Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟμογενειακάΚαλούν την Ουάσινγκτον...

Καλούν την Ουάσινγκτον να βοηθήσει

Δηλώσεις συμπάθειας για τους πυροπαθείς από Χίλαρι Κλίντον και Μπάρακ Ομπάμα για τους πληγέντες από τις φωτιές προέβησαν υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ και άλλα κορυφαία μέλη του Κογκρέσου, ενώ μερικοί εξ αυτών ζήτησαν από την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους να προσφέρει άμεση ενίσχυση στην Ελλάδα.

Μεταξύ των ηγετικών αυτών στελεχών του Κογκρέσου συγκαταλέγεται και η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ και γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Χίλαρι Κλίντον, η οποία τόνισε ότι σε αυτή την τραγωδία που ζει η Ελλάδα, οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό των πολλών τραυματιών και των χιλιάδων αστέγων.

 Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής του Ιλινόις και αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπάρακ Ομπάμα, δεν περιορίστηκε στην έκφραση συμπάθειας προς τους πληγέντες, αλλά ζήτησε από την Ουάσιγκτον να παράσχει κάθε βοήθεια προς την Αθήνα.

Ανάλογη έκκληση έκαναν και οι πρόεδροι των επιτροπών Υγείας, Παιδείας και Εργασίας της Γερουσίας, Έντουαρντ Κένεντι, και Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής, Τομ Λάντος.

Ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Φλόριντα, Γκας Μπιλιράκης, χαιρέτισε «τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της ελληνικής κυβέρνησης για να αντιμετωπισθούν οι πυρκαγιές και οι συνέπειές τους» και τόνισε ότι «η ενότητα και αλληλεγγύη που επέδειξε ο ελληνικός λαός σε αυτή την καταστροφή αντικατοπτρίζει το ελληνικό πνεύμα και υπερηφάνεια».

Την παροχή βοήθειας ζήτησαν και οι επίσης ομογενείς, γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου και βουλευτές Τζον Σαρμπάνης και Ζακ Σπέις, ενώ την ανησυχία τους για την έκταση της καταστροφής εξέφρασαν ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ριντ, ο γνωστός φιλέλληνας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και πολλοί άλλοι.

Συντονιστής της ελληνοαμερικανικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους ο μογενής Αντριου Νάτσιος, πρώην Διευθυντής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης και ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Σουδάν,  ανέλαβε τη θέση του ειδικού συμβούλου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου όσο αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ομογένεια για την αποστολή βοήθειας στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Σε σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής αναφέρεται: “Ανταποκρινόμενος στις τεράστιες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος συνεκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση των επιτελικών συμβούλων και αρμοδίων της Αρχιεπισκοπής προκειμένου να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις της Αρχιεπισκοπής και της ευρύτερης κοινότητας. Αποφασίσθηκε όπως ο Σεβασμιότατος ορίσει Ειδική Επιτροπή διακεκριμένων Ελληνοαμερικανών οι οποίοι θα εποπτεύουν και θα συντονίζουν τη διανομή των χρηματικών ποσών που θα συγκεντρωθούν από την ερανική προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής υπό τον τίτλο “Greek Fire Relief Fund” .

Ο κ. Νάτσιος υπηρέτησε ως Διευθυντής της Αμερικανικής Υπηρεσίας για Διεθνή Ανάπτυξη, η οποία αποτελεί κυβερνητική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών που διαχειρίζεται την οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τη Δευτέρα, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ενημερώθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Νεγκρεπόντε, σχετικά με τη βοήθεια που προτίθεται να προσφέρει η αμερικανική κυβέρνηση. Επίσης, ο προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλέξανδρο Μαλλιά.

Από την Επαρχιακή Σύνοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής εξεδόθη ειδική εγκύκλιος μέσω της οποίας ζητείται απ’ όλες τις ενορίες να προσευχηθούν για όλους όσοι επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα και να συνδράμουν οικονομικά στο “Greek Fire Relief Fund” της Αρχιεπισκοπής.

 Όπως σημειώνεται, επιπλέον θα γίνει μεγάλης έκτασης παναμερικανική έκκληση μέσω των ΜΜΕ για βοήθεια από το ευρύ αμερικανικό κοινό, καθώς και προσωπική έκκληση του Αρχιεπισκόπου σε οικονομικά εύρωστα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

πηγή /Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,voiceofgreece

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...