Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤέχνες γράμματαΚαλλιτεχνικά σεμινάρια ...

Καλλιτεχνικά σεμινάρια της “Norforsale Open Art Community”

Η “NORFORSALE Open Art Community” με συνέπεια στις δραστηριότητές της, ανακοινώνει το πρόγραμμα των ανοικτών Κυριακάτικων σεμιναρίων μηνός Φεβρουαρίου που διοργανώνει κάθε εβδομάδα . Πρόκειται για τρίωρα αυτοτελή καλλιτεχνικά σεμινάρια που εμπλέκουν διάφορες μορφές παραστατικών τεχνών. Εμπνευσμένοι καλλιτέχνες–εισηγητές, διαφορετικοί κάθε Κυριακή, συντονίζουν τα ανοικτά σεμινάρια που συνδυάζουν χορό, θέατρο και μουσική με σκοπό τη σωματοποίηση ξεχωριστών μορφών έκφρασης .

Τα Καλλιτεχνικά Σεμινάρια απευθύνονται σε όλους (επαγγελματίες και ερασιτέχνες).

Πρόγραμμα Φεβρουαρίου :
1 2.15 :«Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου. Δημιουργώντας θέατρο από το τίποτα» με τη Σοφία Πάσχου (σκηνοθέτης – ηθοποιός)

8.2.15 : «Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού, Αυτοσχεδιασμού–Σύνθεσης» με την Αναστασία Μπρουζιώτη (χορογράφος, χορεύτρια)

15.2.15 : «Σεμινάριο Χορού Modern Jazz» με τη Βάσια Βουγιουκλή (χορεύτρια – μουσικός)
Διάρκεια κάθε σεμιναρίου: τρεις (3) ώρες (13:00-16:00)

Κόστος Σεμιναρίου : 13,00€
Χώρος διεξαγωγής : Κωνσταντινουπόλεως 38 Γκάζι (στούντιο Cumana-3ος όροφος, μετρό Κεραμεικός).
Email : norforsale.art@gmail.com
Site : http://www.norforsale.com/
Τηλ. Επικοινωνίας : 6944 862 521

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Υ 2 0 1 5

1.ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 1/2/15
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Σοφία Πάσχου
ΘΕΜΑ : Σεμινάριο Σωματικού θεάτρου
Δημιουργώντας Θέατρο από το τίποτα

Ένα θέατρο που δεν στηρίζεται στα σκηνικά, στα κοστούμια, στους φωτισμούς. Ένα θέατρο που έχει στο επίκεντρο του τον ηθοποιό, το ανθρώπινο δυναμικό. Που στηρίζεται στην ανθρώπινη φαντασία και στην εφευρετικότητα. Ένα θέατρο για την εποχή μας. Ήδη έχουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε ,το σώμα , τη φωνή, τη φαντασία. Στο σεμινάριο θα μάθουμε να τα αξιοποιούμε . Με ασκήσεις και τεχνικές από την παιδαγωγική του “Lecoq” θα μάθουμε πως αυτά τα εργαλεία είναι τα μόνα που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε το θέατρο που εμείς θέλουμε. Το δικό μας θέατρο.

Βιογραφικό Σοφία Πάσχου (σκηνοθέτης-ηθοποιός)
Η Σοφία Πάσχου, γεννήθηκε στην Αθήνα , ωστόσο τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Ολοκλήρωσε με υποτροφία το pedagogical training program στη LISPA και εντάχθηκε στο δυναμικό της σχολής ως Head of Voice teaching.
Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή “Αρχή” το 2004 και το 2006 άρχισε σπουδές στη σχολή LISPA του Λονδίνου (London International School Of Performing Arts)απ’ όπου αποφοίτησε το 2008, έκτοτε εργάζεται ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης. Είναι η δημιουργός της ομάδας “Patari Project” όπου έχει σκηνοθετήσει τις τρείς δουλειές της ομάδας. 10cm up, Οδύσσεια και Ο Μπαλ στον αέρα. Η

Σοφία Πάσχου είναι επίσης ιδρυτικό μέλος των ομάδων “’BABAKAS’’ http://babakas.org και “Ecko Theatre’’ και από το 2008 είναι μέλος της London Bulgarian Choir. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την Lilo Baur, την Helen Chadwick στο Royal Opera House στο Λονδίνο, την Dessislava Stefanova, με τους ’You need me’ όπου η παράσταση προτάθηκε για δύο βραβεία στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2008, με τους ‘Temple Theatre’ στην παράσταση‘’Hippolytus’’ London tour, με την ομάδα ‘‘Βabakas’’ στην παράσταση ‘‘Our Fathers’’ UK tour.

Η εκπαιδευτική της δραστηριότητα ξεκίνησε τo 2006 με μαθήματα και σεμινάρια σε παιδιά, εφήβους και ηθοποιούς. Είναι εξωτερική συνεργάτης του εργαστηρίου του Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, του London Bubble,του BE-Festiva. Έχει επίσης διδάξει στις σχολές BSA (Birmingham School of Acting) και στο National Theatre της Αγγλίας.

2.ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 8/2/15
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Αναστασία Μπρουζιώτη
ΘΕΜΑ : Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού,
Αυτοσχεδιασμού – Σύνθεσης

Το σεμινάριο αποτελείται από τρία μέρη:

α. Ζέσταμα μέσα από ασκήσεις τεχνικής σύγχρονου (floorwork,ενδυνάμωση και ακροβατικά στοιχεία) έτσι για πρώτη επαφή με το σώμα μας, τον χώρο και τους συγχορευτές μας καθώς και για προετοιμασία επόμενων σταδίων.

