Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκκλησιαστικάΚοσμοσυρροή 19η Διεθνής...

Κοσμοσυρροή 19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκη για τα Απομνημονεύματα του Κωνσταντίνου Βαδραχάνη, ο οποίος διετέλεσε την εποχή του Μακεδονικού Αγώνα άτυπος τραπεζίτης της Τράπεζας της Ανατολής.

Κοσμοσυρροή 19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκη για τα Απομνημονεύματα του Κωνσταντίνου Βαδραχάνη, ο οποίος διετέλεσε την εποχή του Μακεδονικού Αγώνα άτυπος τραπεζίτης της Τράπεζας της Ανατολής.

Έγινε τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELXPO Περίπτερα 15 θέση 96 οπου πολύ Μακεδόνες για να αγοράσουν το βιβλίο αφανούς Συνεργάτη στον Μακεδονικό Αγώνα τα Απομνημονεύματα του Κωνσταντίνου Βαδραχάνη, ο οποίος διετέλεσε την εποχή του Μακεδονικού Αγώνα άτυπος τραπεζίτης της Τράπεζας της Ανατολής.

Ο Κωνσταντίνος Βαδραχάνης ήταν Συνεργάτης στον Μακεδονικό Αγώνα και του Μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη και του Παπαδήμου Οικονόμου- Ιεροδιδάσκαλος ο υπέρμαχος των Γραμμάτων και της Μακεδονίας που είχε γαμπρό τον Κωνσταντίνο Βαδραχάνη :

Και του πρωθυπουργού Στεφάνου Ν. Δραγούμη και του Ίων Δραγούμη από τους πρωτεργάτες σχεδίων δράσης για την προσάρτησης της Μακεδονίας όπου είχαν στενές επαφές με τον Κωνσταντίνο Βαδραχάνη όπου είχαν σχεδιασμό για τα ανταρτικά σώματα αγωνίστηκαν υπέρ βωμών και εστιών με πάθος για την ελευθερία, για τη διαφύλαξη της τιμής για την Μακεδονία μας.

Αλλά και με τον αδερφό Ίων Δραγούμη τον Φίλιππο Δραγούμη.

Ο Ίων (Ιωάννης Δραγούμη ειχε με του τους πρωτεργάτες τον Μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη και τον Παπαδήμου Οικονόμου- Ιεροδιδάσκαλος ο υπέρμαχος των Γραμμάτων και της Μακεδονίας που είχε γαμπρό τον Κωνσταντίνο Βαδραχάνη

Σε τακτικά διαστήματα συναντιόταν με τον Κωνσταντίνο Βαδραχάνη με τον Ίων (Ιωάννης Δραγούμη όπου είχαν σχεδιασμό για τα ανταρτικά σώματα αγωνίστηκαν υπέρ βωμών οπως ο Καπετάν Τσόντου Βάρδα ο καπετάν γέρμας καπετάν Γυπάρης η φήμη του εξαπλώθηκε παντού μετά τη μάχη στο Μουρίκι, όπου εξουδετέρωσε του Τούρκους και τους έτρεψε σε φυγή.

Παύλος Μελάς φτάνει στο Βογατσικό με ένοπλο σώμα 35 ανδρών , που το αποτελούσαν Μακεδόνες , Μανιάτες και Κρητικοί, πέρασε κρυφά τα ελληνοοθωμανικά σύνορα, κοντά στην Καλαμπάκα και εισήλθε στα εδάφη της Μακεδονίας.

Ο Κωνσταντίνο Βαδραχάνης έφερε την απόντηση Ίων (Ιωάννης Δραγούμη του θερμού πατρώτη ιερέως Παπά- Δήμου Οικονόμου καθώς και αλληλογραφία του Ελληνικού Προξενείου Μοναστηρίου τον Ίων (Ιωάννης Δραγούμη .

Ο Κωνσταντίνο Βαδραχάνης Επίσης περιέρχεται η πληροφορία , ότι ο Τουρκικός Στρατός βρίσκεται στα ίχνη τους και ερευνά την περιοχή από τη γεφυρα Σμίξης έως το Βογατσικό .

Την 10η Σεπτεμβρίου ο Παύλος Μελάς με τους άνδρες του φθάνουν στον Αι-Λια του Βογατσικού και συναντιέται,με τον Κωνσταντίνο Βαδραχάνη .

Νίκος Βάνης Δημοσιογράφος:

Παρουσιάζει το Βιβλίο-Τα Απομνημονεύματα του Κωνσταντίνου Βαδραχάνη, ο οποίος διετέλεσε την εποχή του Μακεδονικού Αγώνα άτυπος τραπεζίτης της Τράπεζας της Ανατολής.

Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία και στην 19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης στο Περίπτερα 15 θέση 96 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELXPO 4 έως τις 7 Μαΐου 2023..

Γία περσότερες πληροφορίες μην δίστασε τε να τηλεφωνήσετε στο 210 261 502 η να στείλετε λέτε ηλεκτρονικά επίστολη (e-mail) στο intellectum @ intellectum . org .

Με θερμούς χαίρετίσμους, Δρ Βίκτωρ Τσίλωνης πρόεδρος Intellectum Επιστημονική Ομάδα Intellectum Τσιμισκή 10, 546 24 Θεσσαλονίκη 2310 261 502 www.intellectum.org e-mail: intellectum@intellectum.or

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...