Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΚαι με την...

Και με την κυβέρνηση Σαμαρά δημοσιογράφοι είναι βολεμένοι σε 3-4-7 θέσεις

Μάλλον Ελληνικό Φαινόμενο είναι κάποιοι μεγαλο- δημοσιογράφοι-βασιλιάδες  να καταλαμβάνουν 3-4-7 θέσεις μετά από εντολή των εκάστοτε κυβερνήσεων και της νέας τάξης πραγμάτων.

Εδώ και 37 χρόνια οι μεγαλο- δημοσιογράφοι αμείβονται από γραφεία τύπου πολιτικών, κομμάτων, υπουργείων, ιδρυμάτων πολιτικών, όπως: Ίδρυμα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς επίσης και σε πρωθυπουργικά γραφεία. Ακόμα  και το ΔΝΤ και την Τρόϊκα ανέλαβαν τα γραφεία τύπου Έλληνες δημοσιογράφοι.

Τα ποσά που ακούγονται ότι λαμβάνουν ως αμοιβή (μόνο από μία θέση )φτάνουν έως τις 30.000 Ευρώ μηνιαίως, εν ώρα κρίσης.

Στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών θα δείτε δημοσιογράφους διευθυντές και διευθύντριες των ιδρυμάτων πολιτικών να βρίσκονται σε εντεταλμένη αποστολή υπερασπίζοντας το μνημόνιο ( γιατί όχι με τους  3-4 και 7 μισθούς) και να διακόπτουν συνεχώς τους αντιπάλους.

Είναι ντροπή για τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και όλους τους παραπάνω εμπλεκομένους να βρίσκονται στο επάγγελμα τόσοι άνεργοι δημοσιογράφοι, και τις θέσεις να καταλαμβάνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Είναι ντροπή για την δημοσιογραφία και αίσχος να ρητορεύουν από τα κανάλια οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, αυτοί που είναι βολεμένοι με όλες τις κυβερνήσεις.

Πρόσφατα βρέθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου  ο Δήμαρχος Γ. Μπουτάρης τόνισε για τον πρώην διευθυντή της TV100 που απολύθηκε, ότι έβαλε ακόμα και την κόρη του στην τηλεόραση.

Από μια μεριά ο Δήμαρχος έχει δίκιο, από την άλλη όμως και αυτός διόρισε διευθυντές και παρελκόμενους δημοσιογράφους, αλλά και 200 αλλοδαπούς με πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους οποίους θέλει να τοποθετήσει ξανά στο δημοτικό κανάλι, χωρίς ωστόσο να έχουν γράψει ούτε μία  αράδα  σε έντυπα  και στο διαδίκτυο.

Ενώ παρακολουθούσα την συζήτηση, ακριβώς δίπλα ήταν η κόρη του πρώην διευθυντή της TV100 η οποία ακούγοντας τον Δήμαρχο ψιθύρισε, “με απέλυσε και τώρα είμαι άνεργη, το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα μου”.

Έχει δίκιο από μέρους της, δυστυχώς  αξιοκρατία δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Όχι ο Ράϊχενμπαχ και ο Φούχτεν να έλθουν στην Ελλάδα, η διαπλοκή των δημοσιογράφων με τους πολιτικούς  θα είναι μεγάλη και θα παραμείνει έτσι.

Έτσι λοιπόν, εάν  ένας Έλληνες  δεν ανήκει σε κάποιο από όλα τα κόμματα, θέση δεν πιάνει πουθενά και ας έχει 5 πτυχία.

Και ερωτώ, πως μία νέα κοπέλα που έχει  πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό  πχ, των πολιτικών επιστημών , άριστα καταρτισμένα στα ευρωπαϊκά  Θέματα,  σε θέματα κοινοβούλιο της Ευρώπης, και όμως  να μην βρίσκεται σε κάποιο γραφείου τύπου, ή  σε  πολιτικό γραφείο , ή στην βουλή, ή στα υπουργεία, ή ακόμα και δίπλα  στον πρωθυπουργό, όταν το αντικείμενο των πτυχίων της αφορούν όλους αυτούς τους τομείς και όχι μόνο. Αντί αυτού , τις θέσεις αυτές καταλαμβάνουν τελείως άσχετα πρόσωπα, χωρίς τα κατάλληλα  πτυχία , συνήθως συγγενικά πρόσωπα  ,ακόμα και  όλο το σόι , αλλά και κομματικοί παρατρεχάμενοι .

Ενώ όλα αυτά τα μεγάλα κεφάλια  αναγκάζονται να φύγουν  στο εξωτερικό, όπου αυτά τα πτυχία  όπως των Πολιτικών Επιστημών είναι δυσεύρετα, με θέσεις στα καλύτερα πόστα, χωρίς καμιά γνωριμία, χωρίς μεσολάβηση, μόνο με μια απλή αίτηση.

Το παράδειγμα που θα σας αναφέρω είναι πολύ παλιό, ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανέθεσε στον παγκόσμιου φήμης Έλληνα  μαθηματικό Θεόδωρο Καραθεοδωρή να ιδρύσει το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, μετά από δύο χρόνια όμως με την αλλαγή της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου και επί πρωθυπουργίας Αλεξάνδρου Παπαναστασίου απομακρύνθηκε από τον θέση του, του είπαν ότι δεν χρειάζεσαι πλέον σ΄ αυτήν την θέση, αλλά να πάει ως δάσκαλος σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδος. Ο παγκοσμίου φήμης μαθηματικός Καραθεοδωρής, απογοητευμένος  μάζεψε τα μπογαλάκια του και έφυγε  στην Γερμανία όπου έγινε πρύτανης, δίδασκε ακόμα και στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ.

Αυτός ο  επιστήμονας, στην Ελλάδα επειδή δεν ανήκε σε κανένα κόμμα η τότε κυβέρνηση Α. Παπαναστασίου, δήθεν αριστερού, τον πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων, όταν ό ίδιος ο Αϊνστάιν των θαύμαζε για τις γνώσεις του ,γι΄αυτό  και τον  συμβουλευόταν.

Τα χρόνια πέρασαν , αλλά το ίδιο σενάριο παίζει  και σήμερα  πχ, με τους δημοσιογράφους.

Διαβάζοντας  αυτό το άρθρο,  θα καταλάβετε πως παίζεται η δημοσιογραφία στην Ελλάδα και γιατί τα  παιδιά  σας με πτυχία δεν μπορούν να βρουν δουλειά μέσα στην ίδια τους την πατρίδα.

Κύριε Σαμαρά, κύριε Βενιζέλε, και κύριε Κουβέλη, τι έχετε να πείτε για τα παραπάνω;;

Σκοπεύετε να συμβάλλετε ώστε να υπάρξει αξιοκρατία στην Ελλάδα, ή θα παραμείνει το ίδιο σύστημα όπως ακριβώς ήταν επί Ελευθερίου Βενιζέλου;;

Πως θα  πάτε μπροστά την χώρα, με παλιά και φθαρμένα συστήματα;;;;

Τα πτυχία  και η κατάρτιση των σημερινών νέων , ξεπερνάουν και σας τους ιδίους, θα μπορούσαν να  κάνουν την Ελλάδα , έτσι που θα τρίβουν τα μάτια τους όλοι.

Μήπως αυτό τρέμουν  οι δήθεν σωτήρες μας, ξένοι και Έλληνες;;;

Νίκος Βάνης

Δημοσιογράφος

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...