β. Ακολουθεί οδηγημένος αυτοσχεδιασμός. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούνε σε ζευγάρια και θα δουλέψουνε κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες. Σκοπός μας είναι να κινηθούμε στον χώρο μαζί και να μάθουμε να «ακούμε» ο ένας τον άλλο δημιουργώντας έτσι έναν δυνατό μηχανισμό. Με αυτό τον τρόπο μελετάται και αποκαλύπτεται η μεταμόρφωση της κίνησης σε χορό αλλά η σημαντικότητα της σχέσης που «χτίζεται» ανάμεσα σε δύο ανθρώπους μέσα από μία τέτοια διαδικασία κάνοντας χρήση στοιχείων contact improvisation.

γ. Το τρίτο θα το αφιερώνεται στην σύνθεση. Κάθε ζευγάρι θα κληθεί να δημιουργήσει μία μικρή χορογραφία βασισμένη στην δουλειά που θα έχει προηγηθεί με την βοήθεια και την καθοδήγηση της εισήγητριας. Στο τέλος του σεμιναρίου κάθε ζευγάρι θα παρουσιάσει την δουλειά του στους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπάνε τον χορό, την δημιουργία και ασχολούνται με το σώμα τους με οποιαδήποτε μορφή κίνησης (ερασιτέχνες και μη χορευτές, ηθοποιοί κ.α.)

Βιογραφικό Αναστασία Μπρουζιώτη (χορoγράφος, χορεύτρια)
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1982. Φοίτησε στην Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας και σπούδασε σύγχρονο χορό στη σχολή της AREA (Bcn) και Company & Company (Bcn). Ξεκίνησε να εργάζεται ως χορεύτρια και δασκάλα χορού στην Ελλάδα και την Ισπανία από το 2008. Το 2012 ίδρυσε την ομάδα Alma Libre στην οποία δρά και ως χορογράφος. Συμμετείχε με τα έργα της στο Φεστιβάλ νέων δημιουργών, Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών (Τρένο Ρουφ), Revault Φεστιβάλ, Contact Art Festival, Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, Site Specific Festival 2013- Βυρσοδεψείο, Certamen Coreografico de Madrid (βραβεύτηκε για το project A true story), AVDP 2014. Ως performer συνεργάστηκε με τις ομάδες La Taimada, Iasis, Yelp.com, Soyuz, Circle Team, Παντελής Μάκκας, A.Lamprianidou, D.Martinez, Ol.Alvarez, Γ.Ζώης.

3.ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 15/2/15
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Βάσιας Βουγιουκλή
ΘΕΜΑ : Σεμινάριο Χορού Modern Jazz

Η jazz από τη γέννηση της συνδυάζει την παράδοση με την πρωτοπορία. Μέσα από την εξέλιξη των musicals, αγαπητά στο ευρύ κοινό, η jazz δημιούργησε το δικό της ιδιαίτερο στυλ με χαρακτηριστικά τον δυναμισμό, τον έντονο ρυθμό, την αρμονική κίνηση, την εκφραστικότητα και την φαντασία. Καταξιωμένοι χορογράφοι και σκηνοθέτες του Broadway όπως οι Bob Fosse και Rob Iscove , άσκησαν τεράστια επιρροή στην διαμόρφωση του σύγχρονου μουσικού θεάτρου.

Σήμερα η modern jazz τεχνική και χορογραφία περιέχει στοιχεία κλασικού χορού, σύγχρονου και hip-hop. Το μάθημα χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο περιλαμβάνει την σταδιακή εκγύμναση των μυϊκών ομάδων και τη δημιουργία τεχνικής βάσης, ενώ το δεύτερο μέσα από μικρές χορογραφίες ο μαθητής απελευθερώνεται κινητικά και βιώνει την μαγεία της modern jazz.
Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλους.

Βιογραφικό Βάσιας Βουγιουκλή (χορεύτρια, μουσικός)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης. Είναι αριστούχος του Τμήματος Παιδαγωγικής Μπαλέτου της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας (1999) και απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2003). Έχει σπουδάσει τραγούδι με τους Μ. Σταματάκη, Μ. Μορελεόν και Α. Αρμάνι. Ως μουσικός και τραγουδίστρια δραστηριοποιείται απο το 2000 σε μουσικές σκηνές και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί ως χορεύτρια στην Εθνική Λυρική Σκηνή(2005).

Επίσης ως καθηγήτρια χορού έχει διδάξει τα μαθήματα jazz και musical στο Θέατρο των Αλλαγών, στο L.A Theatre,στο Πυθαγόρειο Ωδείο, στη σχολή της Βάγιας Παιδιωτάκη, ενώ παράλληλα έχει υπαρξει ιδρυτικό μέλος του Armani Musical Theater Centre.;Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού, μεταξύ των οποίων αυτά του Jacob’s Pillow (jazz, στυλ Bob Fosse )και του διεθνή διαγωνισμού κλασικού χορού της Βάρνας. Από το 2006 διδάσκει κινησιολογία και personal staging σε επαγγελματίες τραγουδιστές και ηθοποιούς.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο Νίκος Βάνης σας εύχεται Χρονιά Πολλά και Κάλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Αυτά έκαναν το Χριστός Ανέστη,και αβγά κόκκινα Κεριά, λαμπάδες, φως της Ανάστασης.. Το Πάσχα (Πασκαλιά, Λαμπρή, Λαμπροφόρα, Καλολόγος) στολίζεται η εκκλησία με κορδέλες και δεντρολίβανο. Οι πιστοί παλιότερα...

Μεγάλο Σάββατο Πορεία προς το θείο πάθος.

Τω Αγίω και Μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον Ταφήν, και την εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν δι’ ών της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν, προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε». Tο απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε...

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...