Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-Ευρωπαϊκά« Κονσέρτο για...

« Κονσέρτο για την Ελπίδα» στον Kαθεδρικό της Ουάσιγκτον το βράδυ της 9/11

11september1.jpg091101-01-200.gifΟ Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μισέλ Ομπάμα θα περάσουν το βράδυ της δέκατης επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 σε μια διαθρησκευτική προσευχή και συναυλία στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνυ ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα μιλήσει στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής που ονομάζεται « Κονσέρτο για την Ελπίδα».

Ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία θα μεταβούν στις τρεις περιοχές στις οποίες συντρίφθηκαν τα αεροπλάνα της ενδεκάτης Σεπτεμβρίου, τη Νέα Υόρκη, το Πεντάγωνο έξω από την Ουάσιγκτον και την αγροτική περιοχή Σάνκσβιλ στην Πενσυλβανία.

Σχεδόν 3.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία εκείνη κατά την οποία τρομοκράτες κατέλαβαν 4 αμερικανικά επιβατικά αεροσκάφη και τα συνέτριψαν στους δίδυμους πύργους του Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο.

Το τέταρτο αεροπλάνο έπεσε στη Πενσυλβάνια ύστερα από αναμέτρηση των επιβατών και του πληρώματος με τους τρομοκράτες απαγωγείς.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος θα αποτίσει φόρο τιμής σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους καθώς και σε όσους ανταποκρίθηκαν προσφέροντας οτιδήποτε βοήθεια μπόρεσαν να δώσουν.

Ο κ Ομπάμα θα τιμήσει επίσης τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν η συμμετέχουν σε άλλες επιχειρήσεις για την εξάρθρωση των τρομοκρατών που ευθύνονται για τις επιθέσεις.

Στο εβδομαδιαίο μήνυμά του ο Πρόεδρος Ομπάμα προέτρεψε τους Αμερικανούς να τιμήσουν τα θύματα της ενδεκάτης Σεπτεμβρίου προβαίνοντας σε φιλανθρωπικές ενέργειες.

 Και ζήτησε η δέκατη επέτειος των επιθέσεων να είναι Μέρα Μνήμης και Προσφοράς/voanews

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...