Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά πέρασαν με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί την μπάλα και τον Παναθηναϊκό να αναζητά τη δημιουργία φάσεων στο επιθετικό «τρανζίσιον», κοινώς στην κόντρα θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μπουμάλ και Βλαχοδήμου.
Το λάθος του Κρέσπο στο 6’ δεν κόστισε στους γηπεδούχους, καθώς Μόλινς (σε πρώτο χρόνο) και Μπουμάλ καθυστέρησαν, κόστισε όμως η λάθος εκτίμηση της φάσης και το κακό διώξιμο της μπάλας από το Χουμούμη στο 18’ με το οποίο ο «Δικέφαλος» άνοιξε το σκορ. Το «δώρο» του νεαρού αμυντικού του Παναθηναϊκού είχε αποδέκτη τον Πέδρο Ενρίκε, που με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Στιλ γράφοντας το 1-0.
Ο ΠΑΟΚ απέκτησε την κυριαρχία στο χορτάρι και στο 27’ η έξυπνη γρήγορη πάσα του Σάχοφ προς τον Ουάρντα, έκοψε την άμυνα των «πράσινων» στη μέση, ο Αιγύπτιος βρήκε τον μόνο και… έρημο Λέοβατς στην απέναντι πλευρά και ο Κροάτης με κάτι σαν σουτ έκανε το 2-0. Οκτώ λεπτά αργότερα (35’) ο Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ, ο Μάτος στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού πρόλαβε με υπερένταση την μπάλα και ο Σάχοφ από κοντά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0! Η Τούμπα πήρε «φωτιά», ο κόσμος ζητούσε επιτακτικά κι άλλο γκολ, το οποίο άγγιξαν οι παίκτες του Ίβιτς, αρχικά με τη βολίδα του Ουάρντα (38’) που απομάκρυνε ο Στιλ, και στη συνέχεια τόσο με το Μάτος, όσο και με τον Πέλκα (43’),με τον τερματοφύλακα των «πράσινων» να λέει «όχι» και τις τρεις φορές. Από… σπόντα παραλίγο στο 45’ να χρηστεί σκόρερ ο Μπουμάλ, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το ευρύ 3-0 υπέρ του «Δικεφάλου».