Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΚέρκυρα έχει κολλήσει...

Κέρκυρα έχει κολλήσει η υπόθεση περί τις 1100 δικογραφίες για τις χαμένες δικογραφίες από την Εισαγγελία Κέρκυρας.

Κέρκυρα έχει κολλήσει η υπόθεση περί τις 1100 δικογραφίες για τις χαμένες δικογραφίες από την Εισαγγελία Κέρκυρας.

Η έρευνα για τις 1000 χαμένες δικογραφίες στην Κέρκυρα επί των ημερών της εισαγγελέως Μαρίας Τατάκη!

Ο εφέτης ανακριτής Γιώργος Αλμπούρας που έχει αναλάβει την δικογραφία των 50.000 σελίδων δεν έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντα του και ανεβαίνει κάθε μέρα στην έδρα!

Η υπόθεση είναι πραγματικά πρωτόγνωρη στα δικαστικά χρονικά της χώρας: Σύμφωνα με όσα έχουν αποτυπωθεί από την πορεία της έρευνας και έχουν καταγγελθεί δημοσίως, από το 2007 έως το 2017 ουσιαστικά επί 11 χρόνια, είχαν εξαφανιστεί κυριολεκτικά συνολικά περί τις 1100 δικογραφίες από την Εισαγγελία Κέρκυρας.

Η υπόθεση για την οποία πολλάκις έχει γράψει το edolio5 αποκαλύφθηκε σε δύο δόσεις. Αρχικά τον περασμένο καλοκαίρι-φθινόπωρο, εντοπίσθηκαν περίπου 500 δικογραφίες που είχαν χαθεί μυστηριωδώς από την εισαγγελία, ενώ τον Νοέμβριο του 2020, μετά από ανώνυμη καταγγελία, βρέθηκαν και οι υπόλοιπές «εξαφανισμένες» δικογραφίες. Συνολικός αριθμός περί τις 1.100, δηλαδή εξαφανίζονταν επί 11 χρόνια περίπου 110 το χρόνο.

Η επιμονή των Εισαγγελέων Εφετών Κέρκυρας Κ. Κουκούτση και Πρωτοδικών Κέρκυρας Δ. Λαμπρίδη, οδήγησε στην αποκάλυψη των δικογραφιών και στην κίνηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, με κεντρικό ερευνώμενο πρόσωπο, την εισαγγελική λειτουργό που υπηρετούσε στο νησί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Νοέμβριο του 2020, μετά από ανώνυμη καταγγελία, έγινε αιφνιδιαστική έφοδος από τους εισαγγελείς σε σπίτι γυναίκας, φίλης της εισαγγελέα και βρέθηκαν κι άλλες «εξαφανισμένες» δικογραφίες, με αποτέλεσμα οι χαμένες δικογραφίες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Κέρκυρας για το διάστημα από το 2007 έως το 2017, να φτάνουν πλέον 1.100. Παράλληλα στο στόχαστρο των αρχών έχουν τεθεί και δικαστικοί υπάλληλοι που θα ελεγχθούν και πιθανόν θα κληθούν ως κατηγορούμενοι, εφόσον προκύψουν στοιχεία, από τον ανακριτή.

Η αποκάλυψη αυτή οδήγησε σε αναβάθμιση της έως τότε διεξαγόμενης έρευνας για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων εμπλεκομένων προσώπων. Στο πλαίσιο αυτό μετά από αίτημα του Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας Κ. Κουκούτση, ορίστηκε από την Ολομέλεια Εφετών Κέρκυρας εφέτης-ανακριτής, που ανέλαβε την διαλεύκανση της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης είναι προφανής και μάλιστα είχαν γίνει ενέργειες και από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασ. Πλιώτα.

Κι αυτό γιατί είναι προφανές πως πολλές από τις δικογραφίες έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Π.χ τυχόν πλημμελήματα έχουν ήδη “εξαφανιστεί”, ενώ πρόσωπα που κινούνται στα δικαστήρια μιλούν για τουλάχιστον 24 κακουργηματικές δικογραφίες, κυρίως οικονομικού αντικειμένου, που έχουν ήδη υποπέσει σε παραγραφή. Αν μάλιστα ευσταθούν όσα ακούγονται για υπόθεση με διακύβευμα πολλών εκατομμυρίων ως οφειλή προς το δημόσιο, αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του σκανδάλου.

Όπως όμως αποκαλύπτει το edolio5, η στασιμότητα στην εξέλιξη της έρευνας , οφείλεται προφανώς στην έλλειψη ουσιαστικής βοήθειας προς τον εφέτη ανακριτή Γιώργο Αλμπούρα, ο οποίος διαθέτει τη συνδρομή(!!!) μιας γραμματέως, στην προσπάθεια του να χειριστεί μια δικογραφία δεκάδων χιλιάδων σελίδων, με πολυπλόκαμες πτυχές και προφανείς απολήξεις στην πιθανή ύπαρξη ενός παραδικαστικού κυκλώματος πρωτοφανών διαστάσεων.

Το χειρότερο από όλα είναι πως ο ανακριτής , όχι μόνο δεν έχει ουσιαστική βοήθεια, αλλά αναγκάζεται να ανεβαίνει και στην έδρα και να δικάζει ποινικές υποθέσεις. Δηλαδή δεν έχει απαλλαγεί από τα ποινικά δικαστήρια (όπως έχει γίνει από τα πολιτικά) ώστε να βοηθηθεί να τρέξει την έρευνα.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Άλλη μία μεγάλη νίκη των παιδιών από την Κύπρο στο διαγωνισμό Ρομποτικής στο Χιούστον.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ηλίας Νεοφυτίδης ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχαν μαθητές από όλο τον Κόσμο, στο Χιούστον του Τέξας, 16-20 Απριλίου 2024, η κυπριακή ομάδα K.P. Computer Training bits από το Σχολείο Ξυλοφάγου της Λάρνακας, αποτελούμενη από τους μαθητές...

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...