Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΚλείνουμε για λόγους...

Κλείνουμε για λόγους αδιαφορίας των εργοδοτών μας !!!!

2691.gifAυτό φωνάζει και διατυμπανίζει εν μέσω  αφίσων η Νομαρχία Θεσ/νίκης, δείχνοντας μ΄ αυτόν τον τρόπο πως δεν υπάρχουν λεφτά για την κατασκευή και στέγαση σχολικών κτιρίων, καθώς η διπλή βάρδια σε πολλά σχολεία καλά κρατεί. Επίσης ζητά σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, και πολλά άλλα. Είναι αλήθεια ότι το κράτος των Αθηνών δίνει ψίχουλα από τον κρατικό κορβανά για την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και η Νομαρχία Θεσ/νίκης έχει μεγάλη μερίδα ευθύνης, προς τα που μοίρασε τα κονδύλια που παίρνει. Και εξηγούμαι για πολλοστή φορά.

Για μια σοβαρή περίπτωση που την γνωρίζω από καταγγελία γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες, σύνδρομο ντάουν. Ζήτησαν και έλαβαν την διαβεβαίωση από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων την ίδρυση σχολικών μονάδων Ελληνικής Αγωγής (Σ.Μ.Ε.Α) της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με έδρα τον Δήμο Αγίου Αθανασίου του νομού Θεσ/νίκης, με  ΦΕΚ 1856/ΤΒ/13-9-2007.

Τα κονδύλια που εγκρίθηκαν είναι τα εξής: Α΄ κρατικός προϋπολογισμός 21.624 Ευρώ και 7.208 Ευρώ. Β΄ κρατικός προϋπολογισμός, Α΄ 190.800 Ευρώ, συν για το τρέχον έτος( 2008) 63.600 Ευρώ από τον προϋπολογισμό Ο.Σ.Κ .Α.Ε, στο σύνολο 683.232 Ευρώ τα οποία εγκρίθηκαν και πιστοποιήθηκαν στην Νομαρχία Θες/νίκης για λογαριασμό της ίδρυσης και στέγασης σχολείου ΣΑΜΕΑ.

Παρά ταύτα τα χρήματα ακόμα περιμένουν οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες στο Δήμο Αγίου Αθανασίου του νομού Θεσ/νίκης. Για να δει ο κόσμος με τι ταχύτητα δουλεύουν οι δημόσιες υπηρεσίες, και πόσο ενδιαφέρον δείχνουν, παράδειγμα είναι αυτό του Δημάρχου του Αγίου Αθανασίου ο οποίος έλαβε από την Νομαρχία Θες/νίκης έγγραφο με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2007 για την σύμβαση μεταξύ Ο.Σ.Κ. Α.Ε  για τον Δήμο Αγίου Αθανασίου  την εν λόγω κατασκευή ειδικού σχολείου, και ο Δήμαρχος ύστερα από 11 μήνες καθυστέρηση απάντησε στην Νομαρχία Θες/νίκης στις 24 Σεπτεμβρίου 2008.

Το θέμα είναι ,ότι αν δεν παρθούν τα εγκεκριμένα χρήματα για να ξεκινήσει το έργο ως τις 12 Δεκεμβρίου 2008 (δηλαδή σε δύο μήνες) χάνονται τα συγκεκριμένα κονδύλια που είναι το 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το 20% της συμμετοχής του Ελληνικού κράτους, οι δε ελπίδες των γονέων να δουν τα παιδιά τους να φοιτούν σε ειδικό σχολείο ύστερα από τόσο μεγάλο αγώνα κινδυνεύουν να πάνε χαμένες.

Αυτό μου κατήγγειλε ένας εκ των πατεράδων παιδιού με σύνδρομο ντάουν ο Γαβρίλος Καραδήμας, και κάτοικος του χωριού Βαθύλακα, εκπρόσωπων όλους τους ταλαίπωρους γονείς της περιοχής που έχουν παιδιά με σύνδρομο ντάουν, που περιμένουν τόσο καιρό να δουν φώς στο πρόβλημα τους.

Δυστυχώς η Νομαρχία όχι μόνο κωφεύει, αλλά ως σήμερα δεν θέλησε να δεχθεί τους γονείς αυτών των παιδιών από κοντά, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν. Οι γονείς με τα παιδιά Α.Μ.Ε.Α παράλληλα την καταγγελία αυτήν έστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδη Στυλιανίδη, και τον συνήγορο του πολίτη.

Μέχρι και σήμερα οι συγκεκριμένοι γονείς δεν έλαβαν καμιά απάντηση, και δεν γνωρίζουν αν θα ιδρυθεί το ειδικό αυτό σχολείο ή,  όχι Έτσι λοιπόν η Νομαρχία για να τριπλάρει τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας (που ενέκριναν τα χρήματα για την κατασκευή του ειδικού σχολείου) , έβγαλε ανακοίνωση εν μέσω αφισών και πανάκριβων καταχωρήσεων στον έντυπο τύπο της πόλης με το σλόγκαν “Κλείνουμε, Θέλουμε σχολικές στέγες”.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν φταίει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Παιδείας, αν κάποιοι ξοδεύουν χρήματα από των Εθνικών μας πόρων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε φιέστες και δημόσιες σχέσεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ειδικού σχολείου Α.Μ.Ε.Α στο Δήμο του Αγίου Αθανασίου είτε κλείσει η Νομαρχία  ( κακόγουστο αστείο ), είτε όχι ,το πρόβλημα  υπάρχει και θα πρέπει να δοθεί λύση από την Νομαρχία Θεσ/νίκη και τον Δήμο Αγίου Αθανασίου ..Τώρα και όχι αύριο !!!!

“ΕΛΕΟΣ” Δεν πάει άλλο! Είναι και αυτά  παιδιά της Ελλάδός και  όχι ενός κατώτερου Θεού.

Π Ρ Ο Σ : Πρωθυπουργό: κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...