Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΚαταδίκη της Microsoft...

Καταδίκη της Microsoft για παραβίαση ευρεσιτεχνίας.

hammer5.gifΓια παραβίαση ευρεσιτεχνίας καταδίκασε την Τρίτη αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο τη Microsoft, απαγορεύοντάς της να πουλάει από τον Ιανουάριο το διαδεδομένο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

 Επιπλέον, η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει 290 εκατ. δολάρια στην ενάγουσα i4i, καναδική εταιρεία πληροφορικής.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 Ιανουάριου, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, και σημαίνει ουσιαστικά ότι η Microsoft δεν θα μπορεί να πουλά όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις του Microsoft Word και του Microsoft Office.

Η εταιρεία ανέφερε ότι και η ίδια και το κοινό θα ζημιωθεί από την απόσυρση του προγράμματος από τις αγορές, μέχρι να σχεδιαστεί νέα έκδοση. H εταιρεία ανέφερε, πάντως, ότι αναμένει να έχει έτοιμες τις «διορθωμένες» εκδόσεις πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση.

Η Microsoft ετοιμαζόταν για την απόφαση ήδη από τον Αύγουστο, ενώ ανέφερε ότι το νομικά προβληματικό μέρος του προγράμματος (που αφορούσε την επεξεργασία XML από χρήστες του Word) έχουν αφαιρεθεί από τις δοκιμαστικές εκδόσεις του Word 2010.

Η Microsoft είχε προσφύγει στο εν λόγω ομοσπονδιακό δικαστήριο ασκώντας έφεση σε απόφαση δικαστηρίου της πολιτείας του Τέξας: Το δικαστήριο είχε κρίνει υπέρ της εταιρείας πληροφορικής i4i Inc από το Τορόντο, η οποία είχε κατηγορήσει την Microsoft για παραβίαση ευρεσιτεχνίας που είχε κατοχυρώσει η ίδια.

O ιδρυτής της i4i, Μισέλ Βουλπέ, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την τελεσίδικη απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την «σημαντικό βήμα στην προστασία των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας των μικρών εταιρειών».

πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...

Μισός Αιώνας Βάρβαρης Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο οι στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας.

τού Φοίβου Κλόκκαρη, αντιστράτηγου ε.α.* Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο το 1974 και την κατοχή του βορείου τμήματος της. Η επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας για την Κύπρο πηγάζει από τον εθνικό όρκο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης...