Διότι εάν αρχίσουμε να λέμε ψέματα σ΄ αυτήν χαβούζα που λέγεται διασκέδαση, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

 Κ. Κυανός: Πιστεύω ότι το ψέμα με την διασκέδαση είναι αδελφές ψυχές, δηλαδή πάνε μαζί αυτά τα δύο.

Ν. Βάνης: πόσα τραγούδια θα κυκλοφορήσεις;;

Κ. Κυανός: Θα βγάλουμε ένα Single για αρχή με πέντε τραγούδια.

 Ν. Βάνης: Παραγωγός σου θα είναι ο Στέλιος Μαρμαράς;; Κ. Κυανός: Ναι, ο Στέλιος τον οποίον θεωρώ πατέρα μου, μπορώ να καθίσω άλλα πέντε χρόνια μαζί του, κι ας μην κάνω δισκογραφία, αρκεί να είμαι δίπλα του. Είναι η πρώτη φορά που εάν και έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, χωρίς φυσικά να έχω παράπονο από κανέναν επιχειρηματία, με τον Στέλιο όμως έχω τέτοια σχέση που σου δίνει την αίσθηση ότι θέλεις να δώσεις τα πάντα, ακόμα και την ψυχή σου.

Ακόμα τα κορίτσια στα λουλούδια, οι βοηθοί, οι σερβιτόροι, όλοι δίνουν την ψυχή τους. Επίσης εκείνο που παρατηρώ Νικόλα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος στα τόσα χρόνια δεν έχε αλλάξει. Τι κάνει η Θεσ/νίκη που μου έλειψε πολύ;;

Ν. Βάνης: Θα πρέπει να έλθετε μια φορά.

Κ. Κυανός: Έχω ακούσει ανοίγουν μαγαζιά, το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι το ωράριο.

Ν. Βάνης: Το ωράριο Κυριάκο μας έχει τσακίσει, κλείνουν τα μαγαζιά 3:30 το βράδυ πάνω στο τσακίρι κέφι. 

Κ. Κυανός: Πρέπει να ανέβω επάνω να το αλλάξω αυτό.

Ν. Βάνης: Και ο Νίκος Βέρτης είπε ότι “…όταν θα ανέβω θα το αλλάξω..”, αλλά δεν έγινε τίποτα.

Κ. Κυανός: Ναι, θα πρέπει να ανεβάσουμε την Caramela  επάνω για να δούμε τι θα κάνουμε.

Ν. Βάνης: Από το λίγο που έχεις ακούσει Κυριάκο έχεις ένα καταπληκτικό τραγούδι που θα αφήσει εποχή.

Κ. Κυανός : Αφού σε ρωτάμε και σ΄ εμπιστευόμαστε γι΄αυτό. Εάν το πιστεύεις εσύ, αυτό με ικανοποιεί.

Ν. Βάνης: Θέλεις να σου πω ειλικρινά με τα υπόλοιπα τραγούδια δε ενθουσιάστηκα, άλλωστε το είπα και στο Στέλιο, αλλά αυτό το τραγούδι είναι όλα τα λεφτά.

 Κ. Κυανός: Το εύχομαι και μ΄ αυτήν την λογική πάω να μπω στην δισκογραφία, γιατί θέλω να αφήσω το στίγμα μου, και όχι απλά να πω ότι έβγαλα ένα δισκάκι για να τοποθετηθεί στα δισκοπωλεία. Μετά από τόσο καιρό οι φίλοι μου και οι συνάδελφοι μου περιμένουν κάτι καλό από μένα, και εγώ θα πρέπει να τους ανταποδώσω, γιατί περιμένουν και τόσα χρόνια.

Οι περισσότεροι νόμιζαν ότι τους κοροϊδεύω, και έχουν δίκιο, απλά εγώ είμαι πολύ δύσκολος για να κάνω κάτι, θα πρέπει λοιπόν να το δουν και από την δική μου πλευρά, μόνο τότε θα με καταλάβουν. Στην σημερινή εποχή είναι εύκολο να βγάλεις ένα CD, απλά με τι προϋποθέσεις το βγάζεις, και τι εκφράζεις σαν καλλιτέχνης, τι θέλεις να κάνεις.

 Εγώ πιστεύω ότι αυτήν την στιγμή βρήκα την κατάλληλη συνταγή, και δεν θέλω να χάσω αυτήν την ευκαιρία που μου δίνετε.

 Ν. Βάνης: δεν έχεις πρόβλημα, είσαι σε καλά χέρια, έχεις και τον φίλο μου Γιάννη Βουτηράκο.

Κυριάκος Κυανός φίλοι μου ακροατές και ακροάτριες που έχουμε καιρό να τα πούμε στον αέρα, πολλά δε χρόνια να τα πούμε σε Ραδιόφωνο, νομίζω ότι καρό είναι να ανοίξουμε μια Ραδιοφωνική ενότητα μεταξύ ενός καλλιτέχνη, και ενός δημοσιογράφου που ξέρει τα πάντα για τα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Ν. Βάνης; Να σε αφήσω τώρα γιατί πρέπει και να ετοιμαστείς για το πρόγραμμα σου. Σε ευχαριστώ για την συνομιλία μας για τους ακροατές της εκπομπής “ Ελληνικό Φαινόμενο”

Κ. Κυανός: Νάσαι καλά, τα φιλιά μου σ΄ όλους τους ακροατές, και την αγάπη μου σ΄ όλους.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...