Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠεριβαντολλογικάΚαλπάκι- Κόνιτσα, προς...

Καλπάκι- Κόνιτσα, προς ολοκλήρωση η μελέτη

Στα ερωτήματα που είχε θέσει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης για τον οδικό άξονα Καλπάκι – Κόνιτσας απάντησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων ζητούσε να πληροφορηθεί εάν έχει παραληφθεί και εγκριθεί το σύνολο των μελετών του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα, ποιος είναι ο προϋπολογισμός του έργου και σε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα προτίθεται το Υπουργείο να εντάξει την κατασκευή του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Καραμανλής έχει κατατεθεί το σύνολο των μελετών του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα.

Βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης και η υπολειπόμενη Οριστική Μελέτη Τεχνικών Έργων, ήτοι μιας γέφυρας μήκους 220 μέτρων, και του Κτηματολογίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου, βάσει του Τεύχους «Τεχνική Έκθεση – Προϋπολογισμός», όπως κατατέθηκε στην Οριστική Μελέτη Οδοποιίας, είναι 33,6 εκ. € (συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας 24%, των Γενικών Εξόδων & του Οφέλους Εργολάβου, αλλά και απρόβλεπτων 9%).

«Με την ολοκλήρωση των εγκρίσεων και την παραλαβή της σύμβασης, θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες εξασφάλισης πόρων, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες», σημειώνει στην απάντηση.

Ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε για το θέμα: «Οκτώ (8) χρόνια μετά την έγκριση διάθεσης πίστωσης 2.000.000 ευρώ από το, τότε, Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών βελτίωσης του τμήματος Καλπάκι – Κόνιτσα της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης, το έργο βρίσκεται επιτέλους στην τελική φάση ωρίμανσής του. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος την πενταετία 2015 – 2019, όμως με την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης της νέας γέφυρας στον ποταμό Βοϊδομάτη, το έργο θα παραληφθεί και θα ξεκινήσει η αναζήτηση των αναγκαίων πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή του. Ένα έργο που θα δώσει νέες προοπτικές στους Δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου».piruspost

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...