Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΚυβερνητικός εμπαιγμός και...

Κυβερνητικός εμπαιγμός και θρασύτατη αδιαφορία από την ΑΑΔΕ προς τη Δικαιοσύνη…

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr

Την προσεχή Παρασκευή ο μήνας Μάρτιος θα βρίσκεται στην 17η ημέρα του! Τι θα συμβεί σε αυτήν την ημερομηνία και σας την αναφέρω; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:

Ως γνωστόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις 15 Ιανουαρίου 2022 επέβαλε διοικητικό πρόστιμο στους συνταξιούχους άνω των 60 ετών και οι οποίοι δεν δέχτηκαν να εμβολιαστούν κατά του Covid19! Αυτό το διοικητικό πρόστιμο διήρκησε μέχρι τις 15 Απριλίου! Βεβαιωμένο πρόστιμο δηλαδή, 300 ευρώ! Το οποίο εντεταλμένο όργανο για την είσπραξη είναι η ΑΑΔΕ!

Όμως περί τα τέλη Μαρτίου 2022 ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωνε ότι από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου! Αυτή η αναστολή ισχύει μέχρι σήμερα και δεν έχουν ακυρωθεί τα πρόστιμα σε όσους δεν καταβάλαν το αντίστοιχο αντίτιμο!

Ωστόσο, η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, μαζί με το νομικό γραφείο του δικηγόρου, Καθηγητή ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παναγιωτόπουλου ξεκίνησε έναν μεγάλο αγώνα κατά αυτού του απαράδεκτου διοικητικού προστίμου, με την κατάθεση Αίτησης Ακυρώσεως (19 Απριλίου 2022), ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κατά των Υπουργού Υγείας, Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Επικρατείας, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ!

Ακολούθως η Πρόεδρος του Γ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών σύμφωνα με τις διατάξεις… όρισε δικάσιμο για την αίτηση ακυρώσεως που άσκησαν οι συνταξιούχοι την 21η Οκτωβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 και όρισε Εισηγητή τον Εφέτη κ. Ζαμπετίδη Παύλο X. και παρήγγειλε:

Να ανακοινωθεί η δικογραφία στον κ. Εισηγητή.

Να κοινοποιηθεί η πράξη αυτή, μαζί με αντίγραφο της αιτήσεως ακυρώσεως:

Α) Στον Υπουργό Υγείας, Β) Στον Υπουργό Οικονομικών, Γ) Στον Υπουργό Επικρατείας, Δ) Στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ε) Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με την παράκληση να διαβιβάσουν απευθείας στον κ. Εισηγητή, μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει το άρθρο 23 του κωδ. π.δ. 18/1989:

α) Όλα τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα,

β) έκθεση με τις απόψεις τους στην οποία να διευκρινίζεται με σαφήνεια το πραγματικό μέρος καθενός από τους προβαλλόμενους λόγους ακυρώσεως. Την έκθεση αυτή πρέπει να την υπογράφει αρμόδιος υπάλληλος και ο νομικός σύμβουλος.

Επίσης να σημειώνεται σ’ αυτήν, πότε ακριβώς γνωστοποιήθηκε στον αιτούντα η προσβαλλόμενη πράξη!

Όμως το δικαστήριο ανέβαλε οίκοθεν την εκδίκαση, επειδή η Διοίκηση δεν προέβη σε κατάθεση των απόψεών της και των σχετικών εγγράφων προς υποστήριξη αυτών, όπως τούτο έχει ζητηθεί από την Πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με το από 23/6/2022 έγγραφό της.

Έτσι ορίστηκε νέα δικάσιμος εκδίκασης των υποθέσεων για τις 20 Ιανουαρίου 2023!

Επειδή για άλλη μια φορά οι Αρμόδιοι δεν συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις της Δικαιοσύνης, ορίσθηκε νέα δικάσιμος για τις 17 Μαρτίου 2023!

Οι πληροφορίες μας όμως κάνουν λόγο για νέα αναβολή (19 Μαΐου 2023;) την στιγμή κατά την οποία μέχρι σήμερα τα πρόστιμα σε όσους δεν τα πλήρωσαν εξακολουθούν να “φαίνονται” στο σύστημα!

Τι θα πράξει λοιπόν η Δικαιοσύνη; Θα συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα στον κυβερνητικό εμπαιγμό και την άθλια αντιμετώπιση του ζητήματος από τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ;

Έχει σκοπό η κυβέρνηση να ανακαλέσει οριστικά αυτό το εκβιαστικό – φασιστικό μέτρο και να επιστρέψει τα ποσά και σε όσους πλήρωσαν;;

Δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 στη στήλη μου “Κόκκινο Πιπέρι”…

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ: 2740/29-04-2024                      Αριθ. Πρωτ: 78/29-04-2024 Αθήνα 29η Απριλίου 2024 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ Των:        ...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΟΥ “ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η τραγωδία των Τεμπών, η ανθρώπινη τραγωδία της σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο άδικος χαμός τόσων νέων αθώων ανθρώπων, ταρακούνησε συθέμελα την ελληνική κοινωνία και την συνειδητοποίησε επιτέλους, πως ένοχοι...