Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΚυβερνοασφάλεια & διαδικτυακά...

Κυβερνοασφάλεια & διαδικτυακά δικαιώματα.

hackin.jpgΔιαφορετικές προσεγγίσεις από ΗΠΑ και ΕΕ

Η κυβερνοασφάλεια απασχολεί ιδιαίτερα τη νέα πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ.

Σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε πρόσφατα στη Γερουσία, προβλέπει εκτεταμένες αρμoδιότητες για τον πρόεδρο των ΗΠΑ στον θέμα αυτό, καθώς και τη δημιουργία θέ- σης υπευθύνου για την κυβερνοασφάλεια, που θα υπάγεται απευθείας στο Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορεί να καθορίσει ιδιωτικά δίκτυα ως καίρια συστήματα και να τους επιβάλει περιορισμούς. Θα μπορεί ακόμη και να τα «διακόψει» εάν θεωρηθεί ότι επηρεάζουν την κυβερνοασφάλεια και γενικά την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Από την άλλη, ο Υπουργός Εμπορίου θα μπορεί να έχει πρόσβαση χωρίς περιορισμούς σ’ όλα τα δεδομένα αυτών των δικτύων. Υπενθυμίζεται, ότι από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπ. Ομπάμα ανακοίνωσε έρευνα για τις δραστηριότητες και τα κυβερνητικά προγράμματα που συνδέονται με την κυβερνοασφάλεια, με στόχο την επαναξιολόγηση των μεθόδων αντιμετώπισης της κατασκοπείας σε βάρος των ΗΠΑ και τη χάραξη νέας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των απειλών που δέχεται η χώρα στον κυβερνοχώρο.

Από την πλευρά της ΕΕ, το ενδιαφέρον ενός θεσμού όπως το Ευρωκοινοβούλιο εστιάζει όχι μόνο στην ασφάλεια αλλά και στα ατομικά δικαιώματα.

 Έτσι, η Ολομέλειά του ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την έκθεση για την «Ενίσχυση της Ασφάλειας & των Θεμελιωδών Ελευθεριών στο Διαδίκτυο», που εισηγήθηκε ο ευρωβουλευτής της Ελλάδας και του ΠΑΣΟΚ κ. Στ. Λαμπρινίδης και η οποία περιλαμβάνει προτάσεις για ολοκληρωμένη καταπολέμηση της εγκλη- ματικότητας και συνάμα προστασία των ατομικών δικαιωμάτων στον κυβερνοχώρο.

Στην έκθεση προτείνεται η κατάρτιση «Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο» σε παγκόσμιο επίπεδο, η κατα- πολέμηση εγκλημάτων που διαπράττονται στο διαδίκτυο (παλαιών αλλά και νέων, όπως κλοπή ταυτότητας χρήστη, παραβία- ση πνευματικών δικαιωμάτων κ.ά.), καθώς και η αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημά- των εξασφαλίζοντας το δικαίωμα πρόσβα- σης όλων των πολιτών (ουδετερότητα δι- κτύων, διαλειτουργικότητα, προσβασιμότη- τα στους δικτυακούς κόμβους, χρήση ανοι- κτών προτύπων).

Πηγή:

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην ακριτική Φλώρινα, από πατέρα ντόπιο ομιλούντα και το τοπικό ιδίωμα και μητέρα βλάχα από το ηρωικό Μοναστήρι, ομιλούσα επίσης τη βλαχική διάλεκτο. Οι γονείς μας ήταν αυτοί που μας εμφύσησαν την αγάπη για την...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